Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za vaše izkušnje, rada bi kupila CVRTNIK NA ZRAK

Prosim za vaše izkušnje, rada bi kupila CVRTNIK NA ZRAK

Pred mnogimi leti sem imela fritezo za cvrtje na olje. Vsega sem se naveličala, čiščenje je bilo zelo nerodno, potem se je olje začelo peniti in friteze nisem imela nikoli več. Zdaj pa bi rada kupila CVRTNIK na zrak.
Zanimajo me vaše izkušnje, kako se to obnese.
Občasno (ko je mlad krompir), bi rada ocvrla krompir, naša družina ima zelo rada ocvrtega (opohanega) piščanca.
Že vnaprej hvala za odgovore. Lep dan.

No, upam da ti je jasno, da se brez olja cvret pač ne da.

Imamo ga, pa ti povem da je škoda vsakega centa, ki ga vložiš!
Okus niti malo po ocvrtem , pač tistih par žlic olja ti tudi ne naredi čudeža…
Če pa že imaš viška denarja, potem pa kupi za parkrat, potem ga boš pa itak hitro postavila na balkon in to do prvega odvoza smeti!

Stran vržen denar, pri nas je šel praktično nov v smeti. Okus hrane nikakršen … in cvrtnik tudi, ko se to zapaca ga živ bog ne več odmasti. Oboje neuporabno, prvi zaradi zanič okusa, drugi zaradi nemogočega čiščenja. Večji globlji lonec za cvrtje je najbolj uporabna zadeva, ne poslušaj nobenega, tisti ki je kaj kupil od obojega bo seveda svoje hvalil kot cigo.

Hvala za odgovore. Ste me pa prepričale, da ga sigurno ne bom kupila.
Še to: viška denarja nimam, nič bat.
Kaj pa klasična friteza (na olje),kako ste pa s tem zadovoljni?

No, friteza je na začetku uporabe v redu, po enem letu je ne boš več zadovoljivo odmastila,
moje izkušnje, je pa taka, da pogled nanjo ubije vsako lakoto. Primeren lonec uporabi, hraniš ga v zaprti pečici, ko se naberejo usedline preprosto precediš, po nekajkratni uporabi zamenjaš olje. Ne kompliciraj stvari, ki so enostavne in neštetokrat preizkušene.

1. cvrtnik na zrak ni cvrtnik, saj za cvrtje potrebujemo olje v katerem cvremo hrano.
2. kao cvrtnik na zrak je isto, kot da vključiš v pečici opcijo ventilacijo. HRANA NI CVRTA ampak je pečena in izsušena.
3. klasično fritezo sem uporabljala dolga leta, potem se mi pa te mastne posode ni dalčo več razstavljati in pomivati. najhitreje je visok lonec na plin ali indukcijo, olje noter in cvreš. olje daš v za to primerno flašo, ko je polna odpelješ v za to primerno odpadno mesto. lonec obrišeš s papirjem, daš v pomivalca in to je to. najmanj dela.

Podpis!
Poleg tega je cvrtnik na vroč zrak po enem mesecu uporabe romal direktno v smeti!
Ga ne moreš niti vsaj toliko očistiti, da bi ga prodala za 1/3 nabavne cene.

Cvrtnik na vroč zrak ni nikoli name naredil vtisa, ker če jem ocvrto – ko ga parkrat jem – naj bo ocvrto. Ko so kolegice to kupovale zaradi hujšanja….oj joj joj …. odpovej se sladkarijam, čipsu, sladkim pijačam in si enkrat na teden raje privošči ocvrt zrezek.

Friteza pa me je uspela prepričat – ampak – čiščenje – ne hvala. Nisem bila prepričana če samo jaz ne vem čistit tega ampak sedaj vidim, da nas je več.

Tisto parkrat kar cvrem, kot so že predhodnice omenile, najlažje in najboljše pisker, kerega lahko potem očistim. Pa nisem preveč fanatik čiščenja…

Imam že ene 10 let eno enostavno fritezo iz Lidla. Se da očistiti in vsake toliko jo temeljito očistim. Pomembno je samo, da jo lahko dovolj razstaviš. jaz dam posodo lahko ven in zdrgnem, grelec posebej, ostane samo pokrov, ki ga razšraufam (samo del s steklenim očencem in kovinskim filtrom) in očistim tisti kovinski filter, ostalo ohišje je iz plastike in se komot očisti. Ko crkne, nabavim novo takoj. Ampak obvezno eno čisto enostavno, podobno tistim profi, ki se jih najlažje čisti.

Nekaj podobnega, samo tu ni timerja – tako se enostavno čisti.
https://www.vidaxl.si/e/8713016005748/tristar-cvrtnik-3-l?utm_source=vidaxl_ceneje&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=si_webshop&utm_term=8713016005748&utm_content=home_garden
https://www.vidaxl.si/e/8713016005748/tristar-cvrtnik-3-l?utm_source=vidaxl_ceneje&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=si_webshop&utm_term=8713016005748&utm_content=home_garden

Pred kakimi stotimi leti smo imeli en kratek cas fritezo, ampak je vse skupaj packarija in smo jo vrgli stran.

