Najdi forum

protivirusna zaščita

Odkar so pri Siolu zavarovali poštni strežnik mi iz maila odstrani vse priponke.
Sicer si ne predstavljam prav dobro, kako strežniki in te njihove zaščite delujejo vendar sem si to sprva predstavljal tako, da zaščita odstrani priponke le v primeru, kadar se pojavi virus?
Skratka zanima me ali se nebi dalo tako urediti, da bi neokužene priponke ostale nepoškodovane, ter če je to možno, zakaj po vašem mnenju ne naredijo tako?
Če pa ni možno in če dokumentov s priponko sploh ne bo več mogoče pošiljati, potem se pa postavlja vprašanje zakaj nebi enostavno priponk ukinili in jim na strežnike nebi bilo več potrebno nameščati zaščito? Ali nebi bil s tem pravzaprav tudi globalno gledano odpravljen problem virusov?

hvala in lep pozdrav

Pavel.

Pokliči jih in povej da ti pač želiš dobiti vso e-pošto, tudi okuženo in neokuženo
in da je tvoj osebni problem, če boš imel viruse na računalu.
Lahko jim namigneš tudi, da je to vdor v zasebnost, saj nihče nikomur ne
sme protipravno spreminjati, pregledovati ali kakorkoli drugače pregledovati
e-pošte, ki je tvoja osebna last.
tf. cifra je pa 080 8765

lp

Očitno gre za neko njihovo napako, pošto prejemam prek siolovega strežnika, pa nisem opazil nobenih težav – lažen enega lažnega alarma, da sem drugim pošiljal okužene priponke.

Pravite “pošto prejemam preko siolovega strežnika, pa nisem opazil nobenih težav…”.
Zgornja trditev lahko drži le v primeru, da pri pošiljanju niste uporabili nobene priponke.
Če ne verjamete pa pripnite čisto navaden “.doc” dokument, pa boste videli, da vam ga bo odstranilo!
To pa resnično ni prav, tako kot pravi tudi Klemenxx.

hvala in lep pozdrav

Če bi se mi dogajalo, kar omenjaš, bi prav hitro zarohnel pri siolovih operaterjih, ampak prav to hočem povedati: očitno se zaradi neke napake to dogaja le nekaterim. Meni na srečo (še) ne. 🙂

Sedaj pa res nič več ne razumem, zakaj bi nekomu delalo, drugemu pa ne? Ali ni za vse enako? Sedaj imam pa res vsega skupaj dost. Sedaj jih bom pa res poklical, pa naj mi oni razložijo, kako je to mogoče, da vam dela meni pa ne.
Edina razlaga je, da ste se vi z njimi že dogovorili?
Kaj pa če dela tudi vsem ostalim in da je le z mojim outlook-om kaj narobe?
Ali bi bilo lahko kaj narobe nastavljeno?

lep pozdrav

hehe Pavel, kateri Outlook pa imaš, mogoče XP, oz. pač novejšega.
Ja tam je pa potrebno odstraniti kljukico za skrivanje priponk pod opcijo
Varnost (Security), ti ti tiček ti,. šele na koncu priznaš…hehe

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close