Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosto leto(sabbatical) – DA ali NE

Prosto leto(sabbatical) – DA ali NE

Če ti finance dopuščanjo, absolutno da. Žvi se sam enkrat.

Ne vidim problema, če avtor vpraša za mnenje o njegovi ideji. Prihodke imata takšne, za katere drugi delajo več let, zato ni ovir, da leto ali dve ne bi delala. Prihodnost nikomur ni garantirana, zato je treba živeti tukaj in sedaj in ne samo delati.

Odgovor na objavo uporabnika
Novi uporabnik, 07.11.2024 ob 16:59

Hvala za nasvete. Vedel, sem da bo zvedel nekaj novega – Podcaste Pavza(npr https://val202.rtvslo.si/podkast/jutro-202/173251476/175032897) sploh nisem poznal in jih bom definitivno poslušal

Seveda sem zelo hvaležen za vse(zdravje, otroci, žena, zaposlitev.. in v končni fazi tudi prihodke).  Znesek sem napisal samo za kontekst in ga zasluživa oba skupaj(sicer jaz v  precej večji meri) in gre seveda za bruto znesek, kjer je potrebno še plačati vse davke in prispevke.  Oba prihajava iz povsem dohodkovne povprečne ali podpodprečne družine in sva vse bolj ali manj začela iz nič(bila sva tudi najemnika). Ker sva se hipoteke znebila šele pred nekaj leti, se nam sredstva šele nekaj zadnjih let nabirajo v malo hitrejšem tempu.

Še vedno živimo precej skromno – mogoče si privoščimo kakšen dodaten teden na morju, bolj eko hrano in kakšno dodatno aktivnost za otroke. Imamo cilj, da nam vsako leto, uspe prihraniti za eno leto potencialnega ne-dela.  Po eni strani nam je škoda, da to prekinemo varčevanje, po drugi strani pa definitno nočem biti “med malo bolj premožnimi ljudmi na pokopališču”. Nihče, ne ve, kakšna bo situacija na trgu dela čez nekaj let, vendar pa sem prepričan, da je z vsakim pretečenim letom  verjetnost za izgorelost večja – nisem prepričan, da je denar res tega vreden.

Mogoče gre samo za krizo srednjih let, vendar verjetno bomo to v naslednjih 2-3 letih tudi naredili. Bolj ali manj smo se že prej odločili – zanimalo me je  predvsem, če smo spregledali, kakšen negativen vidik tega početja. Upam, da bomo preživeli eno leto šolanja na domu 🙂

Hvala za info – vse najboljše tudi vsem vam.

Uresničite! To bo nepozabna izkušnja. Otroci prehitro zrastejo in življenje prehitro mine. Srečno!

Absolutno da. Jutri te lahko doleti bolezen in kaj ti bo potem miljon na računu. Če imaš s kom, dokler imaš, preživi nekaj lepega časa, pa saj za to se živi. Kdo pa bo živel, če ne vsaj, kdor zmore? Drugega življenja ni.

Ne,ker kak boš prišel nazaj iz tega dopusta,te bodo odpustili. Poznam take primere, delali so v Hoferju Lj.

New Report

Close