Najdi forum

Splash Forum Politični čvek PROTEST SRBOV V LJUBLJANI?

PROTEST SRBOV V LJUBLJANI?

Se mi zdi, da s tem želijo samo izsiljevati Slovenijo, da ne prizna Kosova,
A nimajo nč pametnejšga za počet?

Kje si pa to slišal?

Zdej blo na poročilih, baje bojo pred pravolsavno cerkvijo v soboto, upam da ne bo tudi tukaj vandalizma…

Zgleda, da bo v nedeljo ob 13.00. Najboljš, da s seboj prinesejo še kovčke z svojimi stvarmi, da bodo lahko takoj šli na vlak pa v Srbijo kamor spadajo.

Mene zanima, ali ti nimaš drugega za početi, kot da že en teden na MON pišeš takšne žaljivke, takšne zmerljivke, tako ostudne in nagnusne stvari o Srbih, da si šel prek meje dobrega okusa in tudi prek mej tistega, čemur pravimo širjenje nestrpnosti.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Imajo vso pravico protestirati, kot vsak drug v demokratični državi. Če se s sporočilom protesta strinjamo ali ne, je pa druga pesem :-). Upam, da ne bo nasilja …

kdo pa koga sprašuje ali se strinja z njimi, tudi oni so Slovenski državljani, plačujejo davke, imajo volilno pravico, torej imajo vso pravico izkazati svojo voljo(želje), pa če se strinjate ali pač ne.

Se strinjam, da imajo pravico, vendar ko bomo zagledali antislovenske transparente in kakšne portrete Draže Mihajloviča(četnika) in ostale simbole, ki so celo anti naši zgodovini Slovenski, ipd…( bomo videli), menim da bojo prekoračili vse meje, kot vedno…

Meni se je v nedeljo obračal želodec, ko se morala nekajkrat mimo tistega šiptarskega zborovanja, ko je po celi Celovšči odmevala tista grozna glasba, ko so plesali po cesti in kolesarski stezi, da sploh nisi mogel mimo, še posebej, ker so zapakrirali cel pločnik. In kaj? Nihče od njih mi ni nič hotel in zato tudi jaz nič nočem njim. Kot tudi tebe nihče ne sili, da se na dan demonstracij pojaviš pred pravoslavno cerkvijo. K tebi domov pa oni prav gotovo ne bodo hodili. Kaj, zame je pa poplava šiptarskih zastav sredi Šiške žaljiva, ampak kaj morem. Imeli so vso pravico biti tam in so bili tam. Ne maram Šiptarjev, res jih ne maram, ampak me ne boš videl pisati, kot to delaš ti za Srbe, da so zloben, omejen, primitiven in ne vem kaj še vse narod.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Tole je samo ena izmed tvojih cvetk, ki si jih napisal v zadnjem tednu. “Vidim da imaš nek občutek manjvrednosti, si morda Srbijanka? To bi bila lahko edina razlaga tvoji agresiji in napadalnosti…”

Oki vidim da si kako bi že pokojni Rugelj rekel? aja Faliranka hehe!
Naj ti pojasnim svoje stališče, praviš da sem kot Slovenec zloben, primitiven in omejen, moram reči da sem pričakoval še hujše žaljivke s strani slovenskih Srbov ampak oki.

Torej zakaj imam Srbe za zlobne in primitivne, pred kratkim se sploh zvedel za srebrenico, pač priznam sem omejen in me nezanima balkan oz. balkanci in verjetno imam to pravico se strinjaš?

Ko sem videl česa je ta narod zmožen in kako zloben je, po gledanem posnetku me je skoraj bruhat, mislim oprosti mi, če sem previden in nesimpatiziram z vami, verjetno ste za to vsaj malo vi zaslužni, mislim res sori, jst si dejansko želim, da vi ne bi bili taki!

