Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek provizija ob nakazilih v tujino

provizija ob nakazilih v tujino

lp

zanima me kolikšna je provizija ob nakazilih denarja (plačilu stvari) v tujino. nekaj bi kupili preko neta. in moram denar nakazati na rač.

pa me zanima kolikšna je provizija? ali se razlikuje od banke do banke

lp

ja se razlikuje od banke do banke to se razlikuje že če plačaš normalno položnico. mi v podjetju če plačujemo v avstrijo italijo je sedaj provizija okrog 4 eure ne vem točno na hrvaško je pa 4.000,00 to je tanizek znesek. tako je pri nas. poglej si če ne na kakšno spletno stran banke.

ČE STE KOMITENT NLB IN NAKAZUJETE V DRŽAVE EU IN IMATE VSE PODATKE-IBAN!!!! JE PROVIZIJA 1,71 EUR

Ja Nikki, ampak nekaj si pa še zamolčal. Provizijo vzame še tuja banka, tako da končni znesek ki se pojavi na tistem računu ni tak, kot si ga ti nakazal ampak manjši.
Tako moraš nakazat nekaj več, koliko ti pa ne znajo povedat. Lahko pa tud rečeš, da plačaš vse ti, pa ti potem odtrgajo iz računa še nekaj evrov čez par dni.

Še moje čisto sveže izkušnje. če nisi komitent nlb in nakazujejš na hrvaško, se na znesek 130 € plača skoraj 30€ provizije.

Če si fizična oseba in plačuješ v državo EU, ki ima evro kot plačilno sredstvo, je provizija enaka kot za plačila v Sloveniji ( 0,31€). Preverjeno prejšnji teden.

z.

Sem pozabila napisati, da to velja za NLB.

Z.

Ravno zadnjič sem plačala na Slovaško…pa je bila naša provizija 4,17 EUR prek spletne banke ampak potem je pa še banka na Slovaškem trgala 7 EUR…tako da je ful drago…
Pa če je nepopolni nalog ti pri nas še dodatno zaračunajo 4,17 EUR…
Veliko bolje je plačati z Eurocardom ali Viso če se le da…tam ti vzamejo max. 1,5 EUR..

Lp,
M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Če nakazuješ v države EU in imaš popolne podatke, to je IBAN, BIC in izbereš opcijo deljeni stroški, potem je provizija enaka kot za domače naloge.
Za države izven EU, ali pa, če ne daš popolnih podatkov, je pa provizija nekje med 10-30 €, odvisno od banke.

prejšnji mesec sem nakazal pri A-banki 24,90 Eur v Nemčijo
+ Stroški nakazila 1,71 Eur . + stroški tuje banke 5 Eur.

New Report

Close