Prošnja staršem
V petek sem bil v Sudparku-šoping center v Celovcu, kjer sem videl, da imajo rezervirane parkirne bokse za starše z otroškimi vozički ob invalidskih boksih.
Ker se mi to zdi zelo napredno in humano bi to rad predlagal v svoji lokalnem kraju in okolici.
Moja prošnja je ta, če bi bil kdo tako prijazen, da če bi šel v Sudpark v Celovcu in seboj imel digitalni aparat, da bi tam slikal znak in talno označbo in bi mi slike poslal po elektronski pošti na naslov: [email protected].
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč z željo, da bi starši z otroškimi vozički dobili rezervirane bokse pri zdravstvenem domu, porodnišnici, centrom za socialno delo, šopoing centri in podobnih objektih.
S skupnimi močmi bomo uspeli.
Vsekakor bi morala biti taka parkirna mesta tudi pri nas. Vendar po mojem ne bi rešila prav ničesar, dokler se v glavah ljudi kaj ne premakne. Malo poglej, koliko parkirnih mest za invalide je prostih pred kakšnim nakupovalnim centrom. Ponavadi nobenega. Ne verjamem, da bi bilo pri tistih za starše z vozički kaj drugače. Na žalost.
Tudi mi se poslužujemo invalidskih parkirplacov(mož je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}upravičen) in ko gremo v Avstrijo so v glavnem res placi prazni oziroma imajo na njih parkirane avtomobile le upravičenci…tam je pač za navadnega smrtnika previsoka kazen,da bi si to lahko privoščil-nespoštovanje znakov.Pa najbrž tudi kultura ljudi dosti vpliva na to,glede na situacijo na naših tleh,ko te “kršitelj”,ki si ga le prijazno opomnil na napako še pošteno nap****.
—–Slavko,odkod si se pa ti vzel,da se boriš za naš boljši jutri…. ——
Vse,kar želite,da bi ljudje vam storili,storite tudi vi njim.
Slavko, vso srečo. Vendar pa mislim, da so (smo) pri nas še malce zahojeni glede tega. Nekoč sem pisala “najboljšemu sosedu”, da naj bi v svojih hipermarketih uvedel dodatno blagajno za mamice z majhnimi otroci (glede na to, da smo kar velike potrošnice (vsaj sama sem bila)), ker vsak ve, kako je z njimi stati v dolgi vrsti, pa sem naletela na gluha ušesa, čeprav g. Jankovič v vsakem intervjuju poudari, kako smo potrošniki carji… no, pa očitno ne tako veliki carji, da bi nam ustregel z to prošnjo oz. idejo, ki bi mu po moje morda celo dvignila prodajo (sama zaradi tega ne hodim več k njemu).
Morda, pa bodo občinarji oz. drugi potrošniki take ideje bolj veseli.
Lep soncen dan še naprej vsem
Slavko, točno to sem pomislila, ko sem pred par dnevi parkirala v drugi etaži parkirne hiše Citypark-tiste, ki ni pod streho.
Imam namreč sliko, ki smo jo slikali pred Carrefourjem v Bruslju – visoko noseča jaz, ki stojim na enem takem parkirišču, namenjenem mamicam z vozički (povrh je parking še roza obarvan :))). Takoj ko uspem sliko poskenirati, jo pošljem Sparu, Mercatorju, Leclercu, Tušu in še komu, za katerega me trenutno spomin izdaja (saj tudi ni prava ura). Pa še tebi, da boš imel več “argumentov”.
Angelci pa še tole: res, Mercator nima blagajne za mamice z dojenčki ali nosečnice, Leclerc jo pa ima. Ni vrag, da se bo počasi tudi koga drugega prijelo….Držimo pesti!
Lep pozdrav!
To je šoping center nekje na JV Celovca, kjer je v bližini industrijska cona in trgovine Baumax in podobne trgovine. Po moji oceni kakeš 1,5 km južneje od teh trgovin.
Naslov:
Südpark Shopping City Klagenfurt – Shopping a …
Einkaufszentrum – Shopping Center & Versand — Einkaufszentrum – Shopping Center
Flatschacher Straße 64
A-9020 Klagenfurt
Zdravo Slavko:
imajo jih tudi v Britaniji. Obicajno jih naredijo tam, kjer so nova parkirisca, kjer je prostor in kamor obicajno potujejo starsi z otroki. Na zalost je to vecinoma le pri velikih supermarketih in nakupovalnih centrih. Zelo so dobrodosla, ker so prvic parkirisca blizu vhoda v zgradbo, in drugic, ker so obicajno veliko sirsa parkirisca, tako da se clovek lahko pripelje cisto do avta z vozickom (torej priblizno meter dodatne sirine na vsaki strani avta).
Uh kako lepo bi bilo, ce bi bilo povsod tako!
LP,
Meli
ne gre za znak za invalide, ampak za znak z dopolnilno ali znakom, kjer je narisan otroški voziček, ponekod je dopolnilna tabla. Potrebujem ga, da svoj predlog podkrepim še slikovno, da to res obstaja. Vidim, da to ni samo human napredek v Avstriji, ampak tudi v Belgiji, Veliki Britanji inp.
Upam, da bomo skupaj premalnili zadevo tudi pri nas. Če uspemo ponekod na javnih površinah v Kranju, bomo za zgled tudi drugod v Sloveniji.
V slogi je moč.