prosim za nasvet
Pozdravljeni!
Zaradi nepricakovane nesocnosti zeliva s partnerjem v roku nekaj mesecev ustvariti lastno gnezdo.
Nasla sva stanovanje v vrednosti 7.500.000 SIT. Tezava je v tem, da nimava lastnih rezerv in bi potrebovala hipotekarni kredit za celotno vsoto. Kredit lahko najamem le jaz, ker partner nima redne zaposlitve. Sama zasluzim cca. 270.000 SIT mesecno.
Ali banka izjemoma da kredit za 100% vrednosti stanovanja? Kaksen kredit mi priporocate?
Hvala.
Simonka
Pozdravljeni!
Možnost obstaja, vedrar ne zaradi socialnega vidika, ampak zaradi tega ker (če) vas banka smatra kot bonitetno.
Varianta je, da vzamete dva kredita. Eden krajši, kateri se smatra kot vaša lastna udeležba in za ostalo dolgoročnega hipotakarnega. Za banko je pomembno tudi kakšno je stanovanje in lokacija.
Predlagam pa, da pohitite, ker ko boste na porodniški bo težje.
Lep dan in vso srečo.
Banka bo zahtevala približno 50 % vaše lastne udeležbe.
Po mojih hitrih izračunih lahko v višini 4 mio vzemete kredit z zavarovalno premijo na 7 let in 4 mio hipotekarnega na 10 let in se glede na višino OD nekako izide. Obrok bo pod 100.000,00 SIT.
Lp,
Z 270.000 SIT plače ste še kako zanimivi za banke!
Na banki, kjer sem zaposlen v takem primeru plačo obremenimo tudi
do 50 %.
Bi vam pa predlagal kot je omenil že g. Tomc dva kredita in sicer:
1. Kredit na hipoteko, ki lahko predstavlja največ 80 % pogodbene vrednosti stanovanja, torej v vašem primeru 6 mio SIT, odplačilna doba od 1 do 30 let;
2. Kredit zavarovan preko zavarovalnice, prav tako stanovanjski, znesek kredita recimo prl 1,7 mio SIT (povečano za stroške in zav. premijo), možna doba vračila od 1 do 15 let.
Z izbiro primerne odplačilne dobe lahko vplivate na višino mesečnih anuitet.
Torej, ob tej varianti se vam celotna zadeva brez težav izide!
Hvala za dobrodošel nesvet elanino.
Lp