Prostovoljstvo
Sem že v nekaj temah tu brala, da ste eni prostovoljci ali da priporočate, da se kdo zacne s tem ukvarjati.
Zanima me, kako se tega lotiš, kaj lahko kot prostovoljec sploh delaš, kje se prijaviti oz oglasiti, da kaksno prostovoljno delo dobiš v Ljubljani?
Ze dlje časa razmišljam o tem, da bi bila lahko koristna za druge, odkar me otroci doma ne potrebujejo več, a ne vem, kje naj se tega lotim. Hvala vam za namige in pomoč!
Rožica460, 11.02.2025 ob 10:45
Sem že v nekaj temah tu brala, da ste eni prostovoljci ali da priporočate, da se kdo zacne s tem ukvarjati.
Zanima me, kako se tega lotiš, kaj lahko kot prostovoljec sploh delaš, kje se prijaviti oz oglasiti, da kaksno prostovoljno delo dobiš v Ljubljani?
Ze dlje časa razmišljam o tem, da bi bila lahko koristna za druge, odkar me otroci doma ne potrebujejo več, a ne vem, kje naj se tega lotim. Hvala vam za namige in pomoč!
Če imaš vozniški izpit in ti ni težko vozit se lahko vključiš med prostovoljne šoferje. Pokličejo te , ko kdo rabi prevoz, ti pa poveš ali lahko prevoz opraviš. Običajno imajo občine svoje avtomobile.
Se pravi, ti se lahko registriraš na njihovi spletni strani, z mailom, potem pa na mail dobivaš prostovoljska dela in druge novice.
Narediti moraš njihov tečaj, sicer te ne vzamejo vsi na delo. Jaz bi si morala za tečaj dobesedno vzeti dopust takrat, ko imajo oni tečaje. Pa samo 8 jih sprejmejo na en tečaj. Se pravi, če bi vzela dopust, pa ne bi prišla noter med teh 8, bi potem zastonj jemala dopust.
Brez tečaja te verjetno vzamejo kateri, ki rabijo družabništvo, to so verjetno starejši (v zadnjem tednu ali 2 sem dobila 19 takih prošenj na mail).
Meni se ni ljubilo ubadati s tem, če pa si že v penziji in imaš čas izvesti tečaj, imaš datume tukaj:
( https://www.prostovoljstvo.org/uvodno-izobrazevanje-za-prostovoljce )