prosim za nasvet!
Pozdravljeni!
Da na kratko opisem situacijo. Pred 2 leti me je takratnji “prijatelj” pretepel in me huje poskodoval. Zaradi tega sem imel tudi 2 operaciji in dolgo rehabilitacijo. Napadalca sem tozil on pa je pobegnil v tujino. Primer je malo potihnil, jaz sem dobil zadovoljstvo ze v tem, da ne more biti v svoji domovini mirno. Ampak zdaj ze kak mesec opazam, da je v Sloveniji saj je bil moj sosed in je sedaj ocitno nazaj doma. Tozba je se odprta, saj se nikoli ni javil na sodisce ko je bil klican. Kaj lahko sploh storim? Naj klicem policijo, ali odvetnika in kaj mu pravzaprav lahko naredijo? Imel je tudi prepoved, da se mi pribliza na 1 km, ki ne velja vec, lahko zahtevam da se ponovno vspostavi? Prosim za nasvet in hvala za odgovor!
Lp!
Če vas prav razumem, je zoper obtoženca v teku kazenski postopek. Obrnite se na odvetnika, ki vam bo svetoval, kaj je v konkretnem primeru najbolje storiti.
V primeru ponovne neposredne ogroženosti s strani napadalca pa obvestite policijo, ki lahko odredi prepoved približevanja, če so podani razlogi za sum, da bi ogrozil vašo osebno varnost.
Forum je zaprt za komentiranje.