Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prostovoljstvo in služba (dopust?)

prostovoljstvo in služba (dopust?)

Če želiš pomagati kot prostovoljec, kako te zadeve urediš v službi? Vzameš dopust? Ti delodajalec mora dati dopust? Hvala vsem za odgovore!

neplačanega lahko vzameš, po zdr poglej
plačanega lahko vzameš kolikor ga pač imaš še, tudi po zdr.
ne vem pa kaj ima delodajalec zraven, če se želiš iti prostovoljstvo? da ti še to plača?

glej na to kot na prostočasne dejavnosti, svoj hobi.

Redni dopust, mogoce uspes z neplacanim dopustom, izredni za take primere ni predviden.

da pri tolikšni brezposelnosti se mora najti toliko prostovoljcev, da jih je dovolj, ostali pa opravljajo svoje delo na delovnih mestih. Če pa delo dopušča in lahko vzameš dopust in če se delodajalec strinja je pa druga stvar. Sicer pa je veliko ljudi, ki so na socialki in prosti vse dneve in bi lahko vkočili pri delih, ki se v nekem trenutku aktualna.

če bi delal a pri meni se ti tisti trenutek prekine razmerje,aja,za pomoč pri poplavah,tist je p druga pesem

In zakaj bi šel delat zastonj, če lahko za denar?

:-/

Admin, zakaj tudi tega posta ne premaknes v begunsko problematiko?
Spet si pristranski!

to sem že po tv slišala. odlična ideja! tisti brez službe, ki že itak dobijo fajn po grbi, naj gredo to delat, ker imajo čas. a da bi se kdo spomnil, da so to ljudje BREZ DENARJA in da bi jim ponudili vsaj minimalno nadomestilo, tega junaka pa ni. da pridejo do centrov, rabijo avto, rabijo bencin, nenazadnje rabijo dobro obutev in oblačila. ne verjamem, da ljudje, ki v tej državi živijo res na robu, vse to imajo.
poleg tega: si predstavljate ta absurd, ko prostovoljci gledajo vse tiste stvari, ki se zmečejo stran, sami pa ne vedno, kaj bodo doma dali v lonec za družino?

Kdo pa je meni kaj dal? Nič. In zakaj bi dajali beguncem, kar policaji naj jih spustijo v trgovine, da si sami nakupijo.

Po mojih izkušnjah bi nekateri prostovoljstvo zlorabljali zato, da jim ni treba biti v službi. Za koga je služba “zraven prostega časa”, kot tako – malo za zabavo, ko se jim ne gre, pač ne bi šli. Med tednom bi rinili v Rigonce, Brežice in na Šentilj, med vikendi pa flikajo na FB slike iz portoroških lokalov. Kot delodajalec ne morem iti mimo tega, žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close