Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za pomoč 8 otrokom, ki so ostali brez staršev.

Prosim za pomoč 8 otrokom, ki so ostali brez staršev.

Mi jim bomo verjetno vsakemu posebej pripravili božično-novoletne pakete, ki jih bomo dostavlili naknadno. Bi pa prišel prav podatek, kaj bolj potrebujejo – oblačila, hrano, šolske potrebščine ali kakšno drugo opremo… ŽN, če lahko, prosim poizvej.

Škoda je, da bi dobili le brisače in posteljnino iz treh različnih koncev, če morda potrebujejo še kaj drugega.

Hvala!
Z.

Dragi moji,

pravkar smo imeli obisk Ljubljanske banke – 3 ženske in enega gospoda. Za družino v stiski so prinesli 6 velikih paketov – sladkarije, kozmetiko, raznovrstno hrano, pijačo, olje. Hvala vsem zaposlenim na Ljubljanski banki, ki ste se potrudili.

Evo, začelo se je! Hvala vsem. Hvala vsem tistim, ki ste in še boste darovali. Hvala tudi vsem tistim, ki ne morete, pa ste vseeno poslali lepo misel.

Oglasila se mi je tudi gospa, ki je trenutno brezposelna – pa bo vseeno darovala. Pravi, da se jutri lahko zgodi njej in njenim najbližjim.

Hvala, ker ste. Takšni kot ste. Nič drugega ni pomembno.

Klavdija Banfi, uredništvo revije Mama

Žogica Nogica!

Mi jutri ne bomo mogli pripeljati, ker nam zdravje malo nagaja. A je kaka možnost, da stvari dostavimo naknadno ali pa morda peljemo kar k družini?

Ja ,to bi bilo pa res dobro,če bi lahko peljali k družini.

Piši mi na mail, pa se bova zmenili.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ok, hvala!

Ne vem, če se postavim v njihovo kožo: ” je vse skupaj že dovolj hudo in si ne bi želela, da bi me hodil kdo gledat in obiskovat. Moji prijatelji že, ampak kar eni ljudje iz Slovenije že, ki sem jim sicer zelo hvaležna za vso dobroto a mogoče mi je vseeno še hudo in me morem sprejemat obiskov.” Samo v premislek.

Lep dan

Pozdravljene!

Moram povedati, da ste se Štajerke že izjemno izkazale. Iskrena hvala!!!

Glede dostave naravnost družini je pa takole… pakete zbiramo pri nas ravno zato, da otroci ne bi bili preveč zmedeni. Robo bo prevzela najverjetneje najstarejša punca, ali pa jo bo k njim odpeljala naša Klavdija.

Saj veste, kako ima človek nenavaden občutek, ko nekaj nepričakovano dobi… pogosto ne ve, kako naj reagira, pa čeprav je že stara grča. Kopici otrok in najstnikov pa je to še toliko težje.

Poleg tega bi rade dale možnost skrbnici, da pripravi darila za pod smrekico. Da bo kaj od tega tudi presenečenje. Da bodo v situaciji, ko so bili veliko prezgodaj vrženi v kruto realnost življenja, imeli vsaj malo priložnost postati spet samo otroci in se veseliti zavitkov pod smrekico.
Saj razumete, kaj želim povedati.

Glede pohištva in podobnega… ne vem, če potrebujejo. Otroci niso ostali brez doma. Dom, ki sta ga opremila starša, ko sta bila še živa, imajo. Verjetno ne bi škodile kakšne brisače, kuhinjske krpe, morda posteljnina. Pohištvo pa verjetno imajo.
Bomo vprašale skrbnico.

Še enkrat se zahvaljujem vsem, ki ste že prinesli svoj prispevek in vsem tistim, ki ste nakazali denar.
Ter vsem, ki tega trenutno ne morete, vendar razumete stisko otrok.
In absolutno najlepša hvala uredniku te klepetalnice, ker nam omogoča tako široko izvesti akcijo.
Zlati ste. Vsi po vrsti!!!

Se strinjam! Sploh, če se nekako ne moreš znebiti občutka, da gre tudi za golo radovednost zraven!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Jest imam posteljnino, nerabljeno, prosim sporčite.lp

A bi jo imeli priložnost dostaviti k nam na Uredništvo revije Mama, Šmartinska 130, LJ, danes do 18 ure bo tukaj dežurala Vesna, sicer pa jutri in v četrtek do 15 ure. V petek bomo donacije že skušali predati.

danes dobite nerabljene kuh.krpe in brisače

če prav razumem, kozarcev, krožnikov ipd. ne potrebujejo ali pač?

Kaj pa rabljene igrače (a še lepe)?

MISLIM da bi bilo dobro,da bi ve organizatorke,ki boste odnesle te stvari tam se pogovorile s to punco kaj bi še potrebovali.Ker če so tako številčni mogoče starši le niso imeli dovolj denarja in bi rabili tudi kako pisalno mizo ali omaro,mogoče nove jogije itd.SEM PA SAMA mati treh otrok in hodim v službo in komaj sfolgam kuho in perilo in sesalec,tako da je ta Barbara res v stiski,ker je glede na situacijo da tudi ona hodi v službo. Mogoče bi se dalo pomagati tudi tako,da bi hodile k njej pomagat vsaj kuhat kake prostovolje-recimo upokojenke,mogoče vsaj 2x tedensko,sicer ne vem kako imajo to urejeno s hrano.Vsekakor bi rabili tudi tako pomoč-vsakodnevno,žensko.Jaz sem iz tega koncaLJ-KR in bi z veseljum kak dan pomagala.Ravno včeraj ko sem pekla štrudelj sem pomislila nanje in bi z veselje za njih spekla še” protvan”.Mislim na gospodinjsko pomoč,pa tudi pomoč pri učenju .

