Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim za nasvet

prosim za nasvet

Gmajna…prosim za nasvet. Z možem delava načrte za najino hiško. Stvar je pa taka, da bi rabila en nasvet…Imeli bi kletne prostore, garažo, kurilnico in prostore za delovne stroje, potem bi bil stanovanjski »štuk« in sicer: spalnica 2x, kopalnica, WC, kuhinja z jedilnico ter shramba, dnevna soba s teraso ter večnamenska soba (beri: za žure)…ha,ha,ha…V mansardi sva hotela imeti samo eno majhno kaščo, arhitektinja pa nama je narisala (kao) tri sobe in WC. Kaj se vam zdi? Meni oz. možu se zdi, da bi bila hiša potem prevelika. V mansardi bi res imela rajši…ne vem…prostor za kakšno kaščo in recimo še za eno majhno sobo. In rajši bi tisti večnamenski prostor spodaj, ki naj bi bil velik cca. 24 m2, malo zmanjšala in naredila ven še eno mičkeno sobico…Kaj se zdi vam? Prosim vse za nasvet!!!

Ta pametna se oglaša….Moje mnenje…

Že od nekdaj so mi všeč male hiške! Tavelike so mi nekako preveč hladne in odkrito rečeno rabiš servis,da ti vzdržuje celo hiško,tako noter kot zunaj..Razen,če se zapišeš suženjstvu in delo napokaš na svoje ramena..Ampak bo tako počutje kot denarnica stalno prazna…
Zato je moje mnenje..jaz bi samo spodaj stanovanjske prostore,zgoraj pa spalnice.Nič več!Otrokom raje pomagam z denarjem da gredo na svoje,kajti dvojnih gospodinjstev v eni hiši je traparija..No s tem mislim,da ima vsak možnost živeti pri starsih dokler se mu zahoče..,tud še kakšnega lahko pripelje.z veseljem ,ampak dvoje gospodinjstev pa se v moji hiški ne bi zganjalo…toliko!

Glede,žur sobe,je pa takole.Mislim da v stanovanjskem kopleksu ne bi bilo to dobro.Zamisli si,ni miru,svinjarija…itd,saj ko se žura se žura do daske kajne?jaz bi žur sobo dala nekam v klet.Da je tudi izhod takoj zraven,sej veš,da se žurerji naužijejo svežega zraka takoj,ko jim to primanjkuje…Pa še ločeno je od stanovanja…

STroji v hiši..hmmm a sta v to 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana ,da bosta delo imela doma…No ja samo prašam?!!

V mansardi,pa bi jaz osebno imela le majhno kamrco,v kateri bi imela peglarski-šivano-sprostitveni kotiček! Kjer bi se malo odpočila od vseh divjakov v bajti,kaj koristnega naredila,tako tisto na mus,kot tisto za dušo…Kamrca bi bila pa samo moja-moja..Pa ne pozabi,da tak cimer potrebuje tudi mož……..!! Ekola! Toliko…od moje malenkosti…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Vesolček se strinja v vsem z muco. Pameten nasvet. Ne delaj hiše za otroke ampak zase. Prvič nikoli ne veš, če otroci ostanejo doma, drugič pa mladi in stari ne grejo skupaj.

Soba za žur definitivno v kletnih prostorih. Lahko bi izglegala kot kakšna kmečka soba. Samo predlog.

Torej kletni prostori s sobo za žur. potem pa stanovanjski del in na vrhu podstrešje brez bivalnih prostorov. Samo stopnice na poteg. Stopnišče je namreč zelo drag špas.

Tut vesolček ma majhno hiško. Vesolski pozdrav!

Hvala za odgovor. Pri nas je stvar taka. To je že obstoječi objekt, ki ga bomo delno podrli. Spodaj je že klet oz. hram. Štalo bi preuredili v garaže in prostor za traktor ter vse mogoče priključke (ker imajo pač kmetijo). To je vse v kleti…..Potem je tu stanovanjski objekt…kot že rečeno…vse kar sem napisala. Tisti večnamenski prostor je pa mišljen na posebnem koncu stanovanja, v katerega vodi stranski vhod in to ravno zato, da mi klapa ne bi hodila po celi hiši. Ta prostor je še posebej mišljen v času trgatve, ko je treba ljudi postreči itd….In mansarda…ena sobica, pa kašča. No prosim…še svetuj…P.S. Tudi jaz ne maram prevelikih hiš…

je težko tkole na hitro reči, kako velika je mansarda. Namreč, glede na to, da imaš v spodnjem štuku že dve spalnici in eno sobo za žure, ti praktično resnično, recimo temu manjka 1 soba. Vendar, jaz na tvojem mestu ne bi delal v mansardi še nekih velikih prostorov, ker eventuelno lahko spodnjo sobo za žure predeliš in imaš tako spodaj še dve sobi, sobo za žure pa prestaviš v klet, ker bo tudi manj moteče za stanovalce (beri otroke).

Zvezdica, vse je pa odvisno od tega, koliko placa imaš za hišo. Meni so všeč atrijske hiše, samo za to pa rabiš še enkrat več placa, kot za navadne, nadstropne hiše.

Javi, kako sta se odločila 🙂 lahko pa še kakšno rečemo :)))

Lep dan!

Jani

Ti polagam na srce. Pozanimaj se prej kaj se bolj splača. Vse podreti in zidati na novo, ali tako kot praviš delno podreti in dozidati. Predvsem je pomembno kakšna je izolacija in nosilnost sten. Seveda če imaš sploh možnost vse podirati. Domnevam, da je to pri tvojih ali moževih starših.

