PROTIZVOČNA OBLOGA
Ja, pomoje sta stiropor (ali kak drug gradbeni zvočni izolator) in mavčne plošče čez, precej bolj estetska in praktična rešitev, poleg tega pa še troslojno okno :). Namen tiste piramidaste pene v prvotnem smislu ni izolacija hrupa navzven, temveč dušenje kakršnegakoli odmeva od sten znotraj prostora. S to rešitvijo torej ne bo zadovoljen nihče, ti verjetno ne zaradi izgleda, sin ne zaradi efekta na zvok (občutek v dobri tako izolirani sobi je kot bi govoril z tesno zamašenimi ušesi), sosedje bodo pa verjetno zaščiteni pred hrupom morda le nekoliko bolje kot v prvem primeru.
Sicer dvomim, da bo tale pena kaj dosti zvoka zadržala, ker za zvočno izolacijo je najboljše. čim debelejša stena, betonska če je možno. Tiste pene so bolj za izboljšanje kvalitete zvoka v sobi, kjer je izvor zvoka. Poleg tega je tudi odvisno, kje ta sosed je,spodaj, zgoraj ali vzporedno. Veliko zvoka se prenaša tudi čez tla. Kar se tiče izolacij je po moje pretežko kaj dosti storit tako poceni, sploh v kakem bloku. Probaj in poročaj, kako je uspelo.
nala,
kako si izolirala steno sobe z instrumentom? Meni tudi zgornji sosedje v bloku blazno težijo zaradi klavirja in ga sploh ne morem igrati, dokler zvočno ne izoliram sobe. Smo se že nekaj menili z neko firmo, da bodo dali neke plošče na strop, se ukvarjajo prav s tem problemom. Zdaj čakamo na dotok finančnih sredstev, da bomo to storili:))
Zanima me, kako si ti to rešila in če pomaga? Te obloge, ki jih kupiš kar v trgovini res zaležejo? So drage?
Hvala