Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim za stilski nasvet – barva kuhinje

prosim za stilski nasvet – barva kuhinje

Prosim za nasvet, kako pobarvati stene v prostoru, v katerem bodo združeni kuhinja, jedilnica in dnevni prostor.
Vse lesene zadeve so v barvi oreha (t.j. leseni deli kuhinje, televizijska omarica, klubska mizica in jedilna miza+stoli), kuhinja je v kombinaciji z oreh-vanilija, sedežna je oranžne barve (večinoma prekrita z prevlekami v odtenkih rjave).
Pojma nimamo, če ima kdo kako pametno idejo, z besedo na dan 😉 Hvala.

Jaz bi dala nežno marelično, ali vanilijo.

Jaz sem pofotografirala vse prostore, natisnila slike na list A4, potem pa barve zraven kombinirala. Približno dobiš občutek, kaj spada skupaj.

Tudi jaz bi se strinjala s kakšno nežno marelično, barvo vanilije ali bele kave.

Dej kakšno fotko gor prilrpi, da se vidi razmerje med orehom in vanilijo.

http://www.nobilia.de/home/de/#/produkte/showroom/weiss_vanille_cafe

kuhinja je takšna, s to razliko, da je les v barvi oreha…

Marelične res ne bi, nobenemu od naju ni všeč 🙂

Je pa mansardni prostor, tako da bi kombinacija temno-svetlo lepo prišla do izraza… mogoče svetlo-temno rjavo… ali pa kaj dvobarvnega.. težko se je odločit, res 🙂

link ni točen… gre za drugo kuhinjo (z zelenimi stenami)…

Kaj pa bela kava? Ali svetlorjava?

Karamela, oker, sončnično rumena bolj light zadeva, ne pa barva limone.
Če imaš svetlo mansardo lahko tudi svetlo čokolado.

Glede na barve, ki si jih naštela, bi jaz dala kakšno steno sončno rumeno, nič razdrečeno. Imam tako barvo steno v kuhinji. Fronte imam v barvi češnje, tako da pride lepo do izraza. Ko skozi strešno okno posije sonce na steno, je ful lepo.

Bele, oranžnemu kavču pa dovoli, da zadiha oranžno – odvrzi rjave prevleke. Pa še kje kak oranžen poudarek – mogoče blazine na stolih, prt ali kaj podobnega. In na kako prazno steno veliko moderno sliko/plakat/tapeto/poslikavo.

Svetla limeta.

Izberi eno od barv, ki jih že imaš (marelična, vanilija, oreh, ….) ne mešaj zraven še eno tretjo barvo, ker bo preveč kičasto.

New Report

Close