Sedaj pa popravlaj pa komentiraj moje vejice in pravopis, ker drugega neznaš…

http://www.youtube.com/watch?v=HdMOG3gJvYs&feature=related

( tisoč samo žensk je bilo usmrčenih v enem dnevu, kje so še otroci in moški….

kdo je zakuhal vojno, ki slavi, kot najbolj umazana na balkanu, navadni ljudje prav gotovo ne, pa naj si bodo srbi, hrvatje, muslimani ali šiptarji, ja bili pa so žrtve vročih političnih ciljev nekaterih politikov.

Jernej beri, beri in še enkrat beri.

če koga ne maraš, ga pustiš pri miru in je stvar urejena, vso sovraštvo ki ga kažeš se kaj hitro lahko kot bumerang vrne k tebi, zato nikar.

Nerazumem, kakšen bumerang? Je to forum? In to je zanimiva tema, je tako?
Jo imam pravico komentirati, tako kot mislim? Preprosto, če ti komentar ne paše, ga ne beri(:

Res je, da so politiki Srbski krivi, vendar so jim ponosno sledili vsi Srbi in politiki nikoli niso držali orožja v rokah in ga nekomu merili v glavo, torej… ? Sicer me pa nezanima Bosna itd… Mene skrbi samo ta nedelja v Ljublani! Počakajmo na nedeljo zvečer, če bo vse kot treba biti kapo dol!

Aja pa skrbi me primer izbrisanih, ta se tudi tiče Slovenije, ker nekateri bosanski Srbi,sedaj slovenski srbi, so leta 91 odšli ponosno v vojno, kjer so se vojskovali, morili ipd(bili so tudi v Srebrenici)., leta 97 se je vrnil v Slovenijo in zelo začuden, češ kako sem pa lahko jst izbrisan. Tak človek ni na plebescitu glasoval za samostojno Slovenijo. Skrbi me pa zato ker zahteva odškodnino od države Slovenije in to vrtoglave znenske, če dobi denar, bo ta denar prišel iz državnega proračuna, torej iz mojega žepa tudi! Jst mu nebom še plačeval zato, ker je pač rad pobijal Bošnjake, Hrvate itd…
Pa če bo tvoj komentar ostr na to, ti lahko poimenujem kar nekaj takih in jih navedem z imenom in priimkom, živijo v moji bližnji okolici!

Politik lahko ljudstvo poziva in kliče, na ljudstvu je, če ga bojo sledili…, tako da ne se zgovarjat na politične cilje…

dobro veš kako na nas Slovence vpliva, ko izvemo ali slišimo, da se ja enemu sornarodnjaku zgodila krivica v tujini. Tako upliva tudi novica o krivicah na druge narode, pa čeprav je zlagana ali polzlagana, politiki so dobri govorniki, posebaj dobro je znal govoriti Miloševič, danes bi večina Srbov razmišljala drugače, žal se preteklosti ne da spremeniti.To bratomorno vojno so zakuhali samo politiki,narod jim je le preveč verjel. Imeli smo srečo, ker so bili naši politiki takrat pametni in so dobro znali veslati med volkovi, pa še apetiti Miloševeča po Sloveniji niso bili veliki.

kar se tiče izbrisanih, je pa ta tema že nekjakrat prežvečena, niso bili izbrisani samo Srbi, bili so izbrisani tudi Hrvatje, pa Albanci, Makedonci, Bosanci, vsi, ki tisti trenutek niso želeli državljanstva.Vendar se to tiče že mednarodnega prava.

nikar se ne boj, moji komentarji niso ostri, ja, lahko te marsikaj skrbi, vendar pa le ohrani delček svojega dostojanstva in se ne spuščaj na prenizek nivo, ker enostavno ni potrebe. Vse kar nas jezi in nam ne da spati, se lahko na lep in toleranten način pove, pa morda potem res lahko lažje spimo. Če se prostovoljno zapletamo v konflikte pa ne vem če lahko mirno spimo, ker nas vednomer nekaj gloda in želja po prevladi in lastnem pravu je prevelika in tako dobiš vrnjen bumerang, kar seješ to žanješ.

