Prosim za vaše izkušnje, rada bi kupila CVRTNIK NA ZRAK
Pred mnogimi leti sem imela fritezo za cvrtje na olje. Vsega sem se naveličala, čiščenje je bilo zelo nerodno, potem se je olje začelo peniti in friteze nisem imela nikoli več. Zdaj pa bi rada kupila CVRTNIK na zrak.
Zanimajo me vaše izkušnje, kako se to obnese.
Občasno (ko je mlad krompir), bi rada ocvrla krompir, naša družina ima zelo rada ocvrtega (opohanega) piščanca.
Že vnaprej hvala za odgovore. Lep dan.
Stran vržen denar, pri nas je šel praktično nov v smeti. Okus hrane nikakršen … in cvrtnik tudi, ko se to zapaca ga živ bog ne več odmasti. Oboje neuporabno, prvi zaradi zanič okusa, drugi zaradi nemogočega čiščenja. Večji globlji lonec za cvrtje je najbolj uporabna zadeva, ne poslušaj nobenega, tisti ki je kaj kupil od obojega bo seveda svoje hvalil kot cigo.
No, friteza je na začetku uporabe v redu, po enem letu je ne boš več zadovoljivo odmastila,
moje izkušnje, je pa taka, da pogled nanjo ubije vsako lakoto. Primeren lonec uporabi, hraniš ga v zaprti pečici, ko se naberejo usedline preprosto precediš, po nekajkratni uporabi zamenjaš olje. Ne kompliciraj stvari, ki so enostavne in neštetokrat preizkušene.
1. cvrtnik na zrak ni cvrtnik, saj za cvrtje potrebujemo olje v katerem cvremo hrano.
2. kao cvrtnik na zrak je isto, kot da vključiš v pečici opcijo ventilacijo. HRANA NI CVRTA ampak je pečena in izsušena.
3. klasično fritezo sem uporabljala dolga leta, potem se mi pa te mastne posode ni dalčo več razstavljati in pomivati. najhitreje je visok lonec na plin ali indukcijo, olje noter in cvreš. olje daš v za to primerno flašo, ko je polna odpelješ v za to primerno odpadno mesto. lonec obrišeš s papirjem, daš v pomivalca in to je to. najmanj dela.
Cvrtnik na vroč zrak ni nikoli name naredil vtisa, ker če jem ocvrto – ko ga parkrat jem – naj bo ocvrto. Ko so kolegice to kupovale zaradi hujšanja….oj joj joj …. odpovej se sladkarijam, čipsu, sladkim pijačam in si enkrat na teden raje privošči ocvrt zrezek.
Friteza pa me je uspela prepričat – ampak – čiščenje – ne hvala. Nisem bila prepričana če samo jaz ne vem čistit tega ampak sedaj vidim, da nas je več.
Tisto parkrat kar cvrem, kot so že predhodnice omenile, najlažje in najboljše pisker, kerega lahko potem očistim. Pa nisem preveč fanatik čiščenja…
Imam že ene 10 let eno enostavno fritezo iz Lidla. Se da očistiti in vsake toliko jo temeljito očistim. Pomembno je samo, da jo lahko dovolj razstaviš. jaz dam posodo lahko ven in zdrgnem, grelec posebej, ostane samo pokrov, ki ga razšraufam (samo del s steklenim očencem in kovinskim filtrom) in očistim tisti kovinski filter, ostalo ohišje je iz plastike in se komot očisti. Ko crkne, nabavim novo takoj. Ampak obvezno eno čisto enostavno, podobno tistim profi, ki se jih najlažje čisti.
