prstne barve
Poznate kakšne dobre prstne barve. Moj mulček ima skoraj dve leti, pa bi malo ustvarjala.
Gledala sem ene večje lončke od Giotto firme (mislim, da je notri 4 ali 5 lončkov), pa se mi zdi, da bi to znalo biti to??
Kakšne imate pa izkušnje s takim ustvarjanjem?
Čopiča mu še ne bi dala v roke, ker tudi barvic še ne drži pravilno, pa se mi zdi brez smisla, zato razmišljam o prstnih barvah.
Aja, pa še to. A obstajajo take barve, da se jih lahko odstrani z oblačil? Saj bi mu sicer dala čez eno haljico ampak ziher je ziher.
LP
Jaz sem kupila ene (ne vem katere), ki mi niso všeč. V embalaži je nekaj lončkov različnih barv. Barve so preredke. Našemu so sicer všeč, ker se packa in gomazi med prstki, je pa težko z njimi risat (na papirju pride prevodeno). Iz mojih rosnih let se spomnim mastne in precej goste, kremaste barve za prste. To pišem zgolj v opomin, da se dobro pozanimaj kakšna je barva v lončku. Tako tekoča kot je v nmaših lončkih za dveletnika gotovo ni najboljša.
Sama sicer še nisem poskusila, vendar se lahko zmeša takšno barvo tudi z moko, vodo in tempero (gostoto lahko reguliraš).
Če pa želita ustvarjati še kako drugače, si naredita slano testo (ne bo nič narobe tudi, če ga proba-jedel ga po vsej verjetnosti ne bo zaradi soli).
Vsekakor pa bodi pripravljena na packarijo.
srečno!
Mi jih imamo že od prvih mesecev – najprej za odtise rok in nog, sedaj za kreacije – kupili v Prometeju… torej ca. leto in pol nazaj…. cena piše 1400 sti… firma: SES creative, 4 osnovne barve, pralno. Do 3 let obvezno pod nadzorom starejših.
Trenutno se igramo tako, da napackamo par kupčkov in potem s prsti tapka, ali prenaša barvo s prstom na drugo stran lista (običajno kar kakšen velik koledar-zadnja stran). Zdaj nasednjič bova pacali na eno lepo steklenico….
Je zadnjič bil pri nas en 6 mesečnik – ful fino je ratala slikca z njegovimi prstki…. Res super!
Z rok (itd…) gre barva v vodi tik tak dol!