Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za pomoč 8 otrokom, ki so ostali brez staršev.

Prosim za pomoč 8 otrokom, ki so ostali brez staršev.

Super! Hvala tudi njim… Vsem, pravzaprav, ki ste kakorkoli pomagali, ali še boste pomagali. res ste zlati…

P.S.: Lolči, prideš malo na MSN?

:)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Tudi mi bomo prispevali nekja tolarčkev. Upam da bo Barbara in ostali otroci začutila vsaj kanček prazničnega vzdušja. Take akcije bi morale bit pogostejše.

LP Bojana

Barbara Brezavšček je stara 26 let.

Ne razumem najbolje v čem je problem, smrk!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

In, smrk? Morda pa je bil post zbrisan, ker je bilo poslano štirikrat isto??

Bi se zdaj morali vsi tisti, ki smo kaj nakazali ali dali, začeti zgražati kako nas je nekdo nat*****?? Kot da gre družini bistveno bolje, če skrbi za šest mladoletnih otrok 26-letnica in ne 20-letnica??

Ah, daj no …

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Lep pozdrav vsem,

ker smo že dokaj odločeni, da navedena družina prejme sredstva, katere bi sicer namenili za novoletna darila (sicer ni visok znesek, pa vseeno) in ker so tudi osebni podatki skrbnice kot je sedaj jasno znani, bi želel resnično pojasnilo na naslednje vprašanje (ali je Barbara stara 20 ali 26 let me ne zanima) : gre v tem dejanskem primeru res za številčno družino, ki je ostala brez staršev ali ne? Osebno verjamem, da ne gre za prevaro, vendar ker se nekateri objavljeni podatki ne ujemajo je dvom žal povzročen.
lp, R

Seveda je bil dvom zasejan in predvidevam, da z določenim namenom. Sploh pa na zelo pritlehen način. Upam samo, da dekletu tega ni potrebno brati.

Za vse podrobnejše odgovore in pojasnila se obrnite na uredništvo revije Mama.

Naslov: [email protected]

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Kaj je pa z Andrejo Brezavšček? Najstarejšo sestro od teh otrok? Stara 28 let!
AnaM

Kaj bi pa naj bilo z njo? In če že druge “vlečete” iz anonimnosti, dajte lepo prosim še sebe! Kako lepo je igrati po dvojnih merilih! Hudo!!!

LP

Zakaj je kar naenkrat vse to pomembno????????

Žogica Nogica, hvala ti!

Oh, Kristjana, hvala tebi. Vaša roba nam je zasedla cel prtljažnik in prepričana sem, da se bodo otroci stvari razvveselili. Kar jim ne bo prišlo prav, bodo vrnili na uredništvo MAMA, da bo šla pomoč drugim pomoči potrebnim.

Vesela sem, da sem te (vaju) spoznala. Res HVALA še enkrat!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Mi smo prispevali nekaj tolarčkov, sem pa poslala mail naokoli in eden izmed mojih prijateljev je sprožil akcijo na financah, pa še računalnik jim bodo kupili, sestavili, dodali par programov in peljali na uredništvo mame!
Ves ta dobrodelni duh me navdaja s takim ponosom, da bodo prazniki še lepši – njihovi pa verjetno čarobni 🙂
Žogica Nogica – super ideja!
Vsi forumovci – najboljši ste!
LP,T

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Super!

Tale tvoj post je pa za sladke, čarobne sanje…

Full sem vesela!

ŽN in vsem ostalim, pa itak HVAAALA za vse!

JOJ LJUDJE, ZDEJ VAS PA NE RAZUMEM!!!!

Kdor pobudmikom akcije in reviji Mama verjame, naj kaj prispeva če se mu zdi, drugi pa pustite to družino na miru saj niso nikomu nič naredili. Moj problem je komu bom verjela koliko številčna družina so in kako hudu jim je in jim bom zato pomagala po svojih močeh. Verjetno pa prav vse ne štima če ne se ne greš pred vesoljno Slovenijo izpostavljat s svojimi problemi. Upam samo, da Barbari in njenim članom ni prehudo če more brat te zadnje mejle. Vedno se najde kakšen posebnež, upa pa naj, da ne bo naslednji, ki bo potreboval pomoč in bo kdo potem njegove člane raziskoval. Je preseglo vse meje dobrega okusa.

