Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za vaše mnenje – ne upam k zdravniku

Prosim za vaše mnenje – ne upam k zdravniku

Pozdravljeni,

s težkim srcem se obračam na vas, a ne zdržim več, k zdravniku pa si ne upam. Mogoče bi mi kdo znal pomagati?

Že 7 let me boli pod levim rebrnim lokom, bolečina ni močna, je pa nadležna.
Bolečina se je začela po hudem travmatičnem šoku, ko so mi postavili napačno in nevarno diagnozo na rodilih, a se je kasneje izkazalo, da je vse v redu. Od takrat imam tako grozen strah pred zdravniki, da dobesedno ohromim, če samo pomislim na belo haljo in preiskave.

Bolečina vztraja eno obdobje, potem pa preneha. Opažam, da me najbolj intenzivno boli, če ne sedim ravno, ampak sključeno (za mizo ali na postelji). Oziroma me začne boleti, ko zjutraj vstanem.
Kadar ležim ali hodim me NE boli.
V želodcu (žlički) nimam pekoče bolečine, nimam slabosti, ne bruham, apetit imam, odvajam normalno.
Enkrat na mesec imam pekoč občutek v ustih, takrat kadar sem pod močnim stresom. Imam veliko kondicije in sem fizično kar aktivna (vsak dan prehodim 8 km).
Kadar grem na odklop za dušo, bolečina izgine ali je komaj komaj zaznavna. Starost 50 let. Je pa res, da sem kronično tesnobna in v strahu.

Ne jemljem nobenih tablet. Občasno popijem Rmanov ali Kamilični čaj in je nekoliko bolje.

Strah me je, da ni to atrofični gastritis ali celo kaj hujšega.

Hvala.

Mislim da je tesnoba.

Pa vseeno pojdi, da ti pregleda srce, poslušanje, ekg…

Nič ni imej v mislih, ta preiskava ne boli.

Čimveč sproščanja in čimveč pozitivizma

Mogoče kaka beseda še?

🥺

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6729, 23.04.2025 ob 19:14

Mogoče kaka beseda še?

🥺

Pojdi na UV trebuha, če si iz Lj najbolje  kar k Demšarju.Tudi mene dostikrat tako boli, imam težave z žolčem in tam boli ponavadi, ko se kaj pregrešim, če pojem kaj mastnega, preveč nasitnega.

Ultrazvok, 23.04.2025 ob 19:21

Pojdi na UV trebuha, če si iz Lj najbolje  kar k Demšarju.Tudi mene dostikrat tako boli, imam težave z žolčem in tam boli ponavadi, ko se kaj pregrešim, če pojem kaj mastnega, preveč nasitnega.

Odpor imam do vsega, ker je povezano z zdravniki (laboratorij, UZ, ordinacija). Obupana sem, ker ne zmorem iti na pregled.
Ali je bolečina na levi lahko od žolčnih kamnov?

Neprestan stres in strah zaradi bolečin ti škodita bolj kot bolečina sama. In seveda veliko bolj kot obisk pri zdravniku. Imaš dve težavi, bolečino in tesnobo. Saj veš, da lahko oboje premagaš le na en način? Svetujem ti, da si ogledaš na spletu, kateri zdravniki in kje delajo ultrazvok samoplačniško, da se čimprej rešiš najhujših dvomov. Potem poglej, kaj menijo ostali pacienti, ki so že imeli pregled, o teh zdravnikih. Če boš našla pozitivne in pomirjujoče komentarje, se ti bo laže opogumiti. Pred pregledom vzemi eno pomirjevalo, seveda potem ne smeš voziti. Ne razumem, zakaj bi se človek bal ultrazvoka, ker absolutno nič ne boli. Enega zdravnika, so ti, vidim, že svetovali. Pa še nekaj: če bi bil na primer rak, bi se v sedmih letih že stokrat razvil. Na internetu boš našla tudi razne skupine, ki se zdravijo zaradi tesnobe. Ogromno je ljudi s podobnimi in še hujšimi težavami, zato bi bilo pametno, da se vključiš v kakšno. Tudi obisk pri psihoterapevtu ne bi bil odveč. Zaradi napačne diagnoze si razvila travmo, kar je čisto logično. Čas je, da se s tem spopadeš. Kaj pa, če kdaj resno zboliš in boš odlašala z odhodom k zdravniku tako dolgo, da bo prepozno? Nočem te strašiti, očitno živiš zelo zdravo, toda treba je pomisliti tudi na to možnost. Želim ti veliko poguma. Srečno!

