Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pršice in čistilec zraka

pršice in čistilec zraka

drage moje,
danes smo prišli od zdravnika z obupno diagnozo… alergija na vse živo, od trav, peloda, mačk (mi pa doma dve mami in tri mladičke!) in pršic.
oborožili so me z literaturo, in proti pršicam priporočajo elektroluxov čistilec zraka, ter neko antialergensko prevleko firme intervent medical.

ker nisem človek, ki bi kupoval mačka v žaklju in ker so cene visoke (odeja cca 27 tisočakov), me zanima, ali ima katera od vas izkušnje s tema pripomočkoma.

prav tako so zaželeni vaši nasveti glede alergije.
hvala in naj vam sije sonček,

poli

Draga Poli!

Dam ti lahko nasvet le za prevleke. Mi imamo sicer allergocover (ki so mislim še dražje), ampak so odlične. Imamo jih na čisto vseh jogijih in vseh blazinah. Odej nimamo preoblečenih, zamenjali smo tiste, ki so bile puhaste in jih v začetku (pričelo se je pri cca 9 mesecih starosti) prali na 4 tedne, po 1 letu pa to ni bilo več potrebno. Lahko ti povem, da se je stanje naši deklici, ko smo uvedli prevleke, izboljšalo za 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (je pa na srečo imela le alergijo na pršico in kikiriki).

Srečno!

M.

Moj sin je tudi alergičen na pršice. Prevleke še nismo kupili, ker sem nekako upala, da bo zadostovalo redno preoblačenje, a se mu koža samo slabša in slabša, zato bo najbrž res treba po prevleko.
Naša zdravnica čistilcev zraka ni omenila, sploh pa so pršice predvsem v oblazinjenem pohištvu, ker se hranijo z ostanki kože, teh pa v zraku najbrž ni… (ampak to je moja kmečka logika). Včeraj je bil v Delu članek, da je pršic bistveno manj v posteljah, ki niso postlane, se pravi odkrite, ker pršica dehidrira. Torej bonus je, da ti ni treba več postiljati otrokove postelje 🙂

he he…
potem jih pri nas sploh ne bi smelo biti, ker postelj nikoli ne pospravljamo.

He he, tudi pri nas ne bi smel biti problem.
Glede mačje dlake pa lahko veliko koristnih informacij dobiš na forumu o živalih. Menda se da urediti tudi to. Če otroku alergija ne udarja na dihala, bi jaz poskusila.

New Report

Close