Proteini v prehrani, ali so konopljini dovolj?
Bolj zdrava prehrana (ne v extreme) naj bi vsebovala tudi zadosti beljakovin. Za dodatek v recimo smutije – katere beljakovine dodati? Vem, da jih dobiš že z pestro hrano, ampak ne dovolj, zato me zanima dodatek v prahu. So konopljini proteini dobra izbira? Ne bi pa kakih umetnih zadev . Konkretno konopljini me zanimajo, če zadostujejo potrebi po beljakovinah.
Če te zanimajo čiste naravne beljakovine v prahu, so po okusu boljše lanene.
https://www.bonatura.si/produkt/LA01.2/LANENE-BELJAKOVINE{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}7C-LANENI-PROTEINI-V-PRAHU(30-G)
Sem pa opazil, da konopljine trenutno prodaja Hofer po 5 evrov.
Hvala za odg., sama namreč uporabljam konopljine proteine že kake 3 leta, ja, okus ni dober, jih pa z lahkoto pojem z jogurtom (navadnim).Rabiš pa nekaj časa, da se na to navadiš. Drugače pa okusa ne čutiš, če jih zmiksaš z borovnicami in banano, pa malo mleka ali jogurta. To je super napitek. To delam, prib. eno taveliko žlico na dan. Samo nisem prepričana, če je to dovolj. Je pa počutje odkar jih redno jemljem bistveno boljše, več energije… Sem pa probala več različnih proizvajalcev, pa se potem odločila za enega. Niso vsi enaki, še zdaleč ne.
Hvala za odg., sama namreč uporabljam konopljine proteine že kake 3 leta, ja, okus ni dober, jih pa z lahkoto pojem z jogurtom (navadnim).Rabiš pa nekaj časa, da se na to navadiš. Drugače pa okusa ne čutiš, če jih zmiksaš z borovnicami in banano, pa malo mleka ali jogurta. To je super napitek. To delam, prib. eno taveliko žlico na dan. Samo nisem prepričana, če je to dovolj. Je pa počutje odkar jih redno jemljem bistveno boljše, več energije… Sem pa probala več različnih proizvajalcev, pa se potem odločila za enega. Niso vsi enaki, še zdaleč ne.
[/quote]
Tega imam jaz trenutno.
https://www.bonatura.si/produkt/K004.2
Katere pa ti uporabljaš ?
[/quote]
Jaz ne uporabljam mleka, ker mi ne ustreza. Zmešam z vodo. Verjetno zato izpade še bolj ogabno.
Tega imam jaz trenutno.
https://www.bonatura.si/produkt/K004.2
Katere pa ti uporabljaš ?
[/quote]
Ta izdelek deluje precej drag. In ima samo 30 g beljakovin na 100 g, kar je za beljakovinski prašek relativno malo (ampak veliko glede na drugo hrano). Drugi rastlinski beljakovinski praški imajo tudi do 80g/100g in tudi veliko cenejše dobiš.
Samo povem, če kdo ni bil pozoren na to.
Ta izdelek deluje precej drag. In ima samo 30 g beljakovin na 100 g, kar je za beljakovinski prašek relativno malo (ampak veliko glede na drugo hrano). Drugi rastlinski beljakovinski praški imajo tudi do 80g/100g in tudi veliko cenejše dobiš.
Samo povem, če kdo ni bil pozoren na to.
[/quote]
Poznam takšne. Recimo Whey…..