Proti uvedbi naborništva v obliki služenja šest mesečnega vojaškega roka
Jasno je da bo stalo, AMPAK, pomisliva malo, dober ti nisi dala to skozi boš pač morala verjeti na besedo.
Kot prvo več kot 6 mesecev je zapravljanje časa.
Kot drugo šest mesecev brez vikendov , morda en teden dopusta po treh mesecih.
S tem dosežemo več stvari.
mamini sinčki se morajo začet obnašat kot desci, ali pa jih ni, feministke bodo lahko dokazale da so boljše kot desci.
Varnostne razmere se slabšajo , v Izraelu ni dileme kdo gre in kdo ne, s tem da bi pri nas mularijo samo naučili premikanja v bojih, uporabe orožja, tam dol si danes , jutri te ni.
Mene osebno je groza če pomislim na dejstvo da je usposobljenost in nasilnost potencijalne grožnje to je vojakov ISIS 10 kratnik naših usposobljenih vojakov, da o takih kateri morda puško prvič držijo v roki sploh ne govorim.
Samo primer. Juga je sicer podpisala Ženevsko konvencijo in naj bi jo tudi upoštevala, ampak načrtovanje posilstev je bilo del doktrine, nadalje vojska naj bi streljla tako da nasprotnika onesposobi ne ubije, zato ima NATO 5,6 kaliber, mi smo imeli 7,62 in 7,9, za ubijanje, nadalje poučili so nas kako zarezati kroglo da jo v telesu raznese in postene kot frezar, mitraljezcem je bilo povedano kako se pravilno strelja pod noge, obenem pa dejansko dvignite merek v višino trupa, torej mehki del telesa..
Ti s katerimi bomo prej ali slej imeli opravka poznajo samo najslabše in najgrše prakse, zato moramo imeti usposobljeno ljudstvo, zmotno se je mislilo da bodo vojne visoko tehnološke, ISIS nam je postavil povsem nov okvir.
Na zadnje še to, najbrž si res ne želiš ne sebi ne svojim da končate kot spolne sužnje tem norcem.
[/quote]Kdo misliš, da je dolžan tvojo rit branit? Zakaj ne samo?
Izguba casa. Vojak mora imeti sprano glavo, da bo brez pomislekov ustrelil, vrgel bombo in podobno v cloveka oz. ljudi na drugi strani. Tega pa se v par mesecih ne da doseci.
Discipline pa morajo otroka nauciti starsi, ne pa nek represiven organ.
[/quote]
Jaz ne mislim, da gre samo za disciplino, ampak za usposabljanje. Tehnologija, preživetje v naravi, orientacija, komunikacija, taktika itd.
A ti veš, da današnji mulci ne znajo niti poklicat z analognega telefona ali uporabljati navadnega zemljevida?
Ampak nekaj bo treba narediti, da se spet postavita dva spola. Zdaj je vse nekaj čudno, meja zabrisana, punce hočejo biti fantje, fantje se obnašajo kot punce…Ljudje se identificirajo kot vse drugo, samo kot moški ali ženska ne. Nekateri bi bili radi oboje, nekateri bi bili radi lončnica, spet tretji se identificirajo kot kemični svinčnik. Fino, res.
Jaz ne mislim, da gre samo za disciplino, ampak za usposabljanje. Tehnologija, preživetje v naravi, orientacija, komunikacija, taktika itd.
A ti veš, da današnji mulci ne znajo niti poklicat z analognega telefona ali uporabljati navadnega zemljevida?
[/quote]
Cel kup nesmislov. Analognih telefonov se danes ne uporablja vec, navadnih zemljevidov pa prav tako ne.
In ce koga zanima ucenje prezivetja v naravi in taktike naj se vpise na kaksen tecaj, placa(!), pa se bo naucil. Ne pa da se to pocne na stroske davkoplacevalcev na nacin, da 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi od tega ne bo odneslo nic (razen nekaj mesecev vrzenih stran).
saj ni treba pol leta tam viset.mladino je treba naučit streljat s puško.jo razstavit,očistittisti ki prihajajo preko kolpe in v čolnih iz libije to znajo.tisti ki bi pokazali več zanimanja bi se pa usposobili na močnejših orožjih.in brez ugovora vesti.tiste pa naterat pospravljat nesnago za njihovimi migrantskimi prijatelji
Jasno je da bo stalo, AMPAK, pomisliva malo, dober ti nisi dala to skozi boš pač morala verjeti na besedo.
