Prstani, prstani…
Trenutno se ukvarjava s poročnimi prstani in ne veva kaj storiti. Ponudba v naših zlatarnah je dokaj borna, zato bova verjetno dala prstane delati po naročilu (na internetu sem našla ful dobre modele).
Ali ima kdo izkušnje z Zlatarno Modic al pa Močnik iz Ljubljane? Za Malalana sem skoraj prepričana, da imate vsi dobre, saj ima cene kr navite oz.dvakratne. Nama osebno se zdi kr mal predrag.
Torej, na plan z izkušnjami in pa seveda s kakšno novo zlatarno, ki je vredna zaupanja.
Hvala za informacije in lepe priprave še naprej……………………..
Izvoli:
http://www.titaniumcommitment.com
http://weddingband.com/kaiser.html
Mal pobrskaj, pa mislim, da boš našla kaj zase.
Kaj pa zlatarji, imaš kakšne izkušnje?????
Lep petek in vikend vsem………
Midva sva naročila prstane pri zlatarju Štern v Domžalah (zraven Ten toursa). Ko sva si jih ogledovala, naju je pri vsakem kaj motilo, oz. nama je bilo pri vsakem všeč samo določena stvar. Nato nama je zlatar rekel, da se prstani delajo posebno za naju, da so to samo primeri, midva pa naj poveva, kaj želiva. Tako smo na koncu skupaj oblikovali prstan, kakršnega sva si želela. Ni nič posebnega, v bistvu je čisto preprost, želela pa sva samo malo bolj masivnega in takega tudi imava. Cena pa ni bila zato nič višja.
Midva sva jih narocila pri Krhlikarju na presernovem trgu v LJ. Cena za oba malo manj kot 50.000. V belem zlatu, jaz imam 3 diamante 0.02 ct, vgravirane. Ima ogromno katalogov, lahko pa si tudi zmisljujes. Midva sva jim prinesala katalog od Celjskih zlataren in jim ga pokazala. Ce je nuja je narejeno tudi cez noc. v CZ je bil samo en prstan cez 50000
Midva bova šla čez mejo v Italijo, v Gorico v slovensko zlatarno in probala. Vzela bova, kar nama bo pašalo (ker imajo že narejene stvari in jih direktno probaš), pa še ivo (davek) bova dobila nazaj. Zanje sva pripravljena odšteti med 40000 in 50000 sit, od tega pa bova nazaj dobila 16%.
Pred kratkim sva že probala in nama je bilo všeč, samo kupila jih nisva, ker nisva še imela datuma, da bi ga nama vgravirali.
Hoj!
Jaz sem že poročena eno leto in midva sva uporabila kar najine zaročne prstane. Zdelo se mi je lepo, da bom imela en prsta, ki bo vedno na moji roki in me spominjal na dva najlepša trenutka v mojem življenju, zaroko in poroko. Na notranji strani imava vgraviran datum poroke in datum zaroke.
Pa še prihranila sva.
Ojla!
Glede Zlatarne Močnik…
Tam sem dobila info, da ti za izdelavo prstana vzamejo tvoje zlato in potem plačaš samo delo… to pa pride 2000 na gram pri dvobarvnem oz. 3000 pri trobarvnem prstanu…
Poleg tega so odprti za ideje, ki jih prinese par…
Pa še izkušnja z njihovim zaročnim prstanom.. Moj je izbral enega, velikost so določili na podlagi prstana, ki ga je imel za mero s sabo, in so mu ga na Miklošičevi po eni uri dali že popravljenega!!!
Vsekakor točke za ZM!!!
En nasvet: mero vzamite sedaj, ko je se hladno. Jaz sem jo jemala avgusta, pa sem imela kot kaze otecene prste. Zdaj vidim, da se mi ozijo in sirijo glede na temperaturo. No rezultat tega je, da sem porocni prstan dala ze enkrat ozit za celo stevilko (prisel je na stevilko zarocnega) in sem mislila, da bo to ok. No, in oni teden sem ga lepo izgubila, po 4 mesecih:(( Se zdaj ga iscem, ampak ne vem, ce bo kaj.
Zato, le pazite, kdaj merite!!!!!!
Lp
za Brigit:
Prstana sta bila podobna tistim; nista bila mat ampak grobo brušena in malo tanjša, bolj ploščata. Tako kot sva midva želela. Vgravirala pa nisva datuma, ampak jaz njemu ‘Ljubim te! za vedno tvoja’ on pa meni ‘za vedno tvoj’ Hec je bil v tem da dokler nisva postala mož in žena nisva vedela kaj ima kdo vgravirano. Po prstane je šla moja priča, da naju ne bi slučajno premagala radovednost.