Jaz imam identične težave, tudi že več let. Na gastroskopiji so mi ugotovili blagi gastritis, pordelo sluznico, tudi okužbo s Helicobacter (zdaj je pozdravljena), občasno imam kure z zaviralci protonske črpalke. Pa kljub temu težave enkrat so, drugič niso, enkrat močne bolečine, obdobja skoraj brez bolečin, pravega vzroka pa nimam. Razen naštetih želodčnih težav, so zdravniki ugibali, da gre za zrak v črevesju, za vranični zavoj… vglavnem pa me več ne jemljejo resno.

Tudi jaz se s tem spopadam že več let. In ja, tesnoba in stres poslabsata zadeve. Zelo. Tudi pri hrani moram zelo paziti, majhni obroki, izogibanje hrani, ki draži in napenja. Po obroku, če je le možno, se uležem, ker tudi mene boli, če sem skrčena. Skratka, pomagam si, kakor vem in znam in upam na čim več dobrih obdobij, ko manj boli. Res pa jaz hodim na preglede, da preverjam, da je ok (uz, gastroskopija).

Upam, da ti bo moj zapis kaj pomagal in srečno!

Nevarno je takole na daljavo kar nekaj priporočati. Najprej spremljaj svoje navade in prehrano. Imel sem podobne znake in kmalu ugotovil, da je določena hrana povzročala bolečine. Tudi prazen želodec je lahko znak, da ne ravnaš pravilno.

Lahko je marsikaj. Najbolj pogosto vnetje trebušne slinavke.

https://www.moja-lekarna.com/clanki/bolecine-pod-levim-rebrom

Anonimno2381, 23.04.2025 ob 20:16

Jaz imam identične težave, tudi že več let. Na gastroskopiji so mi ugotovili blagi gastritis, pordelo sluznico, tudi okužbo s Helicobacter (zdaj je pozdravljena), občasno imam kure z zaviralci protonske črpalke. Pa kljub temu težave enkrat so, drugič niso, enkrat močne bolečine, obdobja skoraj brez bolečin, pravega vzroka pa nimam. Razen naštetih želodčnih težav, so zdravniki ugibali, da gre za zrak v črevesju, za vranični zavoj… vglavnem pa me več ne jemljejo resno.

Tudi jaz se s tem spopadam že več let. In ja, tesnoba in stres poslabsata zadeve. Zelo. Tudi pri hrani moram zelo paziti, majhni obroki, izogibanje hrani, ki draži in napenja. Po obroku, če je le možno, se uležem, ker tudi mene boli, če sem skrčena. Skratka, pomagam si, kakor vem in znam in upam na čim več dobrih obdobij, ko manj boli. Res pa jaz hodim na preglede, da preverjam, da je ok (uz, gastroskopija).

Upam, da ti bo moj zapis kaj pomagal in srečno!

Hvala, je pomagalo.
Koliko let imaš že probleme?
Če prav razumem ti na UZ in na gastroskopiji (razen HP) niso nič posebnega ugotovili? In bolečine se ti pojavljajo, kljub temu, da jemlješ zaviralce protonske kisline?

Kar precej let že traja, morda 6 do 7. Tablete mi predpisujejo “po potrebi”, kadar je spet huje dlje časa. Moja zdravnica pravi, da glede na izvide trajna terapija ne pride v poštev. Saj res se počasi izboljša.

Zdaj sem to nekako sprejela in kot sem ti zapisala, poskušam težave blažiti. Stres in tesnoba…moj večni problem, mi vedno poslabsata stanje. In prehrano moram pazit, da niso prevelike količine, da ni preveč agresivna do želodca. In počitek. Sicer tudi jaz veliko hodim ampak ko imam te bolečine, najbolj pomaga ležeči položaj.

Zelo razumem, kakšne vrste bolečin imaš in rada bi ti bolj pomagala, ker vem, kako sem jaz iskala odgovore. Ampak, če ti izvidi, razen blagih težav, ne pokažejo nič posebnega, si prepuščen sam sebi. Nisem našla trajne rešitve.

Anonimno2381, 23.04.2025 ob 21:26

Kar precej let že traja, morda 6 do 7. Tablete mi predpisujejo “po potrebi”, kadar je spet huje dlje časa. Moja zdravnica pravi, da glede na izvide trajna terapija ne pride v poštev. Saj res se počasi izboljša.

Zdaj sem to nekako sprejela in kot sem ti zapisala, poskušam težave blažiti. Stres in tesnoba…moj večni problem, mi vedno poslabsata stanje. In prehrano moram pazit, da niso prevelike količine, da ni preveč agresivna do želodca. In počitek. Sicer tudi jaz veliko hodim ampak ko imam te bolečine, najbolj pomaga ležeči položaj.