Kot prvo več kot 6 mesecev je zapravljanje časa.
Kot drugo šest mesecev brez vikendov , morda en teden dopusta po treh mesecih.
S tem dosežemo več stvari.
mamini sinčki se morajo začet obnašat kot desci, ali pa jih ni, feministke bodo lahko dokazale da so boljše kot desci.
Varnostne razmere se slabšajo , v Izraelu ni dileme kdo gre in kdo ne, s tem da bi pri nas mularijo samo naučili premikanja v bojih, uporabe orožja, tam dol si danes , jutri te ni.
Mene osebno je groza če pomislim na dejstvo da je usposobljenost in nasilnost potencijalne grožnje to je vojakov ISIS 10 kratnik naših usposobljenih vojakov, da o takih kateri morda puško prvič držijo v roki sploh ne govorim.
Samo primer. Juga je sicer podpisala Ženevsko konvencijo in naj bi jo tudi upoštevala, ampak načrtovanje posilstev je bilo del doktrine, nadalje vojska naj bi streljla tako da nasprotnika onesposobi ne ubije, zato ima NATO 5,6 kaliber, mi smo imeli 7,62 in 7,9, za ubijanje, nadalje poučili so nas kako zarezati kroglo da jo v telesu raznese in postene kot frezar, mitraljezcem je bilo povedano kako se pravilno strelja pod noge, obenem pa dejansko dvignite merek v višino trupa, torej mehki del telesa..
Ti s katerimi bomo prej ali slej imeli opravka poznajo samo najslabše in najgrše prakse, zato moramo imeti usposobljeno ljudstvo, zmotno se je mislilo da bodo vojne visoko tehnološke, ISIS nam je postavil povsem nov okvir.
Na zadnje še to, najbrž si res ne želiš ne sebi ne svojim da končate kot spolne sužnje tem norcem.
[/quote]
Ti si natresel kup stereotipov, praktično drži mogoče deset procentov. Sploh pa povej po pravici, hočeš da drugi nosijo svojo rit naprodaj za gnoje tvoje sorte.
Cel kup nesmislov. Analognih telefonov se danes ne uporablja vec, navadnih zemljevidov pa prav tako ne.
In ce koga zanima ucenje prezivetja v naravi in taktike naj se vpise na kaksen tecaj, placa(!), pa se bo naucil. Ne pa da se to pocne na stroske davkoplacevalcev na nacin, da 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi od tega ne bo odneslo nic (razen nekaj mesecev vrzenih stran).
[/quote]
Mal preveč igrice igraš. V pravi vojni se v hipu zgodi, da digitalna mreža pade in je treba obvladati še kakšen drug način komunikacije, kot pametni telefon. Plus ena osnovna znanja organiziranega delovanja so tudi koristna. Jaz bi recimo šla na tečaj, kjer bi nam pokazali moderne tehnike bojevanja, ki nam niti na misel ne pridejo – na daljavo, z droni, z termo iskalci, itd. – in primerno obrambo proti tem.
Mal preveč igrice igraš. V pravi vojni se v hipu zgodi, da digitalna mreža pade in je treba obvladati še kakšen drug način komunikacije, kot pametni telefon. Plus ena osnovna znanja organiziranega delovanja so tudi koristna. Jaz bi recimo šla na tečaj, kjer bi nam pokazali moderne tehnike bojevanja, ki nam niti na misel ne pridejo – na daljavo, z droni, z termo iskalci, itd. – in primerno obrambo proti tem.
[/quote]
Po tem zapisu nisem ravno preprican, ce si ravno kvalificirana, da meni ocitas igranje igric (btw je ze 10+ let odkar je bila na mojem racunalniku nazadnje kaksna igra pognana).
Digitalna mreza pade, vse ugasne, potem pa omenjas drone, bojevanje na daljavo in podobno. Ajajaj… ;))
Po tem zapisu nisem ravno preprican, ce si ravno kvalificirana, da meni ocitas igranje igric (btw je ze 10+ let odkar je bila na mojem racunalniku nazadnje kaksna igra pognana).
