PROTEST SRBOV V LJUBLJANI?
nimam svoje strani, sem državljanka Slovenije, po narodnosti slovenka, vendar pa popolnoma strpna do vseh narodnosti, sploh če so državljani Slovenije pri nas delajo, plačujejo davke, se pri nas šolajo itd., ne maram pa vandalov, ki jih pa roko na srce premore prav vsak narod.
tudi če se bo zgodilo nasilje, zanj ne bo kriv cel narod, ampak posamezniki, ki komaj čakajo, da lahko kjerkoli in zaradi kakršnegakoli ali pa tudi brez razloga, razgrajajo. Imamo usposobljeno policijo in verjamem, da ji bo uspelo že prvi poskus nereda preprečiti.
Sarah5: pa ti sploh veš da je tale Baker izjavil, da Amerika nikoli ne bo priznala samostojnosti Slovenije in je šele na posredovanje NATA opozoril Beograd (oziroma ga je NATO kar sam). Uh svetovna politika je zelo zavozljana, res.
Od “miroljubni” protestov do vandalizma je zelo majhen korak, zato naj to raje počnejo doma. In zakaj sploh protesti, kaj mislijo da bodo z njimi dosegli? To zadevo morajo tako ali drugače rešiti politiki, ki so za svoje delo krasno plačani. Treba je pa vedeti, da Kosovo ni bilo NIKOLI srbsko, kljub njihovim naivnim trditvam in herojskim pesnitvam.
Prvič oni sploh ne znajo miroljubno protestirati, drugič ne vem kakšen je smisel protesta o srbskih zadevah v Sloveniji kot samo zdraho delat, saj Slovenija tam na Kosovu nima kakšne vloge. Naj to dol počno kolikor jih je volja in zadostujejo demokratičnim normam. Ne vem kaj ima država Slovenija s Kosovom.
Še ninej. Baker je to res rekel, samo mi nismo nikamor šli protestirat ampak smo rešili zadevo doma, ne glede na mnenje velesil. Nobenega smisla nima protest o srbski državi pri nas.
Tudi če so slovenski državljani, je to vseeno država od slovenskega naroda za Slovence. Tujci naj to spoštujejo. Oni dol imajo svojo državo srbsko za srbe in naj jo imajo.
o pa še kako so bila mnanja velesil pomembna.
Slovenija je država za vse njene državljane, neglede na njihovo narodnost veroizpoved in miselnost.[/quote]
Ne vem, če je to glih res….miselnost proti Sloveniji in Slovencem pomeni, da to ni tvoja država in naj se prosim odseli tja kjer mislijo isto kot on….
Človek ne more verjet koliko slaboumnih zmazkov so sposobni napisat nekateri. No, še dobro, da vsak malce razgledan človek zna ločit zrno od plev. Sicer je pa itak splošno znano, da s pisanjem avtor pove več o sebi kot o tistemu, katerega želi blatit. Torej, razni benafleki in frančišeki in podobni, če mislite, da izpadete pametni, se zelo motite. Po pisanju sodeč izpadete kvečjemu neuki in primitivni, nesposobni kulturno izrazit svoje mnenje – no če temu sploh lahko rečemo mnenje.
Meni se je v nedeljo obračal želodec, ko se morala nekajkrat mimo tistega šiptarskega zborovanja, ko je po celi Celovšči odmevala tista grozna glasba, ko so plesali po cesti in kolesarski stezi, da sploh nisi mogel mimo, še posebej, ker so zapakrirali cel pločnik. In kaj? Nihče od njih mi ni nič hotel in zato tudi jaz nič nočem njim. Kot tudi tebe nihče ne sili, da se na dan demonstracij pojaviš pred pravoslavno cerkvijo. K tebi domov pa oni prav gotovo ne bodo hodili. Kaj, zame je pa poplava šiptarskih zastav sredi Šiške žaljiva, ampak kaj morem. Imeli so vso pravico biti tam in so bili tam. Ne maram Šiptarjev, res jih ne maram, ampak me ne boš videl pisati, kot to delaš ti za Srbe, da so zloben, omejen, primitiven in ne vem kaj še vse narod.[/quote]
Očitaš drugim, da se grdo pišejo o Srbih. Ali je kaj drugače, da pišeš, da se Ti obrača želodec ob njih?
To je nekaj, kar jaz mislim, da. Vendar tega ne bi nikoli zapisala, če ne bi en teden tukaj brala žaljivk na račun Srbov. In da ne bo pomote, ne obrača se mi želodec ob samih Šiptarjih. Z vsemi kebabarji, burekarji in drugimi sem v odličnih odnosih. Želodec se mi obrača ob tem, na kakšen način so dosegli, kar so dosegli, nad sprenevedanjem celega sveta, nad … Bom pa najbolj srečna, če nikoli več ne bom slišala za ta blaten kos zemlje.
