Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija PROTIZVOČNA OBLOGA

PROTIZVOČNA OBLOGA

… kje bi jo lahko kupila????
Imam sina, ki dneve in dneve navija glasno glasbo, kar pa sosedom ni prav nič všeč zato me zanima, kje se kupi protizvočna obloga, tako, ki jo imajo v raznih radijskih studijih ali mogoče kaj drugega tako primernega?

Zdravo!

Firma Astra prodaja tako zadevo. Imenuje se Plamafon ali tako nekako, pride pa menda cca 1500 sit za 0,5 kvadratnega metra. To je tista peneča guma s piramidicami…

LP…

lahko poskusiš tudi obložiti stene s stiroporjem ali zmečkanim časopisnim papirjem
lp

Ja, pomoje sta stiropor (ali kak drug gradbeni zvočni izolator) in mavčne plošče čez, precej bolj estetska in praktična rešitev, poleg tega pa še troslojno okno :). Namen tiste piramidaste pene v prvotnem smislu ni izolacija hrupa navzven, temveč dušenje kakršnegakoli odmeva od sten znotraj prostora. S to rešitvijo torej ne bo zadovoljen nihče, ti verjetno ne zaradi izgleda, sin ne zaradi efekta na zvok (občutek v dobri tako izolirani sobi je kot bi govoril z tesno zamašenimi ušesi), sosedje bodo pa verjetno zaščiteni pred hrupom morda le nekoliko bolje kot v prvem primeru.

Hvala, ker ste odgovorili na točno to za kar sem spraševale in mi niste dajali nasvetov glede vzgoje sina, pa glede bogih sosedov, …..

Sicer dvomim, da bo tale pena kaj dosti zvoka zadržala, ker za zvočno izolacijo je najboljše. čim debelejša stena, betonska če je možno. Tiste pene so bolj za izboljšanje kvalitete zvoka v sobi, kjer je izvor zvoka. Poleg tega je tudi odvisno, kje ta sosed je,spodaj, zgoraj ali vzporedno. Veliko zvoka se prenaša tudi čez tla. Kar se tiče izolacij je po moje pretežko kaj dosti storit tako poceni, sploh v kakem bloku. Probaj in poročaj, kako je uspelo.

tudi jaz sem zaradi ”razbijanja” po mnenju mojih sosedov morala izolirati sobo z intrumentom.ta zvocna izolacija se da kupiti v vecjih centrih(NPR. obi,baumax),tam vprasaj za stensko izolacijo,pa ti bodo znali svetovat.

lp,tina

nala,

kako si izolirala steno sobe z instrumentom? Meni tudi zgornji sosedje v bloku blazno težijo zaradi klavirja in ga sploh ne morem igrati, dokler zvočno ne izoliram sobe. Smo se že nekaj menili z neko firmo, da bodo dali neke plošče na strop, se ukvarjajo prav s tem problemom. Zdaj čakamo na dotok finančnih sredstev, da bomo to storili:))
Zanima me, kako si ti to rešila in če pomaga? Te obloge, ki jih kupiš kar v trgovini res zaležejo? So drage?

Hvala

New Report

Close