PROŠNJA MEDVEDKA PUJA
Hmmm kako naj začnem. Pri začetku bi rekel “moj” Pavček. In ta moj post se navezuje nanj. Večina vas že pozna moj neskončni virus Pavčkomanije. Že kar nekaj časa iščem kak starejši izvod njegovih knjig … že kar nekaj let v našem antikvariatu zamam sprašujem po njem. Pavčka enostavno v antikvariatu ni. Že marsikatero knjigo, sem si kupila tam in zelo, zelo sprejemljivo za žep mamice (beri to mamico, da si pri vseh svojih željah na zadnjem mestu, ker je vse povezano s financami, ki odtečejo na vse strani, sploh, ko imaš otroke).
Skratka kaj bi jaz želela s tem postom povedati. Mogoče katera izmed vas ima ali ve za koga, ki bi lahko kakšno njegovo starejšo knjigo pogrešal … vem, da je skoraj nemogoče, ampak poskusiti ni greh, in vedela bom, da sem storila skoraj prav vse, da si te svoje nekako “srčne” želje uresničim. Seveda jih bom z veseljem plačala.
Gospa, ki dela v antikvariatu našega mesta se že kar smeje, ko vstopam … in mi že naprej reče: “spet vi? Ste pa vztrajni … ne nimamo nič od Pavčka … ampak, jaz se ne dam … tako sem iskala eno knjigo, kar nekaj let in še to leto sem jo v antikvariatu našla in to za 700,00 sit, kot nova je bila in vem, da je nekomu dolgo, dolgo ležala na polici … no zdaj pa je moja …
S tega stališča pišem tudi ta post. Upanje vedno ostane …
Vse njegove novejše knjgice imamo … meni tiste starejše izdaje dišijo …
Naj mi nihče ne zameri tega pisanja, če bi mi videl kdo v srce, bi me razumel.
Lepo in radi se imejte in veliko se smejte.
Draga Medvedka Pujevka,
žal nimam nobene od knjig, ki si jo želiš, na svojih policah, bi te pa rada spomnila še na eno možnost. Ne vem, ali si tam že poskusila ali ne.
Na spletni strani “ta glavne” ljubljanske bukvarne imajo tudi možnost, da jim po e-mailu pošlješ naslov želene knjige in svoje podatke in ko/če knjigo dobijo, te o tem obvestijo. tule je povezava:
Naj povem, da sem jaz na tak način prišla do ene zelo stare knjige, ki je ni več mogoče kupiti v knjigarnah, v vseh knjižnicah je bila pa kao “ukradena”. Oddala sem naročilo, čez slabo leto, ko sem na vse skupaj že skoraj pozabila, pa me kliče prijazna gospa iz bukvarne in me vpraša, če sem že zainteresirana za nakup omenjene knjige. Sem skoraj s stola padla, dobesedno. Kjniga je čez par dni prišla v paketu po pošti, plačala sem jurja (drobiž!), knjiga pa je kot nova. Res profesionalno.
No v glavnem, da ne bo zvenelo kot slavospev ljubljanski bukvarni – poskusi, morda pa tudi tebi uspe želene knjige.
Veliko sreče pri iskanju!
Punce moje zlate trenutno imam to na seznamu … pa ni vse … ha, ha … pa če eno najdem mi bo igralo srce …
PESMI ZA OTROKE:
Trije bratje in zlata ptica (Mladinska knjiga 1956)
Maček na dopustu (Mladinska knjiga 1957)
Juri Muri v Afriki (Mladinska knjiga 1958, 1965 – ta star izvod me zanima)
Sončece v žepu (Mladinska knjiga 1960)
Polž pred nebotičnikom (Mladinska knjiga 1960)
Velesenzacija (Mladinska knjiga 1961)
Vrtiljak (Mladinska knjiga 1967 – ta je eno leto starejša od mene, zadnji ponatis te knjigice je bil leta 1985)
Strašni lovec bum – bum (Mladinska knjiga 1969)
Kaj je najlepše (Mladinska knjiga 1970)
Besede za sladkosnede (1991)
Majhen Dober dan (1992)
Prave (in neprave) pesmi (1986)
POEZIJA:
Sanje živijo dalje (Državna založba Slovenije 1958)
Ujeti ocean (Lipa 1964)
Zapisi (Državna založba Slovenije 1972)
Pijanost kot up varljiva, kot milost živa (1989)
Iskanje sveta (1973)
Pa verjamem, da je še kaj …
Medvedek Pu
Nekaj knjig sem na seznam še dodala in jih uredila po letih izdaje … Pu
PESMI ZA OTROKE:
Trije bratje in zlata ptica (Mladinska knjiga 1956)
Maček na dopustu (Mladinska knjiga 1957)
