Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prva zaposlitev-porodniška

prva zaposlitev-porodniška

Zdravo,
upam da mi lahko kdo pomaga z nasvetom.
Imam status študentke. Sem lastnica d.o.o., vendar nisem zaposlena. Načrtujem drugega otroka. Razmišljam, da bi se zaposlila v d.o.o.-ju, si en ali dva meseca dala ful plače, potem pa bi zaradi nosečnosti šla na bolniško. Kako visoka bi bila moja bolniška, glede na to, da bi imela delovne dobe 2 meseca? Kako pa bi bilo s porodniško če bi bila predhodno na bolniški?
Ali je boljša varianta, da bi se zaposlila, ko bi bila že par mesecev noseča, delala kak mesec ali dva, si dala visoko plačo, potem pa direktno šla na porodniško? Kakšna je v tem primeru višina porodniške??
V obeh primerih bi šlo za mojo prvo zaposlitev??
Kako naj stvar izpeljem, da bi lahko povečala nataliteto slovencev, obenem pa imela “normalno” finančno ozadje??
Lep pozdrav.
Putka

Kaj dosti ti ne bom pomagala, lahko ti le povem, da se ponavadi gleda višina plače za 12 mesecev nazaj. Ti priporočam, da pokličeš na Center za socialno delo in jim poveš situacijo. Da pa si lastnica tega d.o.o.-ja pa te po mojem tako ali tako ne bo nobeden nič vprašal. Na CSD pokliči ob njihovih uradnih urah in jih povprašaj.

V nobenem primeru ne bo ne vem kakšna porodniška. Če boš šla takoj na bolniško, boš še 30 delovnih dni na stroških delodajalca (sebe), potem pa na stroške ZZZS. Osnova na ZZZs pa je cca 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače v preteklem koledarskem letu. Pri tebi je to če se prav spomnim zajamčena plača. Skratka revščina. Če pa se zaposliš le kak mesec pred porodniško, pa bo porodniška prav tako povprečje zadnjih 12 plač- tistih ki jih pa ni pa cca 55.000 . Tudi revščina.
Če hočeš imeti normalno porodniško, se čimprej zaposli!
Za podrobnosti pa pokliči na CSd, kot je rekla že danajana. Nekaj info dobiš tudi na spletni strani CSD šiška.
Lp in dobro zrihtaj!

New Report

Close