Prosim za nasvet – zmrznjeni keksi
Za slavje moram napeči razno pecivo in ker ne gre da bi vse delala zadnji čas, bi rada spekla in dala v skrinjo dobro zaprto vsako pecivo, kekse posebej da se ne navzamejo vonja. Koliko časa je lahko v skrinji, da je dobro, da se ne čuti postanost ali kako naj to imenujem. Prosim za resne, iskrene nasvete.
A ti to resno sprasujes ali gre za variacijo na temo “na koliko stopinjah se pece tiramisu”?
No, ce slucajno sprasujes resno, ali pa za koga drugega. Zamrzuje se kremasto, mehko in mokro pecivo. Suho pecivo se shrani v kovinske skatle s tesnim pokrovom. V suhem prostoru zdrzi komot en mesec ali celo dalje. Ce bi ga zamrznila, bi se ob odmrzovanju navlazilo in postalo pacasto.
Nobene potrebe ni, da bi zamrzovala.
Najprej začni peči kekse, ki se shranjujejo v dobro zaprtih škatlah, lako tudi v kartonskih, pa v vrečko, ker ti keksi lahko stojijo tudi 2 meseca, če so prav shranjeni, tako da bodo tisti en teden pred slavjem čisto ok. Potem pa pečeš take, ki stojijo krajši čas, recimo teden in na koncu vse kremaste in take, ki naj bi se pojedli v parih dneh.
Pri nas najprej naredimo kekse, potem vse kroglice in na koncu, en dan prej, še kremaste.