proti herpesu – pomaga
meni pomaga edino Virolex krema……..če ga namažem ko začne srbeti se takoj posuši, če zamudim pa vsaj ne boli in ne skeli………..
Pa sem sprobala že kup nekih mažic in domačih receptov…..Virolex je še zmeraj zakon….
kadarkoli sem jaz dala na herpes alkohol (jp, tudi propolis je narejen na alko osnovi), so mi ustnice zaradi izsušitve še bolj razpokale in herpes je zabuhtel……….ne vem, mogoče komu pomaga, meni definitivno ne……
Možu se je delal kar naprej in pomagal je edino Virolex. Po kakršnihkoli drugih zvarkih ali propolisu, alkoholu je bilo še huje.
No, lani mu je virolexa zmanjkalo in mu je v lekarni svetovala Sikapur gel. Na začetku je bil malo skeptičen, vendar si je vseeno namazal in takoj začel jamrat, saj mu je baje začelo kljuvat in bolet – reakcija na sušenje kreme, ki naredi zaščitno plast čez.
V glavnem, mu pomaga bolj kot Virolex.
lp,
Men je pred leti super pomagal herplex. Takrat sem prvič dobil tega hudiča in v bistvu sploh nisem vedel kaj imam. Ko sem pekočo, rdečo in srbečo ustnico namazal s herplexom je bilo to res veliko olajšanje. Kakorkoli, po dolgem času (par let) sem mi je pred kratkim ta hudič zopet pojavil. Po nasvetu lekarnarja sem tokrat kupil Sikapur med. Suši kar dobro vendar me ustnica še vedno peče, pr herplexu se mi zdi, da je bolečina takoj minila. No, upam, da bo tudi Sikapur med pomagal drugače grem pa kupiti herplex. Sem pa zadnje dni poskusil tudi s pasto, after shave, propolisom, medom in rezultat je bil ta, da se stanje v roku parih ur močno poslabšalo (!!!) tko da raznorazna “domača” zdravila močno odsvetujem!
Po dveh dneh uporabe Sikapr med gela sem nad njim precej razočaran. Pa da na začetku kar omenim da “med” ne pomeni čebelji med ampak je okrajšava za medicine. To omenjam, ker ko sem kupil ta gel pač hitro posmisliš na med, njegove zdravilne učinke, naravni proizvod itd. Kakorkoli, ta gel ne vsebuje čisto nič “zdravilnega”, ne kakšnih želišč ne medu, to je čisti silicijev gel. Nič drugega. Mogoče je bil tudi zato pri meni povsem neučinkovit, ker se od jeze mehurček počil in šele naslednji dan začel mazati s tem gelom. Izsušil je že res ampak bolečina, pekoč občutek srbenje niso bili čisto nič manjši. Poleg tega pa je gel na začetku prozoren po parih minutah se obarva v čisto belo in zgleda zelo grdo. Po 5. nanosu (tako piše v navodilih) pa to belino že zelo težko spraviš sploh iz ustnic dol, še posebaj, če se ti dela krastica, ki jo pri tem skoraj zagotovo poškoduješ in čas celjenja se zato podaljša. Mnogim ta gel očitno pomaga, verjetno, ker ga začnejo uporabljati takoj ko začutijo herpes. Sam ga takrat še nisem imel na “dosegu rok” in vam lahko tako svetujem, da je kasneje ta gel precej neučinkovit, tako zdravilno kot estetsko. Sem pa čisto po naključju na ustnico poskusil dati Aloe Vera Gel (z Vitaminom E & Tea Tree Oil, bioaktiven) in je srbečica skoraj izginila in čez noč se je rana na ustnici precej izboljšala. Pravo nasprotje Sikapur gela, ki je rano povsem izsušil in tako čisto razpokal… Bom pa probal še compeed obliži za herpes pa da vidim, če se bo še kaj hitreje zacelilo. Jooooj, kak sovražim ta frdaman herpes!!!!!!!!!!!
Hitra ocena Compeed obližev za herpes: POPOLNO SRANJE.
Daljša ocena Compeed obližev za herpes; Obliži so vse prej kot nevidni, krasto povsem razstopijo tako, da se pod obližem nabira rjava tekočina kar ne bi bilo čisto nič narobe, če ne bi bila posledica tega, da se rana potem nikakor ne zaceli. Krasto razstopi in to je več ali manj vse. Pa tudi to bi se še dalo preživeti ampak naslednja stvar je pa izpod vsake kritike. Res podn od podna so tile obliži. Del obliža, polkrog, ki ni bil na ustnicah ampak na koži je povzročil, da se je le ta povsem vnela in sedaj imam polkrožno rdečino, ki srbi in nikakor (NIKAKOR!) ne izgine. Zaradi same oblike je več kot očitno kdo je krivec! Roke stran od obližev Compeed obližev za herpes. Brez njih herpes veliko prej izveni kot pa s tem sranjem. Mogoče so ti obliži dobri za celjenje kakšnih ran (mislim, da so bili najprej namenjeni za celjenje žuljev ali nekaj) vsekakor pa niso za herpes, ker jih ta očitno OBOŽUJE. S-R-A-N-.J-E! Če sem malo ciničen pa lahko rečem samo to, če ne želite, da se vam herpes pojavi v naključnih oblikah posezite po Compeed obliži za herpes in herpes se vam bo pojavil v lepo oblikovanem krogu, ali polkrogu, kakor boste želeli. In še slogan: Compeed obliži za herpes – za estetsko oblikovan herpes!
Obuditev 7 in pol let stare teme za reklamo….
Mimogrede… pri hčeri ponavadi uporabimo kar ognjičevo kremo. Dan dva pa zgine.
Sam sem pa včasih uporabil kar zobno pasto. Ko se je kot ust obarval rdeče sem dal malo paste. Če skeli par minut potem vem da se res nekaj dela. Ponavadi pustim čez noč malce paste, pa po potrebi še enkrat ponovim. Do sedaj je pomagalo.