prsti postali kot buhtli
včeraj pokaže moj sin,da ga nekaj srbi na rokah.ni bilo nič videti.še parkrat pojamra in stvar je začenjala postajati na vseh prstih rok in nog v obliki koprivnice.so ga odpeljali na urgenco,kjer je dobil samo claritine.med potjo domov so mu prsti na nogah in rokah,ter 5 cm nad zapestjem zatekli,kot da bi napihnil lateks rokavico,so mu kar narazen štrleli.
ponovno na urgenco,kjer so jih odpravili,da ima alergijo.ker sem 100km stran sem se mogla s tako diagnozo strinjati.grrrrr
resnično pa me zanima kaj je to imel,ker jedel ni že 1 teden,ker je imel tako virozo in drisko.
a je imel od vas oz od vaših otrok že kaj takega?
hvala in lp
Ja, pri meni isto.
Samo da niso samo alergije, tudi hud stres je prinesel svojo porcijo. Stres (v tistem obdobju, ko se mi je to zgodilo, sem imela tudi hudo spremembo v življenju) je eden izmed dejavnikov, zaradi katerega se alergijske reakcije še bolj pokažajo. Jaz tudi ne smem mlečnih izdelkov, po novem tudi ne pšeničnih. Sicer nimam ugotovljene celiakije, mi pa pšenični izdelki (izdelki iz drugih žit in ščavnic so ok) ne sedejo dobro in se mi kažejo alergijski odzivi telesa.
Stara pa sem 35.
Škoda, da so bili na urgenci tako malomarni že v prvo, jaz bi skoraj rekla, da je kakšna alergija tu imela prste vmes. Očitno bo treba tudi na urgenci kdaj pa kdaj zaropotat, da se ti mal posvetijo. Ok, saj razumem, obremenjenost zdravnikov pa to, ampak tam na hodniku ali pa v nekaj 100 km pa tud ne moreš guznt, no.
Morski konjiček, za alergijo leta niso važna. Meni se je prvič pojavila pri 33…. prej pa sem lahko pojedla in se dotaknila vse svinjarije. Sedaj pa recimo se pomaranč iz trgovine niti dotakniti ne smem. Že dotik mi povzroči kontaktno alergijo. Tako jih mož opere, da se potem lahko sama lotim mandarinc. Ampak od pomaranč in mandarin, ki jih v trgovini škropijo z nevemčem, mi potem zateka grlo… tako da ni nujno, da ima sin odziv telesa točno tam, kjer je imel stik z alergenom. Histamin se mu lahko začne sproščati tudi kjerkoli drugje.
Reševanje v tem primeru je antihistaminik, predvsem pa pitje OGROMNO vode. Ter ne se praskat, kjer srbi…
Nič bit žalostna Tudi plenice in klepetanje boste rešili. Od kolegice sin do dopolnjenega 5. leta je samo nerazločno grulil, redke besede ga je razumela mama. Sedaj pa v prvem ali drugem razredu, ne vem, v glavnem čisto na začetku OŠ pravi njegova učiteljica, da najlepše recitira pesmice v razredu….
Raje se stisni k sinu in se kaj skupaj zaigrajte, požgečkajte itd.
Alergije so pa res pogostejše, ko je človek pod stresom. Tvoj fantič je po eni strani že velik, a vendarle še majhen otrok in pač spremembe v življenju in še kaj premleva počasi in se to lahko kaže tudi skozi telo. Vi se samo radi imejte in veliko smejte, pa boste vse uredili. Malo boste vi, malo pa čas opravil svoje.
Ajd, zdaj pa proč od računalnika in k družinici
Lp
In na urgenci so mu že prvič dali Claritine zakaj že? Zaradi lepšega?
Ne vem, kje ročno ti vidiš malomarnost.[/quote]
Nekak verjamem, da ni point samo v tem, da so dali otroku zdravilo, in naj gre. Če pravilno razumem prvi zapis, se je otekanje nadaljevalo tudi po obisku urgence.
Ko so meni kot otroku prsti (in zapestje) otekli v klobase, se je stvar pozno zvečer/ponoči stopnjevala, kot otroku mi niso mogli rečt, če ti bo otekalo grlo, če ne boš mogla dihat, povej. Juhu, za otroka gre! Recimo, da ti otrok ne more povedat vsega, kar spremljaš pri sebi oz. sprašuješ odraslega človeka, zato moraš bit kot odrasel 130-procentno pozoren nanj.
Ne rečem, da je claritine znak malomarnosti, samo da pa jih je strah, kaj bo, pa verjetno tudi ni kar v redu. Ali pač?