Ker včeraj nikakor nismo mogli na stran, odgovarjam šele danes.

Najprej dejstvo: Družina JE ostala brez staršev – oče je umrl pred 6. leti, mama pa okoli leto dni nazaj, morda leto in pol. Zanje so naši znanki, ki vsako leto pomaga eni od pomoči potrebnih družin, povedali na Zvezi prijateljev mladine.
Osnovni podatki, ki smo jih dobile, so bili – 8 otrok, vsi mladoletni razen najstarejše, ki je stara NEKAJ ČEZ 20 let in je prevzela skrbništvo.
Potem se je izkazalo, da je otrok le 7, ampak to ni bistveno. Približno enaka je razlika med 15 in 16. Drugo bi bilo, če bi najprej mislili, da jih je 8, potem pa bi se izkazalo, da je samo eden (pa tudi ta bi bil potreben pomoči).
Takoj, ko smo dobile natančne podatke, smo jih posredovale tudi vam.
Še vedno ne vem točno, koliko je staro najstarejše dekle, ampak to niti ni pomembno. Dejstvo ostaja, da še študira (osebno mi ni jasno, kako ji sploh uspeva ob toliko obveznostih), honorarno dela in skrbi za mladoletne brate in sestre.
Med tistimi, ki so k nam na uredništvo prinesli svoje prispevke, je bila tudi gospa, zaposlena v Ljubljanski banki, ki za to družino ve že od prej in je tudi potrdila, da se jim je življenje res zapletlo, kot smo opisale.

Nikar ne mislite, da bi kogarkoli hotele namenoma zavajati. Me osebno na uredništvu nimamo od tega nobene gmotne koristi – to lahko potrdijo Lola, Žogica Nogica, MTP in še katera, ki nas osebno pozna.
To počnemo le zato, ker želimo pomagati. In to je vse.

Pa to je prav zares žalostno, da se vedno najde nekdo, ki mu gre ne-vem-kaj-vse v nos…

Dragi MON-ovci, lepo pozdravljeni še enkrat tudi od mene. Žal se včeraj nisem mogla vključiti v debato; ne samo zato, ker se je stran kasneje “obesila”. Tudi zato, ker sem bila z donacijo naše revije v Materinskem domu. Kjer vodja našo družinico, ki ji skušamo pomagati, tudi osebno pozna (prej je delala za CSD-ju). Same lepe reči sem slišala o tej skromni družinici. Od nje sem tudi izvedela, da ima Barbara dejansko 26 let. Jaz je o starosti nikoli nisem spraševala, ker se mi ni zdela pomembna. Prijateljica, ki mi je za to družino povedala je zapisala, da je najstarejša stara kakih 20 let in zame je bilo to povsem dovolj. Veliko bolj kot njena starost se me je dotaknilo njeno dobro srce.

Oče jim je umrl pred šestimi leti, mamica pa lani novembra.

Tistemu, ki se je zapisal priimek družine, ne bom sodila. Nekoč si bo za svojo zlobo sodil sam. Da se le njegovim otrokom, če jih ima, ne bi zgodilo kaj hudega. Ker oni niso krivi. Pa vendar nas stare modrosti uče: plačali boste za grehe svojih očetov.

Globoko verjamem, da se dobro z dobrim vrne. Slabo pa s slabim. V tej akciji ste se skorajda vsi izkazali za dobre. Hvala vam. Še enkrat in vedno znova. V čast mi je, da so se naše poti in misli tokrat križale. Klavdija Banfi

Samo za informacijo naj povem, da je tudi naša družina nakazala na navedeni račun nekaj denarja in glede na to, da je bilo nakazilo izvršeno preko interneta se pri kliku na preveri račun izpiše tako priimek kot naslov prejemnika. Torej, čeprav imaš številko računa izveš, kdo je prejemnik!

