prostozidarstvo
Nevem zakaj nekateri mislijo da je prostozidarstvo nekakšna mafija hujša naprimer od ruske. To kar bom zdajle napisal bi morala ostati skrivnost moj oče je prostozidar,njegov oče tudi in moj prya dedek je tudi bil. Tudi jaz se bom priključil tej skrivni sekti star moraš biti vsaj 23 let. Oče mi je nekoč povedal da imajo v ložah “sobe za razmišljanje” tam razmišljajo v smrti notri je oltar na katerem je lobanja in dve nožni kosti seveda človeški,2 sklečki v eni sol v eni žveplo in neprižgana sveča na zadnji steni pa kosa. Večina ljudi misli da zaradi tega ker naj bi bila nekakšen simbol smrit,pa ni to je simbol hrane ali nekaj takega ker so skosami včasih želi žito. Tako manšo sobico ima tudi moj dedek v kleti. Hiša je že precej stara okoli 150 let je kar velčlika. To je samo ena od skrivnosti prostozidarjev če vas kaj zanima uprašajte. Prosim pa vas da to ostane pri vas prosim vas naj se take skrivnosti ne širijo naokoli
secloruM Annuit coeptiS Ordo Novus
Kakšen hec pa je tole?
Najprej: od kod to, da nekateri mislijo, da je prostozidarstvo mafija? Tukaj o tem ni bilo govora!
Potem: tukaj razlagaš stvari, ki, kot praviš, bi morale ostati skrivnost. Če je to res in če so prostozidarji kolikor toliko vestni glede teh reči, kako misliš potem postati njihov član?
In še: na internet napisati “skrivnost” in prositi, naj se ne širi okoli?? – to je tako, kot bi skočil v vodo in jo zraven prosil, naj te ne zmoči.
K.
Za razširjanje obzorij glede prostozidarjev, njihovih idej, navad in obredov, predlagam:
tretjo epizodo desete serije Umorov v midsomerju (King´s Crystal; julij, avgust, 2006), kjer je kriminalni zaplet povezan s prostozidarsko ložo in kjer se izkaže, da je prostozidar tudi Barnabijev novi pomočnik Jones,
roman Enigma, Roberta Harrisa, kjer se sicer le posredno, a vseeno omenja (in okarakterizira) tipičnega predstavnika prostozidarstva (tajni agent Wigram).
Za resnično nepristransko obravnavo pojava pa še referenčni vir – skeč z naslovom “How to recognize a Mason”, letečega cirkusa pitona montija, serija 2 (sept. – dec. 1970), epizoda 4, skeč 4.
Ali pa vprasajte mene, in pustite freemasona pri miru 🙂 BTW, v kateri lozi je tvoj oce? Najbrz ga poznam 🙂
Skratka, veliko sem ze tule: http://www.misteriji.net/forum/index.php?f=11&t=782&sid=351314a95fe65496ef3b3f44f63ac7a3&rb_v=viewtopic spisal, ce pa vas se kaj zanima pa kar z vprasanji na plan 🙂
Kot knjigo – in ne “nakladanje” pa priporocam “Freemasons for Dummies”, Christopher Hodapp 🙂
Je pa odvisno kaj te zanima, in v katerem jeziku – ce malo vec poves o tem lahko predlagam se kaksno knjigo.
Uf, tema iz naftalina.
“Vabila” ne obstajajo – včasih se komu omeni, da bi ga morda zanimalno, ampak kdorkoli lahko stopi v stik z lokalno ložo in zaprosi za članstvo (polnoleten moški na dobrem gladu ki verjame v višjo silo je pa pogoj, da se sploh začne pogovarjat).
In, da, imam stik s slovenskimi Prostozidarji.
gospod no da vam povem nekaj jaz poznam 4 clane freemason in tudi poznam oceta vseh freemason na svetu on je pa v ameriki ime je pa the great lord in so me klicali da se učlaim samo zakaj ce me nepozna noben ki je poemben ampak s temi ljudmi smo se spoznali preko facebook ker imam velik rap izvajalcev in pevci igralci slavne pa tudi tiste ki nso znani itd dobil sem navodila za clansto in vse