pršice: na laseh ,koži obraza, telesu ?
Živjo,
po internetu iščem odgovore na moja vprašanja pa jih ne najdem , zato vas prosim , če kdo ve kaj več o pršicah na telesu itd. Zanima me : ali so pršice majhne bele pikice, ki lahko tudi pikajo in povzročajo serbenje na koži , v laseh, na obrazu , v trepalnicah, silijo v nos, ušesa in so pri premikanju kar hitre. Ali so pršice tudi v oblekah ? Vidne so samo z povečevalom vsaj z 2x povečavo. Kako se rešiti teh kožnih pršic ? Po pranju las in tuširanju je po 1 uri zopet ista pesem.Bili smo pri DR. /splošni, dermatologu/ pa ni rezultata.Ali je tudi za kožne pršice potrebna dezinsekcija, ki pa ni poceni !Prosim za odgovore in nasvete . Hvala in lep pozdrav .
a so pršice bele barve? v laseh? mogoče prej prhljaj. na koži? mogoče je suha koža in so to luskice kože. jaz imam recimo FUL suho kožo in imam take luskice (bele), ko slečem spodnjo majico je včasih kot bi letel prah. pa ni prah, ampak tako suha koža, da se mi luska.
za pršice pa dvomim. ker če so res pršice bi morala dobro prečistiti tudi posteljo, ker iz tam ponavadi pridejo. lahko hodiš od zdravnika do zdravnika, pa če se ne boš znebila pršic recimo v postelji se jih tudi iz sebe ne boš.
Hvala za odgovor .Dobila sem še nekaj informacij o pršicah in verjetno?? pri meni niso pršice ampak imam morda? preobčutljivo kožo na vodo iz vodovoda – pipe , trda voda, klor itd./tuširanje /in na kozmetiko in šampone za lase. Bom začela uporabljati kozmetiko za občutljivo kožo in morda bo kaj bolje čez 2 mes.?Lahko sem dobila kaj??pri frizerju ali pri pregledu oči , ko nasloniš glavo na tisto oporo ali kje drugje . Vse je možno . Glavo sem oprala z šamponom Oronozol za prhljaj ampak me po njem močno srbi lasišče za to ga bom zamenjala..Ker sem mislila , da imam uši , nisem jih videla pa sem se kar umila z šamponom za uši .Nič ni pomagalo.Sesam posteljo, uporabljam tudi Biokil za uničevanje mrčesa pa ni nič dosti bolje. Nimam pojma kaj je, morda je res preobčutljivost ,vem pa , da je zelo moteče.
Morda kdo ve , kaj narediti , če imaš preobčutljivo kožo na trdo vodo,/apnenec, klor/pri umivanju iz vodovoda- pipe ? LP
Pršice so normalen del favne na našem telesu, skupaj z raznimi bakterijami itd. Kdo te je nahecal, da jih ne sme biti?
Poznam enega tipa, ki je obseden s temi pršicami. Ga je nahecal neki “sodobni kvazivseznalec” z enim od teh aparatov, ki jih prodajo vsakemu, ki ima dovolj denarja in nobene druge ideje, kaj početi v življenju, pa nateguje pošten folk. Kupuje neke drage preparate proti pršicam, stalno gleda ostružke kože pod mikroskopom in šteje mikroorganizme in take bedarije.
Pojdi k dermatologu, ženska, če imaš težave s kožo, namesto da nekaj eksperimentiraš sama in ugibaš. Kozmetika je kozmetika.
Jaz sem ženska , si tudi ti ???? Več ljudi več ve !!!! . Bila pri zdravnikih tudi oni ne vedo vsega tudi oni včasih ugibajo / če ne bo boljše pa pridite nazaj/ in greš 6 x nazaj potem pa imaš vsega že čez glavo dost.Ne vem kaj jih učijo in kaj naučijo .Kljub temu grem najprej k zdravniku in potem iščem info. med ljudmi. Zdaj vem , da imamo vsi pršice , da so pa tako lahko nadležne pa nisem vedela in da imaš lahko tudi alergijo. Pomislila sem tudi na bolhe, stenice, uši. Zopet ugibam tako kot drugi !! Hvala za nasvet “ženska “.LP
Jaz sem ženska , si tudi ti ???? Več ljudi več ve !!!! . Bila pri zdravnikih tudi oni ne vedo vsega tudi oni včasih ugibajo / če ne bo boljše pa pridite nazaj/ in greš 6 x nazaj potem pa imaš vsega že čez glavo dost.Ne vem kaj jih učijo in kaj naučijo .Kljub temu grem najprej k zdravniku in potem iščem info. med ljudmi. Zdaj vem , da imamo vsi pršice , da so pa tako lahko nadležne pa nisem vedela in da imaš lahko tudi alergijo. Pomislila sem tudi na bolhe, stenice, uši. Zopet ugibam tako kot drugi !! Hvala za nasvet “ženska “.LP
Meni so bili super izdelki, ki sem jih dobila tule: http://www.vrtiljak.net/?offerID=483 Nobenih težav nisem imela po uporabi. Še sedaj jih včasih uporabljam.
Alergijo na pršice je tako preprosto dokazati, da ne vem, zakaj sploh debatiraš o tem. Ali jo imaš ali pa je nimaš.
Stenice puščajo značilen ugriz – poglej na netu.
Od uši bi imela po laseh gnide.
Bolhe bi opazila, ker ko te enkrat napadejo, skačejo povsod.
Preobčutljivost na klor je možna, občasno tudi bolj klorirajo vodo, načeloma pa količine skrbno nadzorujejo (včasih jim pa res uide, ampak to se dogaja v glavnem v bazenih, ne v vodovodu).
Lahko imaš pa tudi kakšno čisto tretjo alergijo (na hrano, cvetni prah itd). Če te niso dali na te čisto preproste teste, potem pa res ne vem no.
Forum je zaprt za komentiranje.