Prosta delovna mesta in razpisi
Jaz tudi odgovora ne prejmem,ko se prijavim na razpis. JU ne odgovarja ( doloce i). Kličem prejšnji teden, da povprašam ali so že imeli razgovore. Kadrovnica me je nahrulila češ, kaj si dovolim, da oni vsem že ne odgovarjajo, ker imajo letno veliko razpisov. Je tekla z jezo, dajte mi ta vaš e-mail, da vam pošljem odgovor.
Gospodarstvo pa odgovori zelo kmalu.
Ne vem kako je v JU, ampak recimo pri nas imamo večinoma interne razpise. Za začetek. Potem je objavljeno na naši spletni strani. Če ni kandidatov primernih gre šele na zavod/linkedin/moje delo ipd..
Bi se pa strinjala, da tisti ki imajo rok par dni ne iščejo nič oz. imajo že izbrano. Zakaj objavljajo na zavod ne vem. Zakon je samo da na javno mesto objaviš.
Jaz ti predlagam da si izbereš nekaj podjetij, ki so ti zanimiva in jim pošlješ ponudbe. Večinoma lahko to preko njihovih spletnih strani narediš. Pa spremljaj linkedin službe. Jaz veliko zanimivih mest tam vidim. Če slučajno nimaš profila si ga uredi, naj bo to tvoj cv javni, pa označi da si odprta za ponudbe za delo. Še boljše pa vprezi v svoje iskanje vse ki ji poznaš. Ker realno imaš takoj prednost če te kdo priporoči. Pri nas celo plačajo če koga pripeljemo na razgovor in ga potem zaposlijo.
gospodarstvo, 28.01.2024 ob 07:40
Ne vem kako je v JU, ampak recimo pri nas imamo večinoma interne razpise. Za začetek. Potem je objavljeno na naši spletni strani. Če ni kandidatov primernih gre šele na zavod/linkedin/moje delo ipd..
Bi se pa strinjala, da tisti ki imajo rok par dni ne iščejo nič oz. imajo že izbrano. Zakaj objavljajo na zavod ne vem. Zakon je samo da na javno mesto objaviš.
Jaz ti predlagam da si izbereš nekaj podjetij, ki so ti zanimiva in jim pošlješ ponudbe. Večinoma lahko to preko njihovih spletnih strani narediš. Pa spremljaj linkedin službe. Jaz veliko zanimivih mest tam vidim. Če slučajno nimaš profila si ga uredi, naj bo to tvoj cv javni, pa označi da si odprta za ponudbe za delo. Še boljše pa vprezi v svoje iskanje vse ki ji poznaš. Ker realno imaš takoj prednost če te kdo priporoči. Pri nas celo plačajo če koga pripeljemo na razgovor in ga potem zaposlijo.
Ja, potem pa nekateri pravijo, da se v gospodarstvu ne zaposluje prek vez in poznanstev.
jajajajajaja, 28.01.2024 ob 08:58
Za Može se – Najverjetneje so to službe za minimalca, kjer ne dobijo delavcev.
Nihče pri nas ni na minimalcu. Še receptorka ne. In ne niso to takšne službe, v bistvu se išče strokovnjake. In če nekoga pripelješ in priporočiš še ne pomeni da ga bodo zaposlili. Je pa logično da tako iščejo ljudi. V večini se poznamo iz študijskih let, kot partnerji….in potem koga priporočiš. Mogoče delajte raje na tem da imate malo bolj široko socialno mrežo, pa bo tudi vas kdo priporočil. Namesto da jamrate da se samo po vezah zaposljuje. Kakšne veze? Če recimo naša tajnica nekoga priporoči so to veze? Jasno bo vsak raje zaposlil nekoga, za katerega je nekdo pripravljen priporočilo dat. Kar pa ne pomeni da le ta nima kompetenc za delo. Velja isto za študente. Fakultete dobre študente porinejo v določena podjetja. In vsem z pametjo je jasno da se tako kariero gradi. Da poznaš veliko ljudi, da se razumeš z njimi, pomagaš komu, on pomaga tebi….ali pa moraš biti res izjemen strokovnjak. Kar tako nek neznan brez izkušenj, brez priporočil….je praktično nemogoče da na neko visoko delovno mesto pride. To da znaš delati za kar si plačan je samoumevno. Naprej te ne porine samo delo, razen če res zelo odstopaš v plus. Kar pa izjemno redki. Tisti ki tu iščete izgovore pač niste med njimi a ne?