Protidržavno delovanje cerkve?
Napravil sem domačo nalogo, ki mi jo je naložil boss, in našel članek iz Maga. Iz članka je razvidno, da je nadškofija iztržila 8 milijonov evrov od občine Maribor kot nadomestilo za uporabo nacionaliziranih objektov. To je zelo malo, če ima občina stavbe že od leta 1956 (mislim, da je bila takrat nacionalizacija). Najemi ti veliko stavbo za 50 let.
Roko na srce, za tisti dokument iz 1986 bi pa lahko Mag priložil kakšen dokaz. Mag ponavadi to dela, jih je za vprašati zakaj tega niso tako slikovno podprli. Širjenje verske nestrpnosti je huda reč. Veste, zakaj še ne verjamem, da dokument obstaja. Ker se je o denacionalizaciji začelo govoriti šele po osamosvojitvi. Takrat pa škofija ni bila lastnica (zaradi Juge) in ne verjamem, da je občina Maribor karkoli sklepala, ker ni mogla, ker ni imela. Torej na predložijo dokaz.
Iz članka je še razvidno, da naj bi tisti dokument (če bi zares obstajal) urejal nekaj samo za mesto Maribor. Boss in drugi pa so razširili kar na celo takratno škofijo. Lažnivci in na tem gradite svoje idiotizme.
Včasih, ko sem še bral Mag, se mi je Markeš zdel kredibilen. Od danes, ko sem prebral ta članek, se je to spremenilo.
Prababi, morala bi prebrati še kaj drugega, recimo majske Šmarnice iz leta 2006, da bi si ustvarila pravo sliko o vseh takratnih zadevah. Nekaj se ti je zagotovo zgodilo hudega v tvojem življenju, samo se pa mi zdi, da kriviš napačne ljudi. Tiste knjige so napisali ljudje, ki jih predlagaš so napisali ljudje, ki predstavljalo zgodovino enostransko. Tisto niso prava referenca medvojnih dogodkov.
Jaz vse mislim iskreno, tako tudi glede Blagoslova za tebe in tvoje, osebno nimam nič proti nobenemu, ki mi nasprotujejo. Tega ne jemljem osebno. Vsi smo Božje stvarjenje.
Tudi, če postane vsa Cerkev pokvarjena, vseeno ostanem kristjan, ker verujem v Jezusa. Cerkev pa je človeška ustanova in noben človek ni imun za greh. Niti duhovniki. Zato so ljudje v Cerkvi gotovo naredili kaj narobe ali celo zločine, vendar v celoti je dobra in v celoti spolnjuje svojo nalogo. Zato jo zagovarjam. Mi je kot mati. Veliko mi je dala. Tudi tri čudežna ozdravljenja, ko mi medicina ni uspela pomagati. Hvala, Jezus. Najboljši si.
Torej, če te prav razumem in mislim, da žal te, je v Sloveniji 1,2 milijona ljudi, ki nima velikega intelektualnega dometa? In to samo katoličanov, kaj šele drugih veroizpovedi. In koliko jih je šele po celem svetu. Torej negiraš intelektualni nivo cca. 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovnega prebivalstva?
janja napisal:
> Brez božje volje še las ne pade z glave.
>
> Že g. Jezus je rekel, da bomo večno preganjani in
> zaničevani.
Ah, no, zdaj mi je vse jasno. prerokba se mora izpolniti, če ne se pa malo porine. Tudi pred dvatisoč leti so, zgleda malo porinili :-)))
> Brez Cerkve tudi pravilnega pojmovanja naukov krščanske
> vere ne more biti.
Res lep odnos in razmišljanje do drugih kristjanov. Pa saj ni čudno, če še v katekizmu tako rekoč piše katera cerkev je edina prava.
