Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis prosim za vas nasvet!

prosim za vas nasvet!

Lep pozdrav!

Prosila bi vas, da mi predlagate kaksno knjigo, ki bi jo lahko podarila sestricninemu mozu, ki bo praznoval 30 rojstni dan!

Zelela, bi, da bi to bila kaksna knjiga z vsebino, ki govori o zivljenju, pozitivnih mislih, pogumu, pozitivnih napotkih za zivljenje, itd.

Upam, da nisem prevec zakomplicirala in, da ste me uspeli razumeti, kaj imam v mislih.

Najlepse se vam zahvaljujem za vsak predlog, ki bi mi ga namenili!

Iskreno hvala in lep dan vsem!

pika

Mogoče Življenje kot igra -avtorja se pa ne spomnim.

lp

Takšno knjigo je zelo težko podariti, sploh, če z vsebino knjige nisi seznanjena sama. Če si iz Ljubljane, se odpravi na Čopovo ulico, tam zdraven banke je ena knjigarna, kjer prodajajo take knjige (predvsem z duhovno in življenjsko vsebino – skratka z stvarmi, ki si jih napisala) in ti bodo prodajalke tam najbolje svetovale, ker knjige dobor poznajo.

Sama osebno pa ti priporočam naslednjo knjigo, ki je tudi svetovna in slovenska uspešnica: Dr. M. Scott Peck LJUBEZEN IN DUHOVNA RAST – I in II del.

Ja, Igra življenja in kako jo igrati je res čudovita knjiga, vendar moraš malo popaziti ali je res primerna za dotično osebo, saj nekomu ne moreš vsiljevati nekih nazorov ali pa mu nositi nekaj, kar se ne sklada z njegovim življenjskim stilom. Ker če ni duhovno usmerjen, se bo lahko začel spraševati le kaj si mu to prinesla, ko bo bral o neki karmi in zakonu pokornosti. Če pa ej potem je pa to sigurno super darilo. Morda pa kakšno knjižico bolj splošnih misli… Saj veš o 1000 misli o sreči, pa 5000 o veselju. 😉 Predlagam ti, da morda pogledaš opise knjig na Om šiva ezoterika in si potem morda celo v knjižnjici kakšno sposodiš in dobro pogledaš, če je to to. Kajti ne moreš nekomu za darilo nesti kar nekaj, ne da bi preverila za kaj se sploh gre.

Meni se upira že sama misel, da bi mi dajal napotke za življenje nekdo, ki živi v popolnoma drugačnem okolju, s popolnoma drugačnimi navadami, nekdo ki nikoli ni bil v moji koži, nekdo ki dela vse skupaj pravzaprav samo za denar in mu je popolnoma vseeno, če bom imel od tiste knjige kaj tudi jaz, ne pa samo on….

Verjemi… 90% kupcev in bralcev takih knjig so ženske.. tako kot so tudi obiskovalke raznih vedeževalk, šamanov, bioenergetikov. Smo že tako narejeni, da ženske hitro verjamejo vsakemu, ki zna z besedami, moški pa smo do takih še posebno previdni….

Kaj pa vem, če bo človek res vesel tiste knjige. Ne kupuj nečesa kar je všeč tebi, ampak tisto, kar bo všeč njemu…. obdarjencu. Ker se mimogrede zgodi, da bosta nezadovoljan oba…. on nad darilom in ti nad njegovo reakcijo. Kupi raje kaj manj riskantnega… tisto knjigo pa prinesi nekega dne kar tako naokoli… sposojeno iz knjižnice. Če ga zanima, jo bo prebral tudi on. Brez obveznosti igranja zadovoljstva….

Ne strinjam se s teboj, da samo zenske berejo knjige s tako vsebino. Morda v vecjem stevilu, ker so bolj dojemljive za duhovne spremembe. te pa so v danasnjem casu se kako potrebne, ce noces zdrkniti v malodusje tega materialisticnega sveta. Zenske so to dojele in si same pomagajo tako da ob prebiranju takih knjig res ne potrebujejo bioenergertikov in raznih slogarc. Morda samo za razvedrilo.Saj ves, vsako tele ima svoje vesele samo da ne skodi drugemu. Ce pa nekomu podaris knjigo, je to tako lepa gest, ki pa jo vecina moskih res ne more razumet, ker to res ni nic konkretnega
Za Piko Priporocam ti knjigo Pismo mojega ucitelja. Enkratno sporocilo cloveka, na koncu zivljenjse poti. Zanimiva je ravno zato, ker si sporocila lahko vsak razlaga po svoje. Odvisno od obdobja in stabilnosti duha v tistem trenutku. Vsekakor knjiga ki jo bo prebiral skozi celo zivljenje. Morda tudi za Romana, da spremeni mnenje o knjigah s taksno vsebino.

New Report

Close