Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prosim za mnenje

prosim za mnenje

Pozdravljeni!

Zanima me sledece!
Smo prodali stanovanje in kupili novega.
Kupec za nase stanovanje bo vzel hipotekarni kredit, banka zeli da isplaca stanovanje v celoti in tako postane nas kupec takoj lastnik, mi smo se pa dogovarjali v kupnini iz dveh delov in da prevzame lastnistvo ob zadnem isplacilu. Sedaj nas je pa to malo zmedlo. Ker bomo mi se tri mesece v tem stanovanju, iz razloga, ker se ne bojo izselili iz stanovanja, ki ga mi kupujemo do takrat. Tudi mi smo dogovorjeni za novo stanovanje za placanje kupnine v dveh delih.
Moje vprasanje je, ali lahko imamo mi kaksne tezave glede tega hipotekarnega kredita? Na kupoprodajni pogodbi bo napisano, da smo mi se tri mesece v tem stanovanju.
Ali menite, da bi bilo pametno, da tudi mi nase novo stanovanje takoj isplacamo v celoti in s tem takoj postanemo lastniki? Zaradi nase varnosti?
Hvala za odgovore ze v naprej!

lp

No, mislim, da ste vi na boljšem in da v vašem primeru kupec prevzema večje tveganje. Ne vem, zakaj bi vi spreminjali dogovor glede stanovanja, ki ga kupujete – posel je sklenjen in dogovorjen. Plačilo kupnine v delil je za vas varnejše in ugodnejše.

Glede hipotekarnega kredita ne bi smeli imeti kakšnih težav, še zlasti, če gre za kakšno poznano banko (z vsemi večjimi bankami, ki delujejo v Sloveniji, v naši firmi še nismo imeli problema). Lastnina bo na kupca prešla takoj, neposredno posest stanovanja pa bo kupec pridobil šele čez tri mesece (kar ni nič nenavadnega).
Kolikor razumem imate tudi že sklenjeno pogodbo za novo stanovanje. O tem, kdaj boste postali lastniki novega stanovanja pa mora pisati v pogodbi. Do plačila celotne kupnine pa lahko svojo bodočo lastnino zavarujete npr. z zaznambo ali predznambo lastninske pravice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close