Zelo razumem, kakšne vrste bolečin imaš in rada bi ti bolj pomagala, ker vem, kako sem jaz iskala odgovore. Ampak, če ti izvidi, razen blagih težav, ne pokažejo nič posebnega, si prepuščen sam sebi. Nisem našla trajne rešitve.

Kakšno jakost ima bolečina od 1 do 5? Pri meni 2 in je topa, ni ostra ali pekoča.

Anonimno 6729, 23.04.2025 ob 13:31

Pozdravljeni,

s težkim srcem se obračam na vas, a ne zdržim več, k zdravniku pa si ne upam. Mogoče bi mi kdo znal pomagati?

Že 7 let me boli pod levim rebrnim lokom, bolečina ni močna, je pa nadležna.
Bolečina se je začela po hudem travmatičnem šoku, ko so mi postavili napačno in nevarno diagnozo na rodilih, a se je kasneje izkazalo, da je vse v redu. Od takrat imam tako grozen strah pred zdravniki, da dobesedno ohromim, če samo pomislim na belo haljo in preiskave.

Bolečina vztraja eno obdobje, potem pa preneha. Opažam, da me najbolj intenzivno boli, če ne sedim ravno, ampak sključeno (za mizo ali na postelji). Oziroma me začne boleti, ko zjutraj vstanem.
Kadar ležim ali hodim me NE boli.
V želodcu (žlički) nimam pekoče bolečine, nimam slabosti, ne bruham, apetit imam, odvajam normalno.
Enkrat na mesec imam pekoč občutek v ustih, takrat kadar sem pod močnim stresom. Imam veliko kondicije in sem fizično kar aktivna (vsak dan prehodim 8 km).
Kadar grem na odklop za dušo, bolečina izgine ali je komaj komaj zaznavna. Starost 50 let. Je pa res, da sem kronično tesnobna in v strahu.

Ne jemljem nobenih tablet. Občasno popijem Rmanov ali Kamilični čaj in je nekoliko bolje.

Strah me je, da ni to atrofični gastritis ali celo kaj hujšega.

Hvala.

S tem, ko ne greš k zdravniku, ravno sama sebi škodiš in resnično  škodiš svojemu zdravju. Razumeš? Si dejansko tako zabita, da zaradi strahu ne boš šla k zdravniku? Ker verjemi, nekega dne boš morala iti, saj te bo bolečina ohromila in ne boš zmogla živeti brez pomoči. Samo upaj, da ti takrat zdravniki ne bodo rekli: Gospa, kje ste pa hodili? Zdaj je prepozno!!

Glej, tukaj smo sami laiki in ne moremo postavljati diagnoz na daljavo, brez vsakršnih izvidov.

Premagaj strah in pojdi h zdravniku. Saj zdravnik je samo človek, saj ni strupena kača! Če ne zmoreš sama, naj gre s teboj mož, prijateljica, sestra, mama, hči, sin ali pa kakšna sodelavka!

Samo zdravnik ti lahko postavi diagnozo, oziroma pošlje na dodatne preiskave!

Ne morem razumeti teh tvojih neumnosti! Ljudje imajo zelo hude težave, imajo neznosne glavobole, doleti jih vnetje mehurja, useka jih v križu, popade jih neznosna bolečina v sklepih. Ali pa padejo in se polomijo! Kam misliš, da gredo, a misliš, da gredo na žur? V ambulanto, na urgenco, gredo!

In mislim, da ne potrebuješ samo zdravnika, pač pa tudi psihiatra, ker si anksiozna! Čimprej k zdravniku!!!

Kako pa sem se zdaj morala nasmejati, da sem skoraj zbudila domače! Tebe 7 let boli v rebrih ali nekje in si ne upaš k zdravniku, ker se bojiš zdravnikov in ker je lahko kronicni gastritis? Ahahaha ti pa si smešna! Pa kaj! Pač kemljes kuro in vzameš tableto in se pozdraviš, pa malo diete pa bo! Hahaha

Vse razumem. To, da otrok noče k zdravniku,, ok. Ampak, da ima pa odrasla, zrela oseba  strah pred belimi haljami, to pa ne razumem.

Za k psihiatru si avtorica.

Bere se kot kostno mišična bolečina.

Toliko ste že načitala, da ste si že skoraj sama cel izvid napisala. Kako to, da se niste spotaknila ob najbolj verjetno diferencialno diagnozo? Koristile bi vam vaje proti uporu, vsaj palice pri hoji, da še trup aktivirate. Enkrat letno na napotnico za bolečine pripada tudi kura fizioterapije.

Takšna vadba je na splošno koristna tudi za splošno preventivo.

Preventivni ultrazvok trebuha pri Vaših letih bi bil tudi smiseln, voščilnico od Svita ste vrgla v smeti?