Juri Muri v Afriki (Mladinska knjiga 1958, 1962, 1973, 1976 – ta star izvod me zanima)
Polž pred nebotičnikom (Mladinska knjiga 1960)
Sončece v žepu (Mladinska knjiga 1960)
Velesenzacija (Mladinska knjiga 1961)
Vrtiljak (Mladinska knjiga 1967, 1978, 1985)
Kaj je najlepše (Mladinska knjiga 1969)
Strašni lovec bumbum (Mladinska knjiga 1969)
Čenčarija (Mladinska knjiga 1975)
Domače živali (Mladinska knjiga 1976)
Mokedaj (Mladinska knjiga 1976)
Slon v žepu (Mladinska knjiga 1979)
Prave (in neprave) pesmi (1986)
Besede za sladkosnede (1991)
Majhen dober dan (1992)
Sonce in sončice (Založba Mladinska knjiga 1993)
Majnice (1996)
POEZIJA:
Pesmi štirih (Slovenski knjižni zavod 1953 – novi izvod imam, mika pa me ta s to letnico)
Sanje živijo dalje (Državna založba Slovenije 1958)
Ujeti ocean (Lipa 1964)
Zapisi (Državna založba Slovenije Ljubljana 1972)
Iskanje sveta (Partizanska knjiga 1973)
Poganske hvalnice (Mladinska knjiga 1976)
Pesmi – Živi pesniki (Državna založba Slovenije 1978)
Goličava (Obzorja 1988)
Pijanost kot up varljiva, kot milost živa (1989)
Temna Zarja (Založba obzorja Maribor 1996)
Čas duše, čas telesa
Ravnokar prihajam iz knjigarne Mladinske knjige v našem mestu. In moram na ves glas povedati, da sem v vrečici prinesla tri čisto nove knjigice Toneta Pavčka. Dveh niti na seznamu nisem imela.
Zdaj pa so čisto, čisto moje …
Sonce in sončice
Deček gre za soncem (to sem lani celo leto iskala in je ni bilo v čisto celi Sloveniji)
Upočasnitve
V knjigarni Mladinske knjige so bili tako prijazni, da so se lotili mojega seznama in pogledali po vseh njihovih enotah v celi Sloveniji … iskanje je bilo uspešno, danes sem odnesla domov tri knjige in drug teden je na poti še ena in sicer Deček na belem konju jaše (te sploh nisem imela na seznamu). Tako sem vesela, da lahko na seznamu že nekaj prečrtam … to sem pa sedaj morala povedati, ker kar žarim v lica in to dobesedno.
:o))))))))) Pu
Od dneva mojega posta v obliki prošnje po starejših Pavčkovih knjigah sem preklicala še in še antikvariatov po celi Sloveniji … in dve našla … jupiiii …
Trije bratje in zlata ptica (1956)
in
Zapisi (1972)
Tako vir informacij in iskanja kar se antikvariatov tiče sem izčrpala …
Sicer pa moram dati roko na srce in priznati, da se še tega nisem nadejala, ker sem že pred leti ugotovila, da Pavčka enostavno v antikvariatih ni. Kdor ga ima ga več ne da iz rok.
:o))))))))) Pu
Pavček Tone,
ČAS DUŠE, ČAS TELESA 2
Založba: Notes d.o.o. Cena: 2.700,00 SIT
Pavček Tone,
ČAS DUŠE, ČAS TELESA TRETJI DEL
Založba: Notes d.o.o. Cena: 2.950,00 SIT
Pavček Tone,
RAZSVITI
Zbirka: DVANAJST Cena: 15.732,50 SIT
Pavček Tone,
JURI MURI DRUGIČ V AFRIKI CD
Založba: Mladinska knjiga zal.d.d. Cena: 3.270,00 SIT
Pavček Tone,
JURI MURI V AFRIKI
Založba: Mladinska knjiga zal.d.d.
Zbirka: CICIBANOV VRTILJAK Cena: 3.490,00 SIT
Pavček Tone,
S ČRKO ČEZ KRKO
Založba: Založba Karantanija d.o.o.
Zbirka: METULJČKI Cena: 3.990,00 SIT
na naslovu:
Ej tole je men zdejle en tak relax:)))
hihihi
1. Bukvarna Lj. Telefon/Faks: 256 7726
2. Bukvarna.com
Bračičeva 5
2314 Zg. Polskava
[email protected]
031 675 239
3. Bukvarna Ciproš
02 251 13 13 ali
041 592 869!
4.
5.
6. Borza knjig:
7. Trubarjev antikvariat
8. Antikvariat Glavan
Mogoce bo pa se komu kdaj kaj prav prislo:)
Je pa tako, da lahko v tele spletne knjigarnice vpises povprasevanje in te obvestijo, ce pride kaj uporabnega zate.
LP
Tanja
Jaz bi pa rada nekaj vprašala, pa čeprav je nevmesno vprašanje.
Če je katera dobila reklamo iz Ariela in me zanima nagradno žrebanje. Vprašanje glasi tako: Koliko ura kaže pri Medvedku -pu?
A katera ve ta odgovor bi prosila.
Se opravičujem, ker sem vletela notri kar tako.
Vsem lep pozdrav
Doroteja