Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Protidržavno delovanje cerkve?

Protidržavno delovanje cerkve?

sara2,

no, tukaj si pa le napisala komu je post namenjen. :-)))
Dobro bi bilo, če bi se naučila “nitkat”, saj si pametna.

Pa na OZNOvske sestanke, si tudi hodila???? Si mogoče ena izmed tistih “prefarbanih”??? Kar veliko je takih, ki se obračajo po vetru.

Tole je bolj za *benafleka*in*saro2*
Tvoja izjava *benaflek*,da je bila cerkev vedno proti totalitarnim režimom je največja neumnost,kar sem jih slišal v zadnjem času,ko poteka tale razprava.
Ali si morda slišal za 2 svetovno vojno kjer je bil en totalitarni voditelj
g.Dolfe katerega je cerkev močno podpirala,še več blagoslovila je vse divizije ,ki so krenile v boj(o škofu Rožmanu ne bomo zgubljali besed,da ne boš v zadregi)
Tudi takratni papež ga je podpiral in sedaj,ko bi morali odpreti arhive tedanjega papeža,da bi se pokazalo zakaj je prišlo do take podpore se rimskokatoliška cerkev na vse načine otepa te arhive pokazati sadnji podatek,ki ga je cerkev dala je,da potrebujejo 15 z besedo petnajst let,da te arhive uredijo.
*sara2*link ti je dal e-naslov kjer lahko pogledaš bogatstvo cerkve in KAKO je do njega prišla tvoj odgovor:te stvari poznam še več trdiš,da jih poznaš od blizu in,da so laži po tvojih besedah navaden crap.
Te dokumenti po tvoje crap so arhivski zapisi slike,grafike in izjave duhovnikov,ki se niso strinjali z postopki cerkve,arhivi oz.zapisi so iz 1st.n.š.pa do 19 st.so argumentirani kataloško numerirani in so na tvojo žalost resnični.
Izjava te stvari poznam od blizu je smešna razen,če si bila v prejšnem življenju cerkveni dostojanstvenik in ti je malo spomina še ostalo
Cerkegv trdi,da je v Sloveniji po podatkih iz leta 2002 1.170.000 vernikov ali dobrih 57{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}po zadnji znani anketi let.2004 ali bi plačevali cerkveni davek,če bi ga plačevali samo ljudje,ki so za njega glasovali pa procent *vernikov*pade na dobrih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},ko vera rata denarna obveza pa verniki čudežno zginejo.
Lucija je napisala:Le upaš lahko,da bo k tebi prišel duhovnik,ko ga boš potreboval.Ko mu bom povedal,da ga na nočni omarici čaka 50€ bo Matic Osovnik za njega pravi vajenec.

mamka** miša

mogoče se bodo ZBUDILI, ko bodo dokončno obubožali, kot so nekateri naši predniki v 18. in 19. stoletju. Upam, da bodo še našli takrat kakšno potovalko, da jim ne bo treba svoje najnujnejše stvari zavezati v “culico”, kot so počeli naši predniki, ki so šli čez lužo, s trebuhom za kruhom.

Pa v času “KOMUNIZMA” so se naučili pisati, brati in naučili tudi kakšnega tujega jezika, kar se takrat, pred mnogimi 100 in še več leti niso mogli, nekateri naši predniki, kljub “univerzalnim vrednotam RKC”

Joj Sara2,
vidim, da se še oglašaš, pa pozabila si mi odgovorit na tole moje vprašanje :

Avtor: megaboy.
Datum: 19-01-07 10:23

Sara2
A to se ti pa ne zdi kraja, da je Cerkev leta 86 svoje premoženje v Mariboru že dobila plačano, kasneje pa ga je vseeno zahtevala nazaj in tudi vzela, pa še odškodnino iz davkoplačevalskega denarja je pokasirala.

Vsaj meni se zdi to kraja državnega premoženja. A tebi ne?

mamka**miša,
nikoli ne bomo plačevali VSI davkov, v vsakem sistemu se najdejo ljudje, ki se temu izognejo. Tudi v prejšnjem je bilo tako.

Celo plačilu kazni za prometne prekrške, ki so pomemben del proračuna se po izjavi predstavnika DURS-a izogne kar 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kršiteljev.