Ostali izvidi na medicini dela?

Tudi mene boli pod levim rebrnim lokom že več let. Zdravnica je takoj rekla, da je to od hrbtenice, seveda je naredila tudi ekg. Zadnjič pa me je bolelo tudi na desni strani, kar stiskalo me je v pljučih. Ker me neha boleti ko ležim, je zdravnica spet rekla, da je to hrbtenice. Pa nimam nobene tesnobe, da bi me zato bolelo….

Verjeli ali ne pri želodcu meni pomaga pitje Rmanovega čaja.

Te razumem, ko enkrat izgubiš zaupanje v zdravnike in če si občutljiv, se je težko prepričati, da greš k zdravniku. Nekateri pač ne prenesemo tistega sterilnega okolja.

podlesna vetrnica, 23.04.2025 ob 22:44

Glej, tukaj smo sami laiki in ne moremo postavljati diagnoz na daljavo, brez vsakršnih izvidov.

Premagaj strah in pojdi h zdravniku. Saj zdravnik je samo človek, saj ni strupena kača! Če ne zmoreš sama, naj gre s teboj mož, prijateljica, sestra, mama, hči, sin ali pa kakšna sodelavka!

Samo zdravnik ti lahko postavi diagnozo, oziroma pošlje na dodatne preiskave!

Ne morem razumeti teh tvojih neumnosti! Ljudje imajo zelo hude težave, imajo neznosne glavobole, doleti jih vnetje mehurja, useka jih v križu, popade jih neznosna bolečina v sklepih. Ali pa padejo in se polomijo! Kam misliš, da gredo, a misliš, da gredo na žur? V ambulanto, na urgenco, gredo!

In mislim, da ne potrebuješ samo zdravnika, pač pa tudi psihiatra, ker si anksiozna! Čimprej k zdravniku!!!

“Saj zdravnik je samo človek, saj ni strupena kača.”

Asklepijeva palica okrog katere se ovija kača je eden izmed najbolj znanih simbolov medicine.

In ne nazadnje … to kar smo bili deležni od nekaterih zdravnikov v Virus histeriji, bi lahko mirno rekli, da je marsikdo od zdravnikov strupena kača.

Aha, spet ena ubrisana antivaxerca. Pejt na bioresonanco, pa k homeopatu, pa psihoterapije ne pozabi! Uspeh zagotovljen!

Bettsy, 24.04.2025 ob 00:10

Tudi mene boli pod levim rebrnim lokom že več let. Zdravnica je takoj rekla, da je to od hrbtenice, seveda je naredila tudi ekg. Zadnjič pa me je bolelo tudi na desni strani, kar stiskalo me je v pljučih. Ker me neha boleti ko ležim, je zdravnica spet rekla, da je to hrbtenice. Pa nimam nobene tesnobe, da bi me zato bolelo….

Si naredila samo Ekg ali tudi UZ (in je vse bp)?

Avtorica, naj ti odgovorim še glede jakosti bolečine. Pri meni včasih zelo boli, če želiš številčno oceno, bi rekla 4, redko tudi 5. Je pa bolečina večkrat pekoča, tudi kot tiščanje.

Ti pa tudi jaz svetujem, da preveri pri zdravniku. Jaz sem dala skozi vse možne preiskave, UZ, gastroskopija, laboratorij, Svit, rentgen. Pri meni pomaga kura zdravil, ustrezna prehrana in počitek. Žal izboljšanje nikoli ni trajno, ampak se mi ponavlja. Tako da, sprejela sem to.

Opogumi se, daj skozi preiskave in si olajsaj življenje. Še enkrat vso srečo.

Anonimno2381, 24.04.2025 ob 07:41

Avtorica, naj ti odgovorim še glede jakosti bolečine. Pri meni včasih zelo boli, če želiš številčno oceno, bi rekla 4, redko tudi 5. Je pa bolečina večkrat pekoča, tudi kot tiščanje.

Ti pa tudi jaz svetujem, da preveri pri zdravniku. Jaz sem dala skozi vse možne preiskave, UZ, gastroskopija, laboratorij, Svit, rentgen. Pri meni pomaga kura zdravil, ustrezna prehrana in počitek. Žal izboljšanje nikoli ni trajno, ampak se mi ponavlja. Tako da, sprejela sem to.

Opogumi se, daj skozi preiskave in si olajsaj življenje. Še enkrat vso srečo.

Sevede ne more na vrsto prit nekdo k ima resnične težave, če so bolnice polne hipohondrov, ki dajo skozi vse možne preiskave po večkrat na leto čeprav je vedno vse bp. In taki ne nehajo hodit, to se ves čas po bolnicah vrti.

New Report

Close