Ne cvremo.
Ce ze kaj, potem v pecici, pa se to glih ene 2x na leto, kupim pommes za pecico in kake pohancke.

Pravega cvrtja se nismo sli ze kakih 20 let.

In zakaj se potem v tej temi sploh oglašaš? A misliš da vi ki ne cvrete ste bolj fancy al kaj?

de longhi cvrtnik/friteza se razstavi in očisti v pomivalnem stroju, tudi filter in pokrov gre v stroj.

Ne vem, očitno vsi nezadovoljni s temi aparati. Mi imamo pa tegale: https://www.delimano.si/akcija/cvrtnik-na-vroc-zrak-delimano-pro in smo super zadovoljni. V njem smo delali že čevapčiče, pomfri, piščanca, ni da ni. Meni je super okus, mogoče zato, ker cvrtja iz olja ne maram, ne vem.

Saj je ok in super, da ti je všeč, samo to v resnici ni cvrtnik, ampak pečica na vroč zrak. Niti približno ni isto, ker olj pač da svoj okus.

Kupila sem ga pred 1 mesecem v mercatorju, 2 * spekla pomfri, zanič in noter trd, zunaj rjav, …čez dva dni sem ga nesla nazaj v trgovino.Odsvetujem!

Enako, gremo raje parkrat letno ven na pohanega piščanca, pa se potem nekdo drug s čiščenjem ukvarja 🙂

Eni ste pa dobri 😀 nesete uporableno stavr nazaj 😀 pa so vam vzeli? Jst rabjene stavri ne bi kupila 😀
Pa ja imam delimano cvrtnik maja bo eno leto kar sem ga kupila in ga uporbljam povprečno 5 mesečno za različne stavri edina stavr, ki je bila zanič notri je bil ko smo probali pohan sir….
očitno ga eni ne znate uporabljat al pa pač pogrešate hrano prepojeno z oljem!

Eni ste pa dobri 😀 nesete uporableno stavr nazaj 😀 pa so vam vzeli? Jst rabjene stavri ne bi kupila 😀
Pa ja imam delimano cvrtnik maja bo eno leto kar sem ga kupila in ga uporbljam povprečno 5 mesečno za različne stavri edina stavr, ki je bila zanič notri je bil ko smo probali pohan sir….
očitno ga eni ne znate uporabljat al pa pač pogrešate hrano prepojeno z oljem!
[/quote]
Če oglašujejo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovoljstvo in da če z izdelkom nisi zadovoljen, da ga lahko v določenem času vrneš, zakaj ne bi tega izkoristil? Ker imate nekateriv glavi, da to se pa ne dela, pa vas je sram? Prav, vas pa naj bo. Čisto pravilno je, da človek izkoristi tisto možnost. Prodajalec ima zaradi takšnih, kot ste vi (kar pa je večina), še vedno velik profit 🙂

Če oglašujejo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovoljstvo in da če z izdelkom nisi zadovoljen, da ga lahko v določenem času vrneš, zakaj ne bi tega izkoristil? Ker imate nekateriv glavi, da to se pa ne dela, pa vas je sram? Prav, vas pa naj bo. Čisto pravilno je, da človek izkoristi tisto možnost. Prodajalec ima zaradi takšnih, kot ste vi (kar pa je večina), še vedno velik profit 🙂
[/quote]
Tvoj rabljen vibrator ti tudi zamenjajo?

Ko se nam zalušta pohanih stvari, jih pač pripravimo tako kot se jih pripravlja – ocvrte v olju.

Za ostalo uporabljamo pečico. In res ne razumem zakaj bi človek potreboval še nek dodaten pripomoček.

Tvoj rabljen vibrator ti tudi zamenjajo?
[/quote]

Če je škart, zakaj ne?

No, očitno smo med redkimi zadovoljni, pravzaprav se spogledujem že z novim, večjim. V njem pečem (“cvrem”), vse je bistveno hitreje kot v pečici.
Je pa res, da 1) nismo odvisni od okusa cvrtega olja, ker prej nismo prav veliko cvrli; 2) vsako jed “mariniram” z žlico ali dvema olja. Meni prihrani veliko časa, čiščenje enostavno, stanovanje ne smrdi …

Sto ljudi … 🤷🏼‍♀️

No, friteza je na začetku uporabe v redu, po enem letu je ne boš več zadovoljivo odmastila,
moje izkušnje, je pa taka, da pogled nanjo ubije vsako lakoto. Primeren lonec uporabi, hraniš ga v zaprti pečici, ko se naberejo usedline preprosto precediš, po nekajkratni uporabi zamenjaš olje. Ne kompliciraj stvari, ki so enostavne in neštetokrat preizkušene.
[/quote]

To ni primerno za zdravje.
Ce ze peces. Olje ohladis, precedis. Das v hladilnik do naslednjic. Se 1x uporabis.
Ne pa da pustis v pecici, veckrat uporabljas.
Je treba gledat na jetra, zolc in zelodec. Ne da gre za peko liter olja oz manj 😉

Jaz ne sparam z oljem. Vsakic novo. Je pa res ko me kaksna zenska pri pecenju gleda, si puli lase, raje 3x porabi in spara na olju, za jetra jo pa ne briga.

New Report

Close