80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}?? od kod ti ta številka? Po zadnjih podatkih, ki sem jih videl in so stari morda nekaj let, naj bi bilo kristjanov približno tretjina. Koliko od tega je katoličanov, je zelo vprašanje. Glede na vso nervozo, ki jo zadnje čase izkazuje Vatikan, jih je zgleda vedno manj. Če se potem odštejejo še taki kot je rikedikedajke, potem je najbrž sploh kriza.
Slišal sem da je verujočih ljudi na svetu okrog 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to v filmu Stik (Contact). Film je bil posnet po istoimenskem romanu, ki ga je spisal rajnki znanstvenik (tudi astronom) Carl Sagan. To je atiestični pisec, da me ne boste obtožili, da mi je Cerkev sprala možgane s tem podatkom. Tu je mislil vsa verstva ne samo kristjane. Lahko pa mi verjameš, da je kristjanov med verstvi največ. In med kristjani je največ katoličanov. To vem zagotovo. Ne se bati ne bomo izumrli, kajti Cerkev se seli v Afriko in v Azijo.
1. jaz sem govoril samo o pogodbi… in ne vem kaj naj bi bilo narobe z njo.
2. če sem jaz zaradi tega, kar sem napisal v prejšnjem postu idiot, potem si ti IDIOT na tretjo potenco.
napisal si mi sledeče…. pisal si v drugi osebi, torej si me štel za lažnivca z idiotizmi
****Iz članka je še razvidno, da naj bi tisti dokument (če bi zares obstajal) urejal nekaj samo za mesto Maribor. Boss in drugi pa so razširili kar na celo takratno škofijo. Lažnivci in na tem gradite svoje idiotizme.****
3. v tvoje dobro; najdi si enega psihiatra, morda še ni prepozno.
Govoriš kaj naj bi nek dokument urejal, obenem pa zanikaš njegov obstoj.
jao,jao kot bi čevlje templjali.
Kako poceni znajo biti nekatere besede.
Verjamem in dopuščam možnost,da Bog,v takšni ali drugačni obliki,obstaja,da Jezus je,da so Angeli in svetniki tudi verjamem.Popolnoma nelogično
pa mi je,da obstaja samo ena sveta ,katoliška Cerkev,ki je edina in prava.
Vsa ostala verstva oz.vere so pa,po vseh merilih Cerkve,sekte in s tem
avtomatično izločene iz bližine Boga,Jezusa,Angelov in svetnikov.
Pa ne nooooo …nismo ravno vsi, po župi priplavali.
benaflek,
joj joj, ali je to mogoče, ves dan pišete in mlatite prazno slamo, ki nikomur ne koristi, tudi tebi ne! Umiri se!!! Nisem vsega brala, le poznana imena, ste preveč napisali, verjetno tudi ne bom. Odpisala ti pa bom nekaj.
Lepo je, da misliš iskreno, naj te Bog blagoslovi, ti iskreno vračam.
Joj joj, ali si pozabil, da si mi o Šmarnicah pisal že tam, na forumu “Življenje”, ko je tekla tema o “splavu”
Za hudo, ko mi je bilo storjeno, ne krivim napačne ljudi, že zdavnaj sem jim oprostila, pozabila pa ne, kljub temu, da sem že stara, imam še dober spomin, sem ti tudi že napisala. :))))))
Pišeš:
==== ” Tiste knjige so napisali ljudje, ki jih predlagaš so napisali ljudje, ki predstavljajo zgodovino enostransko. Tisto niso prava referenca medvojnih dogodkov.” ====
benaflek,
ne peri mi možganov s tem tvojim pisanjem. Veš, tako pišejo tisti, ki bi radi zakrili medvojno sodelovanje z okupatorjem.
benafkek, potrudi se in preberi knjigo Jožeta Vidica, “Po SLEDOVIH ČRNE ROKE”, v tej knjigi ni nobenega potvarjenja, opisani so dogodki, ki so se dogodili, so tudi slike. Dogodkov se spominjam in tudi več ljudi sem poznala, ki so bili žrtve teh dogodkov. V treh farah sem živela v času vojne, to je kar velik teritorij ljubljanske in notranjske pokrajine.