To je nekaj, kar jaz mislim, da. Vendar tega ne bi nikoli zapisala, če ne bi en teden tukaj brala žaljivk na račun Srbov. In da ne bo pomote, ne obrača se mi želodec ob samih Šiptarjih. Z vsemi kebabarji, burekarji in drugimi sem v odličnih odnosih. Želodec se mi obrača ob tem, na kakšen način so dosegli, kar so dosegli, nad sprenevedanjem celega sveta, nad … Bom pa najbolj srečna, če nikoli več ne bom slišala za ta blaten kos zemlje.[/quote]
Tudi drugi so napisali zgolj tisto, kar mislijo.Že to, da uporabljaš izraz Šiptarji je žaljivo do Albancev. Nekatera poimenovanj aimajo že v svojem bistvu slabšalni pomen (tako denimo tudi Švabi, Židje itn.) Ali meniš, da bi Srbi kaj drugače praznovali? Razlika bi bila samo ta, da bi se na roštiljih vrteli pujski. In kako so dosegli osamosvojitev? Tako kot vse druge države med njimi tudi Slovenija, Hrvaška in druge države, ki so se ločile.Razglasili so neodvisnost in zdaj se dogaja, kar se dogaja. Nas je takoj po razglasitvi neodvisnosti jugoslovanska vojska napadla, oni pa upajmo, da jo bodo bolje odnesli. Na Kosovu živi 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Albancev in samo 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Srbov, s kakšno pravico si torej lastijo monopol nad to pokrajino, ki je prišla pod njihovo okrilje spletu nesrečnih okoliščin, podobno kot Slovenija v tedanjo SHS.
Šiptarji sami sebi rečejo Šiptarji. Če tega ne veš, ti ne morem pomagati. Ne beri samo podnapisov, ko gledaš dnevnik. Prisluhni jim in pogosto boš ujela besedo “šiptare”. A danes jih je pa že 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Še včeraj jih je bilo 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Sicer pa, ti dve sporočili, ki sem jih danes oddala na Političnem čveku, sta bili izjemi in ne pravilo. Ker nimam namena o zgodovini Balkana razpravljati s tistimi, ki je ne poznajo. Če nekdo primerja vključitev Slovenije v SHS s Kosovom, potem mi je prav vse jasno.
Miting resnice leta 90 je bil preprečen, letos pa izgleda da vendarle bo. Kako ne bi bil ker so ljubljančani izbrali simpatičnega in sposobnega srbina za vodjo glavnega mesta. Tega najbrž ni nikjer na svetu, da bi bil župan glavnega mesta nek pripadnik drugega naroda.
Sam nisem prepričan, da je lublana že svoja država. Mislim, da je še del države Slovenije in mora spoštovati odločitev oblasti. Upam, da bo vlada s svojimi instrumenti preprečila prihod srbskih zdraharjev in drhali v glavno mesto, saj morajo v ljubljano priti preko cele države. Ne vem kam gre samostojna Slovenija, saj so srbi v boljšem položaju kot leta 90. Zdi se, da se vrača obdobje 45-90, ko so srbi imeli vse izvode oblasti v svojih rokah.
Benaflek, ti nesrečno, omejeno, mračno, slabovoljno, šovinistično, nerazgledano bitje, malo si dvigni plašnice in se ozri okrog.
Sarkozy, madžarski Žid, je trenutno predsednik Francije.
Rudy Giuliani, italijanski Američan, je bil župan New Yorka od 1-1-1994 do 31-12-2001.
Ali naj ti še kakšnega naštejem?
In demonstrirali bodo v glavnem državljani Slovenije, Srbi po narodnosti, ki ne bodo od nikoder prišli, ampak tukaj živijo. Jaz se sicer niti slučajno ne strinjam s srbskim pogledom na osamosvojitev Kosovega, imajo pa Srbi seveda pravico povedati svoje in tudi demonstrirati, če jim paše.
Ja naštej jih, torej samo Sarkozy, ki pa je verjetno po materi Francoz. Po kom je pa Jankovič Slovenec? Kaj misliš, da si prebrisan z navajanjem neresnic. Sem bolj razgledan kot ti misliš.
Rudy pa ne šteje, ker je USA multinacionalna dežela, Slovenija pa ni, čeprav bi jo nekateri radi naredili.
Uno kar si mi gor naštel je tvoja samokritika, ker jaz te ne zmerjam, tudi če si drugačnega prepričanja. Jaz take opazke tako jemljem.
In ne bodo demonstrirali slovenski državljani, upam, da vlada tega ne bo dovolila in naj gredo raje v srbijo demonstrirat, ker ona potrebuje veliko demokratizacije, ne Slovenija. Nesmiselno početje, kar smo od ultra levice že vajeni. Ma kakšna aroganca, da hodijo srbi normalni svet učiti demokracije.
Aja, se pravi, da si ti še bolj neumen, ker zganjaš ksenofobijo proti velikim pripadnikom lastnega naroda, pa tudi če so katoličani ali celo duhovniki. Ali pa ta kriterij pri tebi ne šteje.
Se pravi, da sem imel pri Sarkoziju prav, čeprav nisem njegovega življenjepisa nikoli bral. Ti, to o Jankoviču ti ne verjamem, ker zna slabo slovensko, mislim slovnično je v redu, ampak naglas in kakšne besede so pa čisto srbske. To kaže na to, da mu je materin jezik srbski, slovenščine se je naučil. Kako se je mati pisala? Poznam veliko ljudi iz mešanih zakonov, tudi katoličanov, ki govorijo po domačo slovenščino, kot jaz. Stavim, da Jankovič domače slovenščine ne obvlada.
večjega pravokatorja pa še ne, žalosto ampak resnično, kako prekleto si korajžen medtem ko se skrivaš za nickom, če si ti veren človek sem jaz papež, če imaš rad Slovence pa sem bog in če se v tebi skriva vsaj delček dobrote in miru, sem jaz ocean obojega. Lahko bi se malo zamisli nad svojimi posti in se zavedal da se negativna misel prelevi v negativno stanje, ki se tika osebe, ki je negativno nastrojena in nikogar drugega, zato le začni malo pozitivno gledati okoli sebe, da ti enkrat ne bo prekleto žal.