Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prosim za nasvet

prosim za nasvet

Spoštovani!

Prosim za nasvet, ker ne vem kaj naj naredim.
Sem še poročena, ampak…
Kupila bom nepremičnino, tudi s pomočjo kredita. Želim pa, da je to izključno moja last.
Kako naj ravnam, da mi mož te nepremičnine ne bo mogel vzeti ( pravno ), čeprav mi s tem
grozi. Ali se moram ločiti, da bo nekaj izključno moja last, ker ta mala nepremičnina bo vse, kar mi bo dalo volje do nadaljnega življenja? Kako naj se pravno zavarujem, da ne bom ostala še brez tega?
Hvala za odgovor, lepo pozdravljeni

Vse, kar je kupljeno z denarjem iz skupnega premoženja (sem spada osebni dohodek vsakega zakonca, prihranki iz osebnega dohodka, najeta posojila) v času trajanja zakonske zveze, je skupna lastnina zakoncev. Velja pravna domneva, da sta deleža zakoncev na skupnem premoženju enaka, vendar pa lahko vsak izmed njiju dokazuje, da sta njuna deleža, glede na njuno prispevanje k skupnemu premoženju, drugačna.
Izključno vaše bi bilo stanovanje, če bi ga kupili z denarjem, ki spada v vaše posebno premoženje (npr. ki ste ga dobili podarjenega, ki ste ga podedovali,…) oz. če bi vam bilo samo stanovanje podarjeno ali bi ga podedovali.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close