Prosim za nasvet
V bloku je ženska ki je v občinskem stanovanju in vodi vse po domače rečeno scat. Vrata bloka so 24 ur na dan odprta. Mi jih zapremo, ona jih gre takoj odpret. Na hodniku bloka je mrzlo. Blok nima upravnika, vhodna vrata se ne da zaklenit, so še tista stara lesena. Torej novih vrat in upravnika nikoli ne bo. Mi imamo v stanovanju kot drugi nekje za 3 stopinje hladneje zaradi odprtih nastežaj vrat.
Danes sem se obrnila na stanovanjski sklad, kjer sem hitro dojela da stojijo na strani njihove stranke in jo ščitijo ali pa se je bojijo. Ko sem izrazila spoštovanje da pomagajo z občinskimi stanovanji ljudem v stiski ampak da ta ženska dela zgago v bloku in da bi bilo bolje če bi oddajali komu ki res rabi ne pa njej, je gospa odvrnila da ona redno plačuje račune in da je gospa okej. Moj oz naš problem jo ne zanima. Pravi da ta gospa ne krši noben zakon.
Mene je označila da sem preveč šparovna. Tu sem ji pa odvrnila, da si pa v občinskem stanovanju gospa lahko privošči da nam nabija račun za kurjavo in potratno elektriko, očitno da sama ne plačuje elektriko ampak ji vsak mesec kdo iz csd, mestna občina, karitas, rdeči križ in je leto naokoli.
Kaj lahko naredimo, da jo izselimo?
Najprej smo jo opozarjali, pa pisali na oglasno desko in vrata naj jih zapira. Pa ni nič zaleglo.
Veliko kraj je bilo v bloku v kleti, in zahvala gre tudi odprtim vratom na stežaj.
mraz prihaja skozi vhodna vrata bloka, 20.11.2024 ob 21:41
Po zakonu ne potrebujemo upravnika. A te še kaj zanima?
Ja, potem je malce drugace, par stanovanj, ki po zakonu ne potrebuje upravnika, lahko pa si ga najamete. Druga stvar, ce bi dali nova vhodna vrata, ki se automatsko zapirajo, vas ceneje pride, kot, da se greste pravne vojne. Na prejsnem naslovu nas je bilo svega skupaj 8 strank, imeli smo upravnika in prav tako problem okrog vhodnih vrat, prav tako stara, rocno zaklepanje. Vrata so bila odprta noc in dan, oa se vrata iz kleti in pralnice. Lepo, ko stopis iz stanovanja, te zamrazi, ker so ljudje enostavno brez osnovne vzgoje. Ne da se jim nosit kljuc, ne da se jim odklepat vrat, v vecini bili lastniki in ne gre za enega samega.
Na drugem naslovu ze dolgo imamo novo koplet vhodno steno in zopet enak problem. Zahaklajo vrata, unicijo kljucavnico, not pride vsak, ki ima 5 minut cajta. Otroci iz drugih vhodov so se zbirali po hodniku, delali skodo, ni da ni. No, zadnjic smo na sestanku fejst zaropotali, popravili kljucavnice. Kaj hocem rect bolj, kot odlasas, slabse je, velik bockat ne mors, ce ste si pa v vecini enotni, lahko naredite temu konec. Pri nas smo izbrali novega predstavnika, jaz sem pomocnik in pac raje iz ozadja zaropotam, vztrajno in glasno, ce je treba, ker je to ocitno edini jezik, ki sta ga posameznika sposobna razumeti.
Mačkarica, 20.11.2024 ob 22:43
Zakaj pa ta ženska hoče, da so vrata stalno odprta? Kaj je razlog?
Lahko, da po hodniku fest smrdi in je treba zracit. Ljudje so hujse packe od zivali, po hodniku prizigajo cigaret, iz stanovanj smrdi za crknut, not se pajcajo, zracijo pa ne.
P.S. nisem njena soseda!
“Določitev upravnika ni obvezna, če ima nepremičnina največ dva etažna lastnika in oziroma ali ne več kot osem posameznih delov. Če želijo etažni lastniki kljub temu določiti upravnika, je potrebno soglasje več kot 75 % etažnih lastnikov.”
Tudi če spadate v zgornjo “točko”, lahko upravnika vseeno imate. V kolikor vas je seveda dovolj za.
CSD stoji za takimi, milo rečeno, problematiki. Vem za nemarno žensko, ki je najemodajalki prav uničevala stanovanje. Najemodajalka jo je s težavo spravila ven, čeprav je na CSD prišla z zelo očitni dokaznim materialom. Ko jo je le spravila ven, so ji našli novo najemno stanovanje na obrobju mesta, a ženska je vztrajala in dosegla, da ga je dobila bližje. Mimogrede, ta packa tudi na osnovno osebno higieno ni dala dosti, zaposlena pa je bila v kuhinji.
če ni treba še ni prepovedano, 21.11.2024 ob 10:21
“Določitev upravnika ni obvezna, če ima nepremičnina največ dva etažna lastnika in oziroma ali ne več kot osem posameznih delov. Če želijo etažni lastniki kljub temu določiti upravnika, je potrebno soglasje več kot 75 % etažnih lastnikov.”
Tudi če spadate v zgornjo “točko”, lahko upravnika vseeno imate. V kolikor vas je seveda dovolj za.
lastnik vseh stanovanj je občina. tudi stanovanja avtorice . zato nimajo upravnika.
avtorica je pa šnelca.
uporabniki stanovanj v takem primeru ne morejo narediti nič. nada. niente. niso lastniki. nimajo ene besede pri upravljanju bloka.
mraz prihaja skozi vhodna vrata bloka, 20.11.2024 ob 21:14
V bloku je ženska ki je v občinskem stanovanju in vodi vse po domače rečeno scat. Vrata bloka so 24 ur na dan odprta. Mi jih zapremo, ona jih gre takoj odpret. Na hodniku bloka je mrzlo. Blok nima upravnika, vhodna vrata se ne da zaklenit, so še tista stara lesena. Torej novih vrat in upravnika nikoli ne bo. Mi imamo v stanovanju kot drugi nekje za 3 stopinje hladneje zaradi odprtih nastežaj vrat.
Danes sem se obrnila na stanovanjski sklad, kjer sem hitro dojela da stojijo na strani njihove stranke in jo ščitijo ali pa se je bojijo. Ko sem izrazila spoštovanje da pomagajo z občinskimi stanovanji ljudem v stiski ampak da ta ženska dela zgago v bloku in da bi bilo bolje če bi oddajali komu ki res rabi ne pa njej, je gospa odvrnila da ona redno plačuje račune in da je gospa okej. Moj oz naš problem jo ne zanima. Pravi da ta gospa ne krši noben zakon.
Mene je označila da sem preveč šparovna. Tu sem ji pa odvrnila, da si pa v občinskem stanovanju gospa lahko privošči da nam nabija račun za kurjavo in potratno elektriko, očitno da sama ne plačuje elektriko ampak ji vsak mesec kdo iz csd, mestna občina, karitas, rdeči križ in je leto naokoli.
Kaj lahko naredimo, da jo izselimo?
Najprej smo jo opozarjali, pa pisali na oglasno desko in vrata naj jih zapira. Pa ni nič zaleglo.
Veliko kraj je bilo v bloku v kleti, in zahvala gre tudi odprtim vratom na stežaj.
“Pravi da ta gospa ne krši noben zakon.”
*nobenega zakona!!!