Prosim za nasvet
Vsem prav lep pozdrav!
Ker sem bolj nežne in včasih sanjave narave, rada prebiram knjige z ljubezensko, a ne preveč pocukrano vsebino. Všeč mi je način pisanja pisateljic Bronte (npr. Sirota iz Lowooda). Prav tako mi je zelo pri srcu nekoliko zgodovinska tematika, npr. temačen srednji vek in z njim povezane skrivnosti (npr. Rože zla oz. nekako tako, ne spomnim se več natančno).
Bi mi znal kdo predlagati kakšno knjigo, ki ustreza temu opisu?
Veš katere knjige sem včasih jaz rada brala? Tiste, ko so zgodovinske, ljubezensko pustolovske, ponavadi imajo pa v naslovu samo ime ženske. TRenutno mi je na misel prišla Desiree. Če tako opišeš v knjižnici, ti bodo dali vsaj 3 zbirke. Drugače pa poskusi Via Mala, Ob reki Piedri sem sedela in jokala (nekaj takega, je od Coelha), priporočam Veronika se odloči umreti, Dala sem ti vse življenje, Potrkaj na vsaka vrata (čeprav to ni ista tematika), Parfum-zgodba o morilcu.
Poizkusi tudi tele, malo starejše, a vseeno zeloooo dobre (napeti romančki z obveznim srečnim koncem, ne preveč osladni):
Brezdomka – Dorothy Eden
Popotovanje z vetrom – Kay L. Mc Donald
Zimska vrtnica ter Plamen in cvet – Kathleen E. Woodwiss
V znamenju tigrovih oči – Madeleine Brent
Tiger z barja – ?
Zapeljevanje – Amanda Quick
Že dolgo iščem knjigo avtorja Kay L. Mc Donald: Popotovanje z vetrom.
Lepo prosim, če mi jo lahko kdo proda ali odstopi, ali vsaj svetuje, kam se naj še obrnem.
Moj elektronski naslov je
[email protected]
V Antiki imajo kar nekaj izvodov po par evrov http://www.antika.si/main.asp