Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prosim za nasvet?

Prosim za nasvet?

Pozdrav!

Zanimamo se za nakup hiše.
Imamo dva enosobna stanovanja, v enem živi moja mama v drugem, pa jaz .
Radi bi se skupaj preselili v hišo.
Zdaj pa me zanima,kako je z nakupom hiše oz. s plačilom,če stanovanje še ni prodano,oz se ne ve kako hitro se bo prodalo?!
Se lahko v hiši že živi,dokler se stanovanje prodaja?!
Kakno je predplačilo?

Res se ne spoznam,in sem mogoče malo smešno napisala..

Skratka:Radi bi kupili hišo,in jo plačali z prodajo teh dveh stanovanj,zraven bi pa še vzeli 10milj.kredita.
Kako se nakup v takem primeru izpelje.brez da bi ostale na cesti,ko se stanovanje prodaja in preden bo prodano in hiša plačana!

Prosim za vašo pomoč?!

hvala

majhna stanovanja v katerih živita se hitro prodajo, sploh za kakšno fajn ceno.

če živita v LJ pa sploh.

Ne rabita se izselt če stanovanje prodata – ampak se s kupci točno odgovorite za mesec izselitve – ampak potem tudi denarja verjetno ne bosta dobili takoj (vsaj jst ga ne bi dala). kaj pa če najprej prodata eno stanovanje, da dobita vsaj del denarja.

potem vzameta kredit, pospešeno iščeta hišo…. in zraven prodajata še drugo stanovanje.

Sem te prav razumela? Si nekak to želela vprašat?

Spoštovani,

v kolikor kupujete hišo in imate namen plačati večji del kupnine od prodaje stanovanj, vam predlagam, da si najprej poiščete primerno hišo. S prodajalcem hiše se dogovorite za čim daljši rok odplačila (cca 4-6 mesecev), namreč prodajalcem hiš se običajno ne mudi prejeti celotne kupnine takoj. V kolikor imate urejeno lastništvo za vaša stanovanja jih boste v tem roku sigurno prodali, seveda pod pogojem, da jih boste prodajali pod tržnimi pogoji. V hišo pa se ne boste mogli vseliti pred dokončnim poplačilom, kar pomeni, da boste pri prodaji vaših stanovanj kupcem predlagali, da so stanovanja vseljiva takrat kot vaša hiša in bodo zato lahko zadržali do vselitve 5-10 % kupnine.

Za morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo.

Brane

------------------------------------------ METROPOLA, nepremičninska družba, d.o.o., Ljubljana Vodovodna cesta 109 1ooo LJUBLJANA Tel: 00386 1 360 21 80 Fax: 00386 1 360 21 82 <http://www.metropola.si/slo/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close