še prednen kogarkoli obsodiš, pa se je potrebno postaviti v njegovo kožo in se vprašati, kaj bi ti v njegovem primeru naredil. (poskusi ni težko)

ja še to: še noben politik ni držal orožja v roki, ja no razen nekaj revolucijonarjev, zato ima orožje v medijih, če obvladuje njih obvladuje ljudi.

Meni če bi Turk rekel, vzemi puško in ustreli soseda, njegovo ženo in otroke, bi se odselil iz Sloveniji. Nerabiš zagovarjati tistih, ki so to počeli….Pa mislim , da so bili apetiti po Sloveniji kar veliki! Če tebi nepomenijo nič, tisti naši bratje Slovenski, ki so bili pobiti leta 91, mi je zelo žal! Zame in za mnoge je to zelo velika izgua, pa čeprav ne tako količinska kot v Bosni in Hrvaški a vendar so Slovenske matere jokale!

Praviš če se prostovljno zapletamo v konflikte? To je oprosti ampak zame idiotizem!
Udor na Slovensko veleposlaništvo, last vseh nas Slovencev, požig moje Slovenske zastave, mi smo bili izvani in moramo odgovoriti, kajti so oni kršili mednarodno pravo, res ne razumem ko praviš, da se prostovljno zapletamo, za božjo voljo pa saj nam grozijo z gospodarstvom, to so grožnje, take metode je že sam Miloševic uporabljal.., mi smo dolžni odgovoriti!

Res je moramo biti strpni, zato delujemo diplomatsko, vendar ne moreš zahtevati da naj bomo tiho? Nonsens!

To so tvoje besed….
še prednen kogarkoli obsodiš, pa se je potrebno postaviti v njegovo kožo in se vprašati, kaj bi ti v njegovem primeru naredil. (poskusi ni težko)

Verjetno ne bi razbijal po veleposlaništvu,zažigal zastave, pozival še neke še neustvarjene državice naj se tudi odcepijo, recimo republiko Srbsko v Bosni, pa bognedaj, saj javno pozivajo k novi vojni v Bosni, če oni ne bojo imeli Kosova. Mi smo strpni, vendar če jim bo cel svet dopustil, da širijo svojo nestrpnost še na ostale svoje srbe, ki živijo v drugih državah, pa mislim da bi ostro morala europa in cel svet obsoditi to dejanje in ga utišati. Recimo ideja o protestu Srbov v Ljubljani je prišla s strani Beograda, zakaj se raje Beograd ni opravičil za vandalizem ki nam ga je povzročil(veleposlaništvo), ter preko svojega Srbskega veleposlanika v Sloveniji, prosil da Slovenija zadnja prizna Kosovo. Jaz sm za!

Zato pa streljaš po forumih, širiš sovraštvo in res nisi nek pacifist.

Ja glede na to da trenutno gori veleposlaništvo Ameriško v Beogradu, pa Bosansko in Hrvaško tudi, da jih ne naštevam še, ni meni potrebno širiti sovraštva! Upam da bo europa sklicala kakšno nujno sejo v Bruslju in ukrepala z vsemi razpoložljivimi sredstvi, ker se je bati, agresivnih Srbskih protestov po Sloveniji, Hrvaški, Bosni…( s tem bi zatrla v kali, tisto, kar se sedaj posledično lahko zgodi).

Pacifistka ni meni potrebno širiti ničesar, ker sami z svoji dejanji pokažejo vse(nasilništvo, agresija in vandalizem)…
Je pa to forum in spet se ponavljam a vendrle imam pravico zapisati svoja stališča…

A lahko kdo zagotovo potrdi, da bo to v nedeljo (24.2.08) ob 13-ih pred Pravoslavno cerkvijo? Hvala.

komunistična oblast je znala njihove ‘ tihe’ demonstracije ustaviti. Upam, da jih bo tudi ta.
boss, misliš, da bi bila kompozicija vlaka dovolj velika, da jih odpelje v enem šubu?

how how – lajaj naprej. Pač, vsak ima svoje veselje. Res je škoda dajati komentarje na tvoje in še kakšne druge podobno misleče komentatorje.
Kot je napisal ninej, če koga ne maraš-ga pusti pri miru.
Kar se tiče današnje vlade pa nimam komentarja. Predlagam, da si preberete temo: V katero rit bomo pa jutri zlezli? (na tem forumu).
Lp