Digitalna mreza pade, vse ugasne, potem pa omenjas drone, bojevanje na daljavo in podobno. Ajajaj… ;))
[/quote]
A tega, da recimo napadalec napade infrastukturo (kar je praviloma prva stvar) in napade z opisanimi načini ti pa ne pride na misel? In se je treba znati braniti – jaz recimo že ne vem, kaj in kako se ukrepa v takem primeru. Ti pa ziher veš, ko te je sama pamet.
Koako pravi oni stari pregovor: “Lahko je z tujim ….. po koprivah otepat”. Zopet se oglašajo ljudje, ki bo šlo to mimo njih in se z veseljem odločajo v imenu onih, ki naj bi to dali skozi.
Osebno bil v JLA in priznam, še največ sem se v tistem letu naučil o človeškem značaju.
Kako iz res spodobnega fanta naredijo najbolj “zajebanega” desetarja, kako naredijo tatove … In res sem začel občudovari tedanje oficirje – dati orožje (in občasno municijo) VSAKEMU, tudi tistim ,ki so vidno moteni.
Osebno menim, da se da leto (ali tudi 6 mesecev) življenja koristneje uporabiti. ZA tiste pa, ki so to želijo – sem pa absolutno za to, da se jim to omogoči (fantom in dekletom). Sumim, da stroški ne bi bili prav visoko (takih mislim da ne bi bilo prav veliko).
A tega, da recimo napadalec napade infrastukturo (kar je praviloma prva stvar) in napade z opisanimi načini ti pa ne pride na misel? In se je treba znati braniti – jaz recimo že ne vem, kaj in kako se ukrepa v takem primeru. Ti pa ziher veš, ko te je sama pamet.
[/quote]
Ja, in verjetno se bodo tisti, ki so prisli iz tega usposabljanja znali braniti proti dronom in podobnemu. Najbrz z vilami in lopatami.
Vojaska infrastruktura pa je tako ali tako locena od civilne ali pa so sistemi podvojeni, potrojeni in civilisti niti ne znajo upravljati z njimi in prav je tako.
Vidim pa, da si ze zacela zaliti. Tu bom pa jaz odnehal, ker mi je izpod casti se spuscati na tako nizek nivo. 🙂 Poleg tega je zunaj lepo sonce, burja… 🙂 Torej lep dan se naprej. ;))
Bravo, končno en komentar, napisan s pametjo in razmislekom.
[/quote]
Priznam, sprva nisem pomislila na ta vidik, a gornji komentar mi je odprl oči. Hvala zanj.
Z žalostjo ugotavljam, da ljudje veliko premalo razmišljamo. V to nas sili tudi pomanjkanje časa in energije. Sistem nas res dela ovce. Na hitro preletimo novico in že hitimo k drugi, ne da bi jo vsaj prebrali, kaj šele razmišljali o njej.
Sicer pa bi bila za neko krajše (recimo 3-tedensko) usposabljanje za moške in ženske v smislu preživetja v izrednih razmerah (prva pomoč, taborniške veščine, samoobramba in borilne veščine, osnovno rokovanje z orožjem …). Sama sem bila na neki taki zadevi pred skoraj 40 leti. Je bilo koristno.
A pol se boš pa v hlače, ko bo migrantek ti prdnil ponoči za ovratnik. In vsak dan jih je več in ja, agresivni so, sploh do žensk, ki rečejo ne, ker oni mislijo, da če ženska z njim govori, to zanj pomeni, da hoče imet odnose. Ne razumete pač njihove kulture in pravic, ki jih ima ženska za njih, še manj pa, kaj si mislijo in kaj lahko delajo z nevernicami po šeriji.
Grozljivka je samo to, da puščaš mlade nepripravljene, zaradi svoje lastne umske in duševne zaostalosti.
Vsi stalno govorijo, otroci so prihodnost. Ne, vi vidite izključno samo sebe, otrok pa ne več. Sicer bi res kaj naredili, da bi imeli lepši jutri in ne da delati vse, da ga sploh ne bodo imeli, če bo, bo pa usran. Npr. genocid v obliki splava in brezmejna neumnost zaradi vere v antirasizem, spregledate dejstva in realno sliko. Vaš pogled na svet je popolnoma izkriljven in izumetričen zaradi spranih možganov.
In vojna je zaradi te naivnosti vedno neizbežna.
[/quote]
Oh, v sodobnem vojskovanju se bo kaj lahko zelo hitro primerilo, da bo uporaba klasičnih zemljevidov še kako pomembna.