Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za vaše mnenje – ne upam k zdravniku

Prosim za vaše mnenje – ne upam k zdravniku

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno2381, 24.04.2025 ob 07:41

Avtorica, naj ti odgovorim še glede jakosti bolečine. Pri meni včasih zelo boli, če želiš številčno oceno, bi rekla 4, redko tudi 5. Je pa bolečina večkrat pekoča, tudi kot tiščanje.

Ti pa tudi jaz svetujem, da preveri pri zdravniku. Jaz sem dala skozi vse možne preiskave, UZ, gastroskopija, laboratorij, Svit, rentgen. Pri meni pomaga kura zdravil, ustrezna prehrana in počitek. Žal izboljšanje nikoli ni trajno, ampak se mi ponavlja. Tako da, sprejela sem to.

Opogumi se, daj skozi preiskave in si olajsaj življenje. Še enkrat vso srečo.

Še enkrat hvala za dodaten odgovor. Jaz v teh 7 letih nisem nikoli imela pekoče bolečine, ampak bolj topo ali kot pritisk. Čutim jo tudi zadaj na hrbtu.

Anonimno 6729, 24.04.2025 ob 08:26

Še enkrat hvala za dodaten odgovor. Jaz v teh 7 letih nisem nikoli imela pekoče bolečine, ampak bolj topo ali kot pritisk. Čutim jo tudi zadaj na hrbtu.

Trebušna slinavka, sem ti že napisala. Klasična bolečina pri trebušni slinavki je ta pod rebrom, ki seva v hrbet. Kot občasno zbadanje ali tiščanje. Piješ občasno alkohol? Mastno ali sladkarije? Je pa možna predstopnja zamaščena jetra. Če nočeš h dohtarju poskusi z dieto. Nič alkohola, cigaret (no, morda pa tega sploh ne konzumiraš), čim manj mastnega, oreškastega in nič sladkega. Čez mesec ali dva boš videla, kako in kaj.

Pojdi na gastroskopijo. Tudi če je gastritis, ni panike. Bolje, da veš pri čem si.

nona bojana, 24.04.2025 ob 08:47

Trebušna slinavka, sem ti že napisala. Klasična bolečina pri trebušni slinavki je ta pod rebrom, ki seva v hrbet. Kot občasno zbadanje ali tiščanje. Piješ občasno alkohol? Mastno ali sladkarije? Je pa možna predstopnja zamaščena jetra. Če nočeš h dohtarju poskusi z dieto. Nič alkohola, cigaret (no, morda pa tega sploh ne konzumiraš), čim manj mastnega, oreškastega in nič sladkega. Čez mesec ali dva boš videla, kako in kaj.

Ja, tudi jaz sem pomislila na trebušno slinavko ali vranico.
Ampak pri trebušni slinavki naj bi bile bolečine ‘pasasto’ nad popkom, sivo blato, mastno, ki plava na vodi, bolečine naj bi bile močne … sploh ponoči.

Jaz od tega nimam nič.

Sem pa brala nekje, da je imela ena gospa bolečine pod LRL in da ji je zdravnik TKM rekel, daj naj bi bila vranica, ki se odziva na stres.

Anonimno 6729, 23.04.2025 ob 13:31

Pozdravljeni,

s težkim srcem se obračam na vas, a ne zdržim več, k zdravniku pa si ne upam. Mogoče bi mi kdo znal pomagati?

Že 7 let me boli pod levim rebrnim lokom, bolečina ni močna, je pa nadležna.
Bolečina se je začela po hudem travmatičnem šoku, ko so mi postavili napačno in nevarno diagnozo na rodilih, a se je kasneje izkazalo, da je vse v redu. Od takrat imam tako grozen strah pred zdravniki, da dobesedno ohromim, če samo pomislim na belo haljo in preiskave.

Bolečina vztraja eno obdobje, potem pa preneha. Opažam, da me najbolj intenzivno boli, če ne sedim ravno, ampak sključeno (za mizo ali na postelji). Oziroma me začne boleti, ko zjutraj vstanem.
Kadar ležim ali hodim me NE boli.
V želodcu (žlički) nimam pekoče bolečine, nimam slabosti, ne bruham, apetit imam, odvajam normalno.
Enkrat na mesec imam pekoč občutek v ustih, takrat kadar sem pod močnim stresom. Imam veliko kondicije in sem fizično kar aktivna (vsak dan prehodim 8 km).
Kadar grem na odklop za dušo, bolečina izgine ali je komaj komaj zaznavna. Starost 50 let. Je pa res, da sem kronično tesnobna in v strahu.

Ne jemljem nobenih tablet. Občasno popijem Rmanov ali Kamilični čaj in je nekoliko bolje.

Strah me je, da ni to atrofični gastritis ali celo kaj hujšega.

Hvala.

In kaj naj ti svetujem? Nisem od dohtarskega foha.

Je rekla soseda, da najbolj pomaga, če se česa bojiš, da si zabiješ žebelj v koleno. In če ne upaš greš k dohtarju!

Anonimno 6729, 24.04.2025 ob 09:04

Ja, tudi jaz sem pomislila na trebušno slinavko ali vranico.
Ampak pri trebušni slinavki naj bi bile bolečine ‘pasasto’ nad popkom, sivo blato, mastno, ki plava na vodi, bolečine naj bi bile močne … sploh ponoči.

Jaz od tega nimam nič.

Sem pa brala nekje, da je imela ena gospa bolečine pod LRL in da ji je zdravnik TKM rekel, daj naj bi bila vranica, ki se odziva na stres.

Naj še dodam … pri kroničnem vnetju trebušne slinavke je značilno, da se lahko počutiš slabše, če ležiš, kašljaš ali telovadiš. Meni pa ravno pri ležanju bolečina popusti.

Želodec lahko seva tudi v levo stran hrbta. Obstaja pa tudi sezonski gastritis – to pomemi, da se jeseni in spomladi bolj pojavljajo težave z želodcem.

Jaz pa po opisanem menim, da gre za hrbtenico. Nekje se začenja hernija diska.

Se strinjam, zna biti res kaj na tem.

Saj koga pa danes ne boli želodec, ko živimo v tako norem svetu in smo vsi več ali manj pod stresom?

Sezonsko, 24.04.2025 ob 09:21

Želodec lahko seva tudi v levo stran hrbta. Obstaja pa tudi sezonski gastritis – to pomemi, da se jeseni in spomladi bolj pojavljajo težave z želodcem.

Tako je. Jaz imam vsako pomlad občutljiv želodec. Tudi meni občasno seva na levo stran, včasih pomaga kozarec mrzle vode in popusti.

New Report

Close