Ce bi malo pobrskal po ne tako daljni preteklosti, bi vedel, da so Srbi v Ljubljani ze imeli protestni shod in da je ta potekal zelo mirno in brez kaksnih za Slovenijo zaljivih parol in letakov. (l.1999)

Pa se mimogrede:
To, kar zdaj ti pocnes po tem forumu, je Milosevic pocel v zivo pred ljudstvom. Le na veliko bolj uglajen nacin.

Ce bi malo pobrskal po ne tako daljni preteklosti, bi vedel, da so Srbi v Ljubljani ze imeli protestni shod in da je ta potekal zelo mirno in brez kaksnih za Slovenijo zaljivih parol in letakov. (l.1999)

[/quote]

aha, enega so imel vendar bo v nedeljo še eden. Večji in verjetno nevarnejši. Nikjer ni napisano, da se v Ljubljano ne pripeljejo huligani iz Srbije. Ameriška ambasada je zastražena do fondamenta.

Same stroške nam delajo (srbi,seveda)

Gledal sem poročila dvajset minut nazaj, Srbski protest, zažgane ambasade in zastave, Slovenije, Turčije, Amerike, Hrvaške, nemške in še bi lahko našteval, pol ure nazaj so našli živo zažgano truplo na tleh ameriške ambasade, Protest Bosna(Banja luka)- 14 policajev ranjenih, en huje, Hrvaška- razneslo dve bombi, ki so bile nastavljene pod kombi(lastnik albanec), torej jaz sklepam samo po dejanjih Srbov in ne po svojih predsodkih, torej Slovenija še očitno pride na vrsto,kaj nas čaka?…

Praviš jaz miloševič? Naj te opomnim da Miloševič še vedno živi, nosi priimek Tadič in je Srbski predsednik trenutno, saj je on tisti, ki je sklical danes protest v Beogradu in podžigal narod k tem dejanji z anti ameriškimi, anti slovenskimi vzkliki in z besedami KOSOVO JE SRBIJA, SRBIJA JE KOSOVO, KOSOVO JE SRCE SRBIJE, to so besede Tadiča! Ni klical k miru!!! Prjatu moj svetu se samo kaže pravi obraz Srbskega naroda zgleda!

Saj če bi bili protesti mirni, bi z veseljem napisal tu, vsa čast Srbom za strpnost, poglejte kako so dobri ljudje in vse naj… vendar danes po tem tega ne morem napisati…

Ljudje Božji, a nimate drugega dela, kot žaliti ljudi po forumih. Zakaj smo volili posl/rance in predsednika republike pa vlado,…. Verjetno za to, da bodo zastopali slovenske interese in branili Slovenijo pred nevšečnosti. Mi (navadni smrtniki) se lahko še kako “deremo” ne bomo ničesar spremenili. Meč in kruh je v rokah politikov. Kar zadeva Srbov v sloveniji, nedaleč nazaj so pokazali “lojalnost” Sloveniji in glasovali za plebiscit. Večina so tudi sodelovali v osamosvojitveni vojni, bodi si kot pripadnik civilne družbe ali na kakršni bolj zahtevni dolžnosti. Ko že omenjate miting v Ljubljani pred vojno, spomnite se, da od 10 000 Srbov v Sloveniji, jih je na mitingu bilo le peščica pa še to uvoženi iz srbije in srbske krajine. Zato ni treba vse Srbe metati v en koš. Kakor ne vse Slovence.Raje se združimo proti korupciji, brezposlenosti in izkoriščanju delavskega razreda. Borimo se ZA (blaginjo) in ne PROTI (svobodi izraženja). Nikoli ne vemo, kdaj bomo v podobni situaciji. Slovenijo zdaj delimo na REGIJE jn te bodo nekoč zahtevale “samostojnost”. Globalna politika teži k temu “deli in vladaj”.

New Report

Close