V srcih nam je lepo, da smo tudi mi prispevali nekaj za te otroke.

Danes popoldan smo se odpeljali v Ljubljano, da bi predali paket. Spoznali smo tri simpatične in prijazne sodelavke revije Mama.

Upam, da bomo še lahko kdaj komu na takšen način pomagali. Saj ni težko, posebno, če veš, da prihaja pomoč res v prave roke.

AniTa, a ste bili vi tista družinica? Ker ena od tistih treh ni bila iz MAME, sem bila jaz, hi hi . :)))

Ful hvala vsem, ki ste pomagali tako ali drugače… Pa tistim, ki še boste…

Kristjana – k tebi bom verjetno kar jaz prišla po robo. Nekako bi mi bolj odgovarjalo v četrtek, drugače pa jutri… Saj te bom še poklicala. Se bom še z MTP dogovorila, če mi bo delala družbo na poti… Nismo pozabili na tvoj prispevek…

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ok.

Če prideš v četrtek, imam ob 12-ih zdravnika, drugače pa ni problema.

Full mi je bed, da ne morem pripeljati sama:-(((.

Hvala ti!

Ja, mi smo bili tista družinica.

Lepo, da smo se spoznali.

Kasneje smo šli še v trgovino, ko smo bili ravno v Ljubljani (smo iz Zasavja) in je Anja rekla, da nič ne potrebuje, saj ima vse!! Da pa bomo raje še kaj dali komu, ki kaj potrebuje bolj kot mi.

Oba otroka že od malega navajam, da morata deliti stvari. Mislim, da je svet potem bolj prijazen. Vedno, ko zagledata “hiško od sončka” morata vanjo vreči vsak kakšen kovanček.

prispevala finančno pomoč.

Drage punce,

tega sicer ne pocnem, ker gre za mail, naslovljen direktno name, vendar mislim, da ne bo nic narobe. Zato pripenjam mail, ki sem ga dobila od Barbare.

Draga Klavdija,

oprostite, ker se nisem oglasila. Imeli smo zelo intenziven tečaj ves vikend do danes zvečer in sem prihajala čisto sesuta okoli 23h in odhajala zjutraj. Za odgovor pa potrebujem nekaj več koncentracije in časa. Ki sem si ga zdaj vzela.
Torej glede na najin pogovor v petek:
naši šuški so stari:
Ema- 7 let, Blaž- 10 let, Ana-12 let, Nina- 13 let, Rok – 15 let in Tanja- 16 let.

Še vedno mi je težko povedat, kaj bi potrebovali. Krožniki so res že čisto oškrbljeni, zato bi jih morda res vzela od gospe Jasne. Fotelj žal ne bi prišel v poštev, saj tudi mi nimamo več prostora v hiši. Ostale stvari pa bi z veseljem vzela, torej tudi igračke, brisačke in plašč. Sadje in vitaminčki pa tudi prav pridejo, da se bakterije in virusi ne razpasejo po hiši.
Klavdija, res ne vem, kako naj se vam zahvalim za vso sitnost, ki jo imate z nami. Naj bo dovolj, da vam pošiljam dobre misli in pozitivno energijo za jutrišnji delovni dan.
Gospe Vučko, če je to njen priimek, pa se bom oglasila direktno na mail.

Res hvala za vse.
Barbara

Prebrala sem vse, a glede na napisano, bi dala nekaj denarja.
z veseljem bi dala kaj od doma, če potrebujejo. Predvidevam, da se je oblačil in čevljev nabralo že veliko.

Ker akcija že nakaj časa traja in ste verjetno že veliko stvari nabrale, bi prosila za kakšen seznam, kaj še potrebujejo. Mogoče kaj za šolo? Prosila bi Barbaro, če lahko kaj več napiše po tem, ko bo prevzela vsa darila in videla kaj jim še manjka. Z veseljem bomo pomagale in nabrale stvari.

Pozdrav

Obljubim. Hvala.

Jutri nakažem nekaj denarja. Pred seboj imam obrazec “plačilni nalog” pa me zanima: kako ste vpisale prejemnika? ali ste pustile rubriko prazno?
Sicer pa akcijo zelo podpiram in pozdravljam. Ker sem pač od daleč mislim, da bo tudi moj mali prispevek dobrodošel.

Lepe pozdrave vsem

Nakazala nekaj tolarčkov.

Sem zasledila da so to sporočilo obravnavali tudi na
foromu

http://www.finance-on.net/forums.php?mode=zoom&id=222315

in če so se pridružili jih je potrebno tudi pohvaliti.

Lep pozdrav !

Seveda, da jih bomo pohvalili in se zahvalili!

Hvala za info!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

New Report

Close