Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prvi barvni televizor

prvi barvni televizor

gre za stavo…

se kej spomnite, tiste, malo starejše, kdaj ste doma dobili prvi barvni televizor? Tukej eden trdi, da so ga doma imeli leta 66, pa mu ne verjamem prav preveč :-))

Mislim, da je bilo okoli leta 83, bil je na daljinca, če preračunamo v današnje cene okoli 1,5 milijona in ker oče tega ne more pozabiti, je še vedno nekje v hiši, čeprav je odslužil…

Če pa rabiš letnico, kdaj je prišel barvni televizor v obtok, potem malo po enciklopedijah pobrskaj.

Po moje v sredini 70-ih, ker jih je takrat začela izdelovati Iskra-Gorenje. Uvoz je bil v tistih časih prava umetnost. Moral si imeti konvertibilno valuto, ki si ji moral dokazati izvor, itd ….pa sem bila še otrok, vem pa, da si bil oblastem takoj zelo sumljiv.

moj mož pravi, da je začel gledati TV v barvah leta l. 1983, jaz pa že 3 leta prej 🙂
Leta 66 ? Kaj je resnica? je posmehljivo vprašal Pilat, in ni čakal na odgovor. (Francis Bacon)

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Jaz se spomnim prve oddaje, ki sem jo gledala na barvni TV.
To so bile Igre brez meja davnega leta 72 ali 73.

Nataša

he, he, s skupnimi močmi nam bo mogoče uspelo.

baje, da so bile v barvah samo risanke in nogomet! Filmi so bili itak črno/beli, poročila so bila pa v enem barvnem okvirju????

77. leta so bile v Kurji vas 3 BTV – vs smo vedl, kdo jh ma ;))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Naš prvi barvni televizor je bil Blaupunkt, imeli smo ga pa že leta 77.

Tista o letu 66 mi je pa malo zgodna, ampak nevem, samo moje mnenje…

LP

Naš prvi barvni TV – Iskra Panorama 75. Bilo je tudi enkrat leta 1975, tako, da oznaka morda pomeni leto in ne diagonalo. 🙂

joooj česa sem se jaz zdejle spomnila. unih nemogočih barvnih stekel – pas modre, pa zelene, pa rumene ki smo jih dajal pred televizorje.
in potem so vsi imeli modre čevlje in rumene glave :)))
grozzzza

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Starša sta ga kupila 1975, prej, se spomnim, da smo hodili proslave ob Dnevu mladosti in podobne pomembne stvari gledat k znancem, ki so imeli barvni TV.
Ne vem, zakaj se ti ne zdi mogoče, da je nekdo v Sloveniji (morda sploh ni živel v SLO???) imel barvni TV leta 1966?!

LP

Barvni tv smo kupl takrt ko je izšel un Gorenje “Fine Line serija” z neko totalno glupo pleksi steklom/plastiko spredaj, nevem a je blo to mislen kot zascita za ekran pr transportu al kaj, vem da ko si parkrat tist sranje pobrisu je blo ze odrgnjen. Teska glupost.

No ja, izredno