Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prstne barve

prstne barve

Poznate kakšne dobre prstne barve. Moj mulček ima skoraj dve leti, pa bi malo ustvarjala.
Gledala sem ene večje lončke od Giotto firme (mislim, da je notri 4 ali 5 lončkov), pa se mi zdi, da bi to znalo biti to??
Kakšne imate pa izkušnje s takim ustvarjanjem?
Čopiča mu še ne bi dala v roke, ker tudi barvic še ne drži pravilno, pa se mi zdi brez smisla, zato razmišljam o prstnih barvah.

Aja, pa še to. A obstajajo take barve, da se jih lahko odstrani z oblačil? Saj bi mu sicer dala čez eno haljico ampak ziher je ziher.

LP

Super ideja….razen če nisi čistunska mami, tako, da ne sme biti nič po majčki, po tleh….:-)…uživajta

MENE pa zanima, kako ste otročke navdušili nad barvicami, naša je stara 15 mes in jih samo grize.

Midva sva letosnjo veliko noc ustvarjala kar s prstnimi barvami…delala pa sva zunaj :)…in so jajca prav luskano barvana prisla ven…barva se je lepo sprala iz rok, tudi s cunj…

Mueller jih ima. in gredo lepo dol z večine površin (piše pa tudi v navodilih, iz katerih ne).

Jaz sem kupila ene (ne vem katere), ki mi niso všeč. V embalaži je nekaj lončkov različnih barv. Barve so preredke. Našemu so sicer všeč, ker se packa in gomazi med prstki, je pa težko z njimi risat (na papirju pride prevodeno). Iz mojih rosnih let se spomnim mastne in precej goste, kremaste barve za prste. To pišem zgolj v opomin, da se dobro pozanimaj kakšna je barva v lončku. Tako tekoča kot je v nmaših lončkih za dveletnika gotovo ni najboljša.
Sama sicer še nisem poskusila, vendar se lahko zmeša takšno barvo tudi z moko, vodo in tempero (gostoto lahko reguliraš).
Če pa želita ustvarjati še kako drugače, si naredita slano testo (ne bo nič narobe tudi, če ga proba-jedel ga po vsej verjetnosti ne bo zaradi soli).

Vsekakor pa bodi pripravljena na packarijo.

srečno!

***katka***,

a mogoče veš, kako se imenujejo oz. poznaš proizvajalca teh barv iz Mullerja?

Mi jih imamo že od prvih mesecev – najprej za odtise rok in nog, sedaj za kreacije – kupili v Prometeju… torej ca. leto in pol nazaj…. cena piše 1400 sti… firma: SES creative, 4 osnovne barve, pralno. Do 3 let obvezno pod nadzorom starejših.
Trenutno se igramo tako, da napackamo par kupčkov in potem s prsti tapka, ali prenaša barvo s prstom na drugo stran lista (običajno kar kakšen velik koledar-zadnja stran). Zdaj nasednjič bova pacali na eno lepo steklenico….
Je zadnjič bil pri nas en 6 mesečnik – ful fino je ratala slikca z njegovimi prstki…. Res super!
Z rok (itd…) gre barva v vodi tik tak dol!

Aha, čez sem ji dala eno mojo staro premalo majčko! Popackana je bila čisto malo….. ampak-gre vse dol!

New Report

Close