Tam v enem postu si omenjal Žužemberk, tudi, da je bila tam cerkev požgana. V tej knjigi je opisano tudi dogajanje v Žužemberku. Žužemberk, ne poznam, bila pa sem lansko leto tam in tudi pri spomeniku na vrhu hriba, prav blizu je tudi cerkev. Na spomeniku, oz. postavljenih ploščah, ki jih je 9, je na obeh stranek vklesano po abecednem redu 1200 imen padlih borcev in žrtev fašizma. O tem sem pisala na forumu “Življenje”, bilo je v oktobru, pa so me tudi napadali, kot vedno.
Bom napisala nekaj odstavkov, o Žužemberku, ki so opisani v tej knjigi. Vsemogoče se je tam dogajalo, ni čudno, da je toliko žrtev napisanih na ploščah, vredno branja, v opomin.
Na strani 497, je naslov, nadaljuje se pa vse do strani 505.
ŠEST GROBOV ZA TRIDESET ŽUŽEMBERŠKIH ŽRTEV
Stran 504:
=== ” V Žužemberku sta morila Mečanin in Cof poveljnika domobranskih bataljonov iz stiške bojne skupine. Meničan je 9. decembra 1944. leta padel v boju s partizani, toda ime bataljona je ostalo do konca vojne. Po smrti ga je general Rosener povišal v čin majorja.
Domobranec Anton Zajc je pred koncen vojne zaprosil neko žensko, naj njegovi mami pove, da ne sme orati zelnika na Moriščih. Temu naročilu ženska ni posvetila nobene pozornosti, vse do odkritja prvega grobišča, potem pa je zasumila, da je morda tudi na Zajčevem zelniku kdo pokopan. Ko so prišli svojci na Zajčevo njivo jih je Zajčevka surovo nagnala, “da ne smejo brskati po njenem zelniku.” Bila je zelo nesramna. Itd……..
Iz Cofove bojne skupine so ustanovili domobranske postojanke v Velikem Gabru, Medvedjeku, v Kalu pri AMBRUSU in Žužemberku.
Domobranci so 5. maja 1945. leta za vedno zapustili Žužemberg. V naglici so vrgli arhiv v peč, ga zažgali in odšli proti Ljubljani. Po njihovem odhodu je neka ženska zaprla vrata peči in je zato v njej ugasnil ogenj. Precej papirjev je v njej pogorelo, nekaj jih je pa le ostalo. Med drugimi tudi spisek še 56 Žužemberčanov in prebivalcev bljižnje okolice, ki so jih nameravali v naslednjih dneh prav tako skrivaj pobiti. Le njihov nagli umik je preprečil nove zločine. Za njimi je ostalo šest tajnih grobišč, v katerih je bilo pokopanih 30 žrtev. Ostale so matere brez mož in otrok, otroci brez staršev. S seboj v tujino so odnesli veliko prekletstvo, ki ga čas zlepa ne bo izbrisal. In ga tudi ne sme.
=====
benaflek,
to sem ti napisala zato, ker si omenil Žužemberk, si mogoče od tam doma??? Sicer me pa ne briga, ker tam nisem nikoli živela. Verjetno pa se je tam dogajala GROZA, sicer ne bi bilo toliko ljudi napisanih na postavljenem obeležju. Več si preberi sam v knjigi, sice je pa to tvoja volja.
Tudi tam nad Šentjernejem je spomenik, ko sem brala imena, so žrtve iz vseh koncev Slovenije.
Žalostno, nikoli se to ne sme pozabiti, ampak, nekateri bi radi vse to zakrili. Prikazali pa samo, kaj so napravili partizani. Treba je vedeti za obe strani. Pa vedeti tudi, da ima vsak zakaj zato!
Nekateri mi očitajo, da imam slabo vest. Ne Ne! Nimam slabe vesti, tudi za tole, kar sem iz knjige prepisala NE.
Žužemberčani in okoličani, pa itak vedo, kaj se je tam dogajalo.
Lepo se imej. Še sem dolžna nekaterim nekaj odpisati. Mogoče bom, kdaj drugič, mogoče, pa tudi ne. :-))))))))
Saj je itak vse bzzzzzzzz.
sara2,
se zelo motiš, če misliš, da ti bom še o Angeli pisala, če si brala, si bi morala zapomniti, preberi še enkrat, mogoče si bodo tvoji možgančki le zaponili???? Lahko si še nekajkrat prebereš, mogoče ti bo pa ratalo???
Pa ne beri samo Angele Vode, lahko se sprehodiš do URHA, tudi tam jih veliko poznam, ki so končali svoj žalosten konec.
benaflek zapisal:
====== “Cerkev je imela premoženje od prvih dni nastanka”=====
Ooooooooo, to je bil pa velik ČUDEŽ. Ali kar z neba jim je padlo??? :))))) Take sreče pa nima vsak.
Jaz sem pa mislila, da ga je dobila z nastankom “KATASTRA”, ki ga je uredila Marija Terezija. :)))), zopet sem nekaj novega zvedela.
Smo pa res UBOŽČKI, ki se rodimo brez vsega. Nekateri imajo srečo, da se rodijo bogatim staršem in iznajdljivim prednikom, da so se dokopali do malo večjega bogastva.
Kaj vedno spominjaš Sv. Urha? Zločini na komunistični strani so veliko večji in ogromno več Slovencev so pobili. Med vojno in po vojni. Kočevski Rog, Teharje, sedaj ko gradijo avtoceste, so odkrili ogromno grobišč. Enkrat je v Magu pisalo (nekje leta 2003-2004, ko sem ga še kdaj bral), da je bilo zaradi komunističnega divjanja pobitih okrog 300.000 ljudi. Vprašaj boss-a, ki rad bere Mag. Upam, da bere tudi to. Pa tudi koliko ljudi je bilo zaprtih po vojni zaradi prepričanja: Goli otok,… Upam, da ne misliš, da so bili zaprti upravičeno. Urh je mala malca. Ne odobravam pa nobenega. To, da so jih pobili pod pretvezo sodelovanja z okupatorjem jih nič ne odvezuje zločinov. Glede na to kar so komunisti počeli, se jim je moral zgoditi tudi Urh. Tudi si preberi še kakšno drugo literaturo kot samo Partijske. Če ne bi bilo komunistov ne bi bilo ne bele garde, ne domobrancev in ne vem še kaj.
Nisi dojel sporočil, sploh se ni šlo zato ali je kristjanov največ, šlo je za to, da je več okrog 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi na svetu vernih. Da je ateistov malo. Število kristjanov pa raste. Vse to je bilo zato, ker je nekdo rekel, da če si veren si omejen in neumen. Večina znanstvenikov in izumiteljev je vernih, vključno z velikim Albertom. Bog obstaja.
Če se veseliš izjave megaboya, da se islam seli v Evropo, se jaz na tvojem mestu ne bi tako veselil. Kajti v islamu ateistov ni. Je pa tudi islam monoteistična vera in spoštujejo in častijo tudi Jezusa in Devico Marijo. Jezusa imajo za večjega preroka od Mohameda. V islamu take teme na forumu ne bo. Uživaj, dokler še lahko.
*****Zločini na komunistični strani so veliko večji in ogromno več Slovencev so pobili. ******
Benaflek zakaj lažeš. sem ti zgoraj napisal točne številke o žrtvah, ter da je bilo ubitih na partizanski strani 3x več kot na kolaborantsko – okupatorjevi strani. Ti pa še kar trosiš svoje laži. A nič ne prebereš kaj ti drugi pišejo? Boš moral k spovedi. Saj župnik ti bo odpustil, vprašanje pa če tudi Bog, ker imam občutek, da da z lažmi še ne misliš nehat, pa da kesanje ne bo iskreno.