prva?
LEp pozdrav, bom prva, ki se oglaša na novi forum?
Očitno ni ravno mnogo računovodij tukaj… ali pa so vsi zmatrani od naenkrat vzcvetele pomladi 🙂
Kakorkoli, verjamem, da bo sčasoma kar precej obiskano tukaj … vsaj če sodim po drugih računovodskih forumih.
Bodite pridni in naj bilance kar same skup letijo 🙂
še ena računovodja… trenutno sicer na porodniški ki se bo zelo zelo kmalu iztekla :((( ravno bilance bom zamudila :)))
vesela sem tega novega foruma!
Pozdravljena…še ena iz teh računovodskih vod…če bodo težave bom vsekakor priskočila na pomoč:-)))))
Kar vprašajte, čeprav sem upokojen, mi ni tuje, specialiteta s.p.
Programi, literatura, izračuni in še kaj.
Ja dobrodošla stran.
LP-Starček
Katere programe pa uporabljate?
A, je vprašanje zame, vse vrste poslovnih, Zakaj jih rabite, katera je Vaša dejavnost. Programov ne pišem Jaz, so last priznane slovenske firme, pomagam, oz. nudom pa lahko instrukcije oz. uvajanje, pa kakšno davčno svetovanje, ipd.
LP-Starček
STARČEK,lepo pozdravljen.Kljub temu, da si v pokoju bi si lahko izbral drugo ime, npr Janez, Jože,Miha, al pa kar svoje pravo ime.Če se ti ljubi viset tle gor in pomagat, se te sploh ne predstavljam kot STARČKA.
Mam pa en problem, me zanima, kakšno je tvoje mnenje.
Torej vemo, da vse firme, ko kupijo npr. neko nepremičnino v tekočem letu, to tudi upoštevajo pri davčni olajšavi za tiste leto v katerem so to kupili in tako sem naredila tudi sama.Potem pa je bil na obisku SLAVNI in VELIKI frajer DAVČNI INŠPEKTOR, ki je zelo izobražen in nam je to nepremičnino ven zabrisal, ker kao, še ni bila vpisana v zemljiško knjigo.Morali smo plačati davek za nazaj, sodniku za prekrške …pritožila sem se na I. ST. POTEM NA II.ST. IN POTEM ŠE NA UPRAVNO SODIŠČE,ki je potrdilo II.st organ, torej da je pravilno postopal.Nepremičnino smo kupili v letu 2002 november,takrat naredili pogodbo, notarski zapis in plačali davek na nepremičnino, vpis v zemljiško knjigo pa je bil v letu 2003, sodba upravnega sodišča pa v letu 2004.Kaj naj zdaj naredim, za katero leto naj si upoštevam olajšave….mimogrede pritožila sem se tudi na vrhovno sodišče, ker se mi zdi da to ne more biti res, kot da bi sanjala.vsi tako delajo že leta in leta, jaz ne razumem, kako je to mogoče.
Hvala ti za pomoč
Pusti svoj mail, pa ti pošljem nekaj strani na to temo. Ni tako preprost se ne da pojasnitiv dveh stavki.
Kaj pa se tiče vzdevka starček, bi tudilahko mladiček, ali kaj podobnega, sicer let še nimam za starčka, najlepša leta.
LP-Starček
Prosim pošlji mi na naslov
[email protected]
Za vse vas me zanima, kateri program uporabljate. Zgolj samo firbec. Lahko pa povem, da sem na strani, ki ponuja tovrstne programe.
saška1, ali se prejela mail,
LP-Starček
STRAČEK hvala lepa za vse te podatke.
Zelo bi bila hvaležna, če bi našli to SODBO VRHOVNEHA SODIŠČA.
Če bo sodba vrh.sodišča potrjena v prid DURS-a, se bom pritožila na EVROPSKO sodišče, naj vidijo, kaj pri nas delajo in da še vedno nismo pravna država, še vedno smo neka “balkanska” država kadar jim to pač paše.
Žal, iščem,pa med sem tem kupom literature, in dokumentacije, ki shranjena ne najdem, povzetek, sem skoraj 100 % prepričan, še sedaj imam pred očmi, da je bila v pri DURS-a.
Kot sem že napisal vrana vrani…………………
LP-Starček, pa veliko uspeha pri reševanju problematike.
Forum je zaprt za komentiranje.