Izrazil sem dvom in PROSIL za odgovor ali ste se morda ZMOTILI?!
Očitno ste se , vendar ste odgovorile z napadom namesto z obrambo.
Nisem osamljen/a v tem mnenju pa tudi nekih pritlehnih razlogov za svoje preverjanje nimam, Lola. Vse kar je bilo potrebno je RESNICA in preverjena dejstva ne pa neko impulzivno darovanje brez vedenja komu daruješ ,sproženo sedaj, čez mesec dni bo pa vse lepo pozabljeno…..

Čez mesec dni bo vse pozabljeno? Kaj hočeš s tem povedati? Da bi morali vsak mesec objaviti seznam vseh, ki so nekomu nekaj dali? Sorry, take stvari me res pojezijo. Jaz sem zaupala, da otroci potrebujejo pomoč in sem denar nakazala. In tudi čez en mesec bom jaz zase še vedno vedela, da sem ga nakazala in morda prižgala kakšen žarek v otroških očeh, kupila kakšno knjigo, zvezek, igračo, sladkarijo otrokom, ki jim mamica tega ne more kupiti. In ta občutek mi bo čisto dovolj, da bom še raje stisnila svojega otroka.

Žal mi je samo, da jim ne moremo kupiti ali podariti objema mamice ali očka.

Vem. Pa vendar vam recimo ni padlo na pamet, da bi podatke objavili na spletu, kajne? In prepričana sem, da tisti, ki je objavil ime, ni nakazal sredstev. Sicer pa, sploh ni pomembno. Tokrat se je izkazalo, da je prevladalo dobro. To je edino pomembno.

Hvala ti. Ker si. Samo to povsem zadošča. Vesela sem za tvojega otroka, da te ima.

Kje si izrazil/a dvom, kje si prosil/a za odgovor? Samo ime in priimek si navedel/a ter starost. Glede na to, da gre za družino samih otrok, ki so v svojih mladih življenjih doživeli zelo tragično izkušnjo, je bil moj izraz “pritlehen” več kot milosten.
Se ti ne zdi, da bi lahko svoje pomisleke izrazil/a na zelo drugačen (beri človeški) način in dopustil tem otrokom vsaj kanček dostojanstva, če že moraš biti tako podrobno ozaveščen/a preden boš komu podaril/a kanček nasmeha ali iskre v očeh?? Se ti ne zdi, da s svojim inheriranjem namenoma seješ nezaupanje v dobro ter poskušaš izničiti trud vseh, ki so kakorkoli pomagali ?? Se ti vendarle ne zdi, da ob takšnih stiskah niso v prvi vrsti pomembna emšo, priimki, telesne mere , ….?? Da je pomemben NAMEN ??

Dragi/a smrk! Ne skrivaj se in ob tem razgaljaj druge. Ne morem reči, da se mi smiliš, močno pa obžalujem pomanjkanje človeške širine in globine v tebi. Tokrat si izbral/a najslabši možni način, da koga prizadaneš. Upam in želim, da si do svojih bližnjih bolj previden/a!

In če že meniš, da moraš sedaj obravnavati naše poste kot napade, stori to! V razmislek: če so naši posti posledica nečesa, razišči tudi vzrok.

“Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.”

LP

Še moja zaključna misel.
Ti otroci niso sami prosili za pomoč, niso vili rok pred TV kamerami, kot delajo mnogi, pa so si mogoče sami z napačnimi potezami zagrenili življenje.

Ta akcija je bila porojena na našem zeljniku in če ima kdo kakšno pripombo, naj leti na nas, ne nanje.
Nismo dajale lažnih podatkov in vsak je pomagal po svoji vesti in odločitvi.

In danes, ko sem osebno spoznala punco, sem samo še bolj trdno prepričana, da je bila akcija prava, za prave ljudi.
In takoj bi jo ponovila.
In jo tudi bom.

New Report

Close