Nekaj podobnega, samo tu ni timerja – tako se enostavno čisti.
https://www.vidaxl.si/e/8713016005748/tristar-cvrtnik-3-l?utm_source=vidaxl_ceneje&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=si_webshop&utm_term=8713016005748&utm_content=home_garden
https://www.vidaxl.si/e/8713016005748/tristar-cvrtnik-3-l?utm_source=vidaxl_ceneje&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=si_webshop&utm_term=8713016005748&utm_content=home_garden
Ne vem, očitno vsi nezadovoljni s temi aparati. Mi imamo pa tegale: https://www.delimano.si/akcija/cvrtnik-na-vroc-zrak-delimano-pro in smo super zadovoljni. V njem smo delali že čevapčiče, pomfri, piščanca, ni da ni. Meni je super okus, mogoče zato, ker cvrtja iz olja ne maram, ne vem.
Eni ste pa dobri nesete uporableno stavr nazaj
pa so vam vzeli? Jst rabjene stavri ne bi kupila
Pa ja imam delimano cvrtnik maja bo eno leto kar sem ga kupila in ga uporbljam povprečno 5 mesečno za različne stavri edina stavr, ki je bila zanič notri je bil ko smo probali pohan sir….
očitno ga eni ne znate uporabljat al pa pač pogrešate hrano prepojeno z oljem!
Eni ste pa dobri nesete uporableno stavr nazaj
pa so vam vzeli? Jst rabjene stavri ne bi kupila
Pa ja imam delimano cvrtnik maja bo eno leto kar sem ga kupila in ga uporbljam povprečno 5 mesečno za različne stavri edina stavr, ki je bila zanič notri je bil ko smo probali pohan sir….
očitno ga eni ne znate uporabljat al pa pač pogrešate hrano prepojeno z oljem!
[/quote]
Če oglašujejo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovoljstvo in da če z izdelkom nisi zadovoljen, da ga lahko v določenem času vrneš, zakaj ne bi tega izkoristil? Ker imate nekateriv glavi, da to se pa ne dela, pa vas je sram? Prav, vas pa naj bo. Čisto pravilno je, da človek izkoristi tisto možnost. Prodajalec ima zaradi takšnih, kot ste vi (kar pa je večina), še vedno velik profit
Če oglašujejo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovoljstvo in da če z izdelkom nisi zadovoljen, da ga lahko v določenem času vrneš, zakaj ne bi tega izkoristil? Ker imate nekateriv glavi, da to se pa ne dela, pa vas je sram? Prav, vas pa naj bo. Čisto pravilno je, da človek izkoristi tisto možnost. Prodajalec ima zaradi takšnih, kot ste vi (kar pa je večina), še vedno velik profit
[/quote]
Tvoj rabljen vibrator ti tudi zamenjajo?
No, očitno smo med redkimi zadovoljni, pravzaprav se spogledujem že z novim, večjim. V njem pečem (“cvrem”), vse je bistveno hitreje kot v pečici.
Je pa res, da 1) nismo odvisni od okusa cvrtega olja, ker prej nismo prav veliko cvrli; 2) vsako jed “mariniram” z žlico ali dvema olja. Meni prihrani veliko časa, čiščenje enostavno, stanovanje ne smrdi …
Sto ljudi …
No, friteza je na začetku uporabe v redu, po enem letu je ne boš več zadovoljivo odmastila,
moje izkušnje, je pa taka, da pogled nanjo ubije vsako lakoto. Primeren lonec uporabi, hraniš ga v zaprti pečici, ko se naberejo usedline preprosto precediš, po nekajkratni uporabi zamenjaš olje. Ne kompliciraj stvari, ki so enostavne in neštetokrat preizkušene.
[/quote]
To ni primerno za zdravje.
Ce ze peces. Olje ohladis, precedis. Das v hladilnik do naslednjic. Se 1x uporabis.
Ne pa da pustis v pecici, veckrat uporabljas.
Je treba gledat na jetra, zolc in zelodec. Ne da gre za peko liter olja oz manj
Jaz ne sparam z oljem. Vsakic novo. Je pa res ko me kaksna zenska pri pecenju gleda, si puli lase, raje 3x porabi in spara na olju, za jetra jo pa ne briga.