Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute prosim za nasvet glede kredita

prosim za nasvet glede kredita

Z možem nameravava vzeti stanovanjski kredit 123000 eur na 20 let. Privarčevanega nimava nič. (oz. nekaj za opremo stanovanja) Oba sva zaposlena-mož za ndl čas, jaz za določen čas 1.leta
Jaz dobim cca 1300 bruto oz. 900 neto plače. (na porodniškem dopustu, kasneje bo plača višja, ko se spet zaposlim)
Mož ima 1400 eur neto.

Kaj svetujete? Ali je možno dobiti toliko kredita glede na najini plači’ Kaj bi bilo najugodneje? zavarovanje s hipoteko (če je sploh možno) ali z zavarov.?
Kakšna bi bila idealna ponudba, če bi jo dobila (in kje?) na kaj morava paziti pri najemu kredita?
Hvala.

Pozdravljeni!

Drugače, kot s hipoteko za ta znesek zavarovanje ne bo mogoče. Za ugoden kredit vas pride obrok na LIBOR okoli 760 EUR. Glede na vajine prihodke je izvedljivo. Moram vas pa opozoriti, ker nimata oba zaposlitve za nedoločen čas in ker nimate lastne udeležbe niste ravno zelo bonitetni za banko. Marsikje vas bodo zavrnili, da ne morete dobiti kredita, marikje pa bodo pogoji zelo neugodni.

Največji problem predstavlja lastna udeležba. Imate morda kako nepremičnino (ali kaj drugega), ki jo lahko daste pod hipoteko, ali lahko dobite poroka? Idealna ponudba bi bila z približnim obrokom, kot sem ga napisal. Če bo povsod problem lastna udeležba, potem vam lahko poskušam urediti dva kredita, s tem da bo en kratki zavarovan pri zavarovalnici, in se bo upoštevalo kot lastna udeležba in drugi hipotekarni.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close