Če je soba za žure na posebnem koncu stanovanja potem to verjetno ne bo moteče.
Napiši še kaj o starosti tega objekta in o izolaciji.

Tudi tebi Jani, hvala za mnenje. Ampak tiste večnamenske sobe res ne morem postaviti v klet, ker je le-ta že zasedena…kot sem že napisala. Je pa tudi tako, da tukaj, kamor bi mi naredili večnamensko sobo, so imeli včasih kuhinjo in je ostal notri en lep starinski kamin, ki ga bi mi pustili in ravno zato mora bit tukaj ta soba. Vendar mislim, da bom resnično tej sobi “vzela” par metrov in raje naredila še eno sobico. Kaj praviš?

ja, viš :)))) jest sem pa mislil, da bosta hišo šele začela delat :):):):) No potem je stvar pa ja, čisto drugačna :)))) Glede na to, da mansarda obstaja, ni problem narediti 3 sobe, ker… jih boš vedno rabila… ma je toliko stvari, ki rabijo svoj prostor…. stroški prenove pa ne bodo toliko večji, da bi bi bilo vredno varčevati, ker ko enkrat delaš… potem takrat pacaj a ne da :)))

Objekt je kar star. Klet je pa popolnoma prenovljena in plošča je tudi nova. Tako, da bi do plošče vse podrli in od kleti oz. hrama gor, zidali vse na novo. Razen v tistem večnamenskem prostoru bi pustili star kamin…kao za figuro oz. bi naredili nov dimnik, da bi potem ta kamin lahko tudi uporabljali. In kar se tega prostora tiče bo prišel tudi meni prav (ne samo za žure…), ker jaz rada veliko pečem…in potem bi lahko v kaminu pekla kruhek, pa potičke, pa pizze….Ampak ne vem, ker je kamin ravno v takem čudnem koncu, kako bi potem en kos odrezala, da bi ven dobila eno sobico. Je približno takole: prostor..kao en kvadrat in v desnem kotu kamin. Nekje na levi strani bi bila ena sobica…A se kaj znajdeš? S.O.S.

————————-
X – tu je kamin

————————-___- tu pa je stranski vhod

mislim… zdej mam idejo.. YEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSS

Eno od naših naslednjih srečanj bo definitivno… TRGATEV!!!!!

zvezdica.. do mi deli :))))))))))))

Ja ma za mansardo bi morala še malo dvigniti hišo oz. streho. In se mi zdi, da potem bi bila stvar preveč velika. Kaj pa če ne bomo rabili toliko sob? Saj je res, da v bistvu delam hišo zase in za otroke (če ji bom imela), dokler se le ti ne bi odselili….Ker jim raje privoščim, da grejo potem, ko se poročijo živet po svoje… In potem bi prostori ostali…

Ni problema…..Trgače vedno rabimo….Pol bo pa žur…

no še eno moje sklepanje, ki je bilo napačno :)))) Jaz ne bi dvigoval strehe in dodatno izkoriščal mansarde, ker če mate dovolj plavca spodaj za 2 spalnici in še sobo za žurke, potem, resnično mansardo izkoristi za to, kar ti ugaja. Ker, otroci bodo, ko bodo (in ne če jih boš mela :))))) bodo rabili le sobe in v to smer so šla moja razmišljanja.. recimo vsaj 2 otroka, pa vsak svojo sobo… in to je to :)))

Tko, Jani ma nad mansardo še placa za.. par sob, pa jih ne bo delal, ker nima smisla… da delam za to, da bo čez 20 let bajta prazna :)))

no, da tole prebere še Saško… matr.. al bo žurka :))))

Se mi dopade tvoje razmišljanje….Kar se pa frocev tiče…jaz jih bi imela vsaj štiri…ampak na žalost ne bo tako….bolj slabo kaže…Mi je pa šlogarca rekla, da bo imela dva. Tako, da sem vseeno malo optimista in vem, da bom ta dva gotovo imela…enkrat…

🙂 če šlogarica reče, potem bo že držalo :)) No tko.. tud pr nam sta dva 🙂 in jih je dovolj za našo “kmetijo” :))

S katere kmetije si pa ti doma?

joj zvezdica, če maš namen imet štiri froce pa definitivno rabiš mansardo. Pa saj ni potrebno, da jo urediš takoj,lahko kasneje, ko bodo otroci prišli.

Vesolček, ti želi veliko otročičkov. Dve deklici in dva dečka…hi hi hi…

hja.. zdej nimam kmetije, sta jo pa imela moja dedek in babica… vendar sta že pokojna. Je bla majhna kmetija.. za par glav živine.. No na tej kmetiji sva sedaj z ženo podrla 200 let staro hišo, zgradila novo, zemlja je v najemu, gozdovi, kar jih je, pa dajo nekaj drva :))

Tko, jani ni čisto pravi kmet, vendar ima celo življenje opraviti z raznoraznimi… živalimi :):)))))

Ne, veš…jih ne bo štiri….če sploh bojo…ker neki štrajka…..ma sem malo optimista in rečmo da bosta dva….

Je še kdo tu?

uh.. nas je ja :)))

Kaj pa delaš? A kaj lepega? Jaz sem tako lačna…komaj čakam malico…

jest sem mel malico že ob.. pol desetih.. delam do 14 :))))

Tudi jaz delam danes do 14.00, potem pa…..vikend…….YES!

New Report

Close