Jon, tvojih 50 evrov dobro spravi, ali pa jih nesi v bife, če slučajno ravno ne prihajaš od tam. Še dobro, da si trk z Osovnikom tako dobro prestal, da posreduješ svoje sanje tudi drugim.
Nekaj dejstev:
Kaplan, danes visok uradnik v Rimu, takrat zavrne plačilo za podarjen čas “saj smo zato tukaj”.
Mlad kaplan želi, da dam ponujeno otrokom.
Starejši župnik, naprošen, da obišče na smrt bolno sorodnico v oddaljenem domu, ne želi prejeti plačila po pošti in se priporoči za molitev.

Mik,seveda se najdejo taki,ki se izmaknejo davkom,male ribice v morju.S sedanjo oblastjo in njeno podporo in potuho,pa se neobdavčeno šopiri kar bogata veja prebivalcev in pri njih ni ne duha in sluha o ponižnosti,skromnosti.Jaz doma sama,ker tudi prav vse račune plačam sama varčujem z elektriko,če se pelješ z letalom po nebu preko Slo,pa se sveti,kot bi se peljal nad Las Vegasom-ve se zakaj.Nauk,ki ga učijo sploh ni slab,ponekod sicer malo zastarela miselnost,samo,da učitelji delajo ravno nasprotno od tistega kar učijo,je pa že kar malo mimo.Sama se držim kar nekaj teh “zapovedi”,ker sem osebno moralna osebnost,moti pa me,da se sredi pozlate,cvetja in kinča uči eno,zunaj,pa tudi znotraj zidov pa se dela vse kaj drugega.

sedanja oblast je ravno tako roparska, kot bivša, in ni čudno, da so izkoristili pozicijo in s svojimi cerkvenimi “partnerji” izpeljali pač še en rop državne blagajne … miljončke si bodo z lahkoto razdelili, saj je za takšne mafijske posle blagajna RKCja idealna, ker ji nobena “komisija” ne more blizu

Lucija:to so trije od več tisoč duhovnikov in,če si pazljivo brala sem navedel,da niso vsi duhovniki isti tudi med njimi obstojajo dobre duše ampak so žal prej izjema kot pravilo.
Opisal ti bom primer mojega tasta očeta moje žene,ki je umrl v starosti 92 let bolj vernega človeka še nisem videl.
Celo življenje je dajal za cerkev in jo z darovi materialno in finančno podpiral,naštel bom samo njegove darove zadnjih 5 let življenja.
V kraju kjer živimo so obnavljali podružnično cerkev,prva obnova:nov zvonik,zvonovi in cerkvena ura tastova daritev 5000 dm.
Naslednje leto obnova strehe na isti cerkvi in beljenje notranjosti ter renoviranje oltarja,tast zopet prispeva 5000.dm.
Čez dve leti župnik razglasi,da se bo obnavljala(renovirala)glavna cerkev,ki je med večjimi v Sloveniji (mislim da je samo 50cm krajša od stolne cerkve vLj.)
Tast podari za nove klopi in obnovo centralne 5000dm.
Novih 5000dm podari za obnovo freske v ladji cerkve in nabavi še 2 toni materiala za obnovo fasade.
In sedaj tisto najbolj zanimivo tasta leta 2003 damo v dom starostnikov zaradi bolezni in hude demence,dom je od cerkve oddaljen cca 4km.
Zelo si je želel obisk župnika sam sem najmanj 10x prosil župnika in mu izrazil željo tasta po njegovem obisku odgovor je bil: bom poizkusil sicer pa imajo v domu svojega župnika,da skrajšam župnik tasta ni nikoli obiskal.
Ko smo tasta pokopavali sem župniku rekel naj upošteva darove,ki so zapisani v knjigi daritev,ki jo imajo v vsaki cerkvi v njo vpisujejo večje daritve vernikov to pa zato,da se jim cerkev ob smrti pri govoru oz.maši primerno zahvali rekel je,da o tem ne ve nič in mi mirno zaračunal 27.000 sit za pogreb in mašo seveda brez računa saj ga cerkev ne izstavlja.
Odgovor,ki mi ga je dal mi je pognal pritisk na 200 rekel sem mu,da ga je lahko sram ,ker v dveh letih ni našel časa za obisk tasta,ki je toliko daroval za cerkev.
Epilog:tasta pokokoplje kaplan župnik se izgovori,da ima veliko dela čeprav sem ga pred in po pogrebu videl pred cerkvijo.
Da se razumemo nič nimam proti cerkvi in krščanskemu nauku ampak imam veliko proti ljudem,ki to ustanovo vodijo in nauke širijo med ljudi.
Kajti nikoli ni bolj v veljavo prišel nauk zapisan v sv.pismu:NE GLEJ MOJIH DEJANJ MARVEČ POSLUŠAJ MOJE NAUKE.
lp.

mamka**miša, majhne ribice se običajno ne izmaknejo v nobenem sistemu, velike pa običajno v vsakem.

Se strinjam. In med katere ribice spadaš ti Mik?

Vidim, da boste eni dobili čir na želodcu, ker se Cerkvi vrača, kar ji je bilo ukradeno.
Vam je pač demokracija in spoštovanje norm španska vas:).

Cerkvi se vrača tisto, kar je tudi Cerkev nakradla. V Mariborskem primeru je dobila vrnjeno trikrat. enkrat v naravi in dvakrat z denarjem. Tudi to je kraja.

Ko bo cerkev spoštovala pravne norme pa me lahko začneš kritizirat. Očitno zanjo ne veljajo nobena pravila , ko poslušaš njihove razlage podpisanega sporazuma.

sara2:in kdaj bo cerkev začela vračati kar je nakradla ??????

Jon, kaj pa je nakradla?

PS: Lepo ime imaš:)

Seveda jim privoščim da preživijo….naj se česa naučijo od kakšnih hindujskih menihov.Ti nimajo premoženja, vsako jutro gredo po vaseh, da si naprosijo skodelico riža…….

Mojca

Tudi večina redovnih skupnosti živi v uboštvu in brez kakšnegakoli osebnega premoženja:).

Presenečena? Vidiš, “lastne” cerkve ne poznaš, pa jo kritiziraš…

Kako žalostno…in podlo obenem.

****Jon, kaj pa je nakradla? *****

Joj, seznam je zelooo dolg, recimo za začetek – je vzela šolo v Mariboru, kljub temu, da je že prej dobila plačano. Saj sem te že vprašal okrog tega, če se ti zdi to kraja, pa nisi hotla nič odgovorit.

A nisi slišala papeža, ki se je nedolgo nazaj opravičil za grehe in pa za krivice, ki jih je povzročila Cerkev?

Khmmm, kdaj bomo pa kaj slišali o popravi teh krivic in vrnitvi premoženja?

Novo življenje se je vsekakor začelo z Jezusom, staro pa s stvarjenjem Adama in Adam je bil že od vsega začetka povezan z Bogom, Očetom od Jezusa.

Smo pa vsi ljudje iz krvi in mesa pa grešimo. Kristjani (vsaj katoliki) to priznamo v spovednici in tudi Jezusu predamo svoje težave, bolečine in bolezni in seveda ZAHVALE. Če si proti Cerkvi, izgubiš ta Božji dar. Svojega mnenja ne vsiljujem, saj nobenemu tega ne ukazujem, da počne. Jaz samo pričujem, da je tudi dobra neprecenljiva plat Cerkve in to v večini, pa tudi, da je drugačno mnenje od vašega. Ti pa delaj v življenju po svoji svobodni volji.

V tvojih sanjah.

Prababi, tebe sem pa pogrešal. Lepo da si se oglasila in ni spet povedala o kar si mi že pri temi o splavu. Bog te Blagoslovi.

Rajko, saj tisto kar se denacionalizira je bilo itak last Cerkve in tudi last drugih upravičencev. In še niso dobili vsega. Prisiljena nacionalizacija je nelegalna.

Recimo, da je šola v MB res, lahko poveš še kaj več o Cerkvenih krajah.

Saj tudi večina duhovnikov nima osebnega premoženja. Ponavadi imajo samo avtomobil in seveda osebne stvari, ki jim ga podarijo svojci ali župljani z zbiranjem denarja, nekateri so pa prej delali in so si ga sami zaslužili. Vse ostalo ostane v župniji za naslednika, ko oddidejo.

New Report

Close