Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pršut…nikoli več

Pršut…nikoli več

Malo kontam kako je pravzaprav pršut ena neekonomična poraba hrane… Že ko te 12.14… mesecev čaka obešen tam nad buči je malo preveč…..

Sej je lep in paše….Ko ga z levico držiš za taco in z desnico držiš un nož, ki je tanek kot brivski žilet (je koštal en kup šoldov, ma je vreden vsakega evriča) in lepo drsiš skozi pršut…ob tem pa opazuješ rezilo skozi odrezan pršut (jep, če ne vidim rezila al pa Nanos čez fetino pršuta je odrezan pre-debelo)…..Glaž terana, košček ovčjega sira, frišen kruh…..pa shujšaj če upaš:))!!

Ma kje je problem…..preveč se ga zavrže. Vsaki malo obrežeš kožo, tam pri bočniku so zmerej težave ga lepo narezat…pa parklček….

Ja, znam, rekli boste, vse se porabi…..sej se, ma je težko pol iz presušene in presoljene mesnine kej napravit….Se da, ma……

…….a ne bi raje udaril letost drugo pot….tako da bomo VSI srečni??

Lepo bom razdrl stegno na mišice, olupu kožo….. CARski del in un talepi del stegenske mišice bom nasolil, zavil v kolagenski ovoj, potegnil čez mrežico in to dal sušit….. Ostalo zmeljem za klobase in “krotegine” (kožarce), parkelčki, uhca, šobe in repček pa u žouco…….

In tako bomo porabile VSE…..

Lahko pa pujska pustiš živega.

ko tebe berem, si vedno v živo predstavljam unega strica iz ta stare reklame za MIP, ko je razlagal svoje zadeve po primorsko….
[youtube]nT8P70zwYVY[/youtube]

Lahko….ma kdo bo trte z rogačko kopal?? Če ni en par klobas pr takmu delu padeš u švohost…..

je res, ni da bi pretiraval in se vsak dan basal z mesom…..ma parkrat na teden lahko prasc stopi u lonc…..

Vse boš lepo seciral; kot pravi patolog:)) pa dobro jedel dokler bo trajalo:)) dober tek!

…..ja, to pa ja, me je enkrat en mesar naučil, kako prasca razdreti samo z nožem, lepo po mišicah…….brez žage, brez sekire….

[youtube]qjsuw_EW1PI[/youtube]

Torej patologija na prijazen način:))

nelineli

Ti si pa simpatična oseba.


:-))))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Ne maram da vsa vas ve kdaj se”kolje” prasca……pa ne da bi bil škrt, al pa da bi “skrival”…… Na “finalu” sva samo jaz in “on”, brez ostalih….ne maram, da ga gruča ljudi spravlja v stisko, ne maram, da so nespoštljivi do prasca….. Pa tisti alkohol..ne taknem niti kaplje, dokler ne pomijem čoka….

…ni potrebe, da se ga vleče na zajli čez pol borjača, da ga cukajo za rep, uha, pa vse ono vpitje, kričanje……

……zakaj tako delam???? ker mam občutek, da se bom u drugem življenju rodil kot prasc…..pa ne bi rad, da me hebajo in cukajo za uha ko bi me vlekli po borjaču in pri živem trupu spuščali kri……

Če bom prasc u tadrugem lajfu, bi umrl kot moj….z polnim gobcem kuhane kolerabe in krompirja……..

Saj zato pa je razlika v ceni: cela taca s kostjo: cena za kg nekje od 13-17 eur, delikatesno narezan, mmmm, najboljši italijanski – tudi po 34 eur kg. Pa ga kupiš sveže našnitanega, neoksidiranega na tanko, da se skuzi vidi, pa ga jemaš dosti za guštat, polej pa spet kupiš, ko je lušt, ne pa da ti nekka tacurina visi tam pa jo moraš jest non stop en mesc, da ti je miši pa podgane ne obglodajo in ti že izza ušes ven hleda prrrršut 🙂

Naj vam tekne. Ko boste v bolnici z rakom jokali, se spomnite na svoje preteklo življenje.

Jp, z nostalgijo…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Ker ste ravno, več ali manj, Primorci na kupu … kaj pesmi Mlakarja pomeni “… suh ku štekuiš …”?

Hvala!

http://www.revija-vino.si/blog/mm/2011/03/stokvis/polenovka-5389-2/

suh kot polenovka……


Hvala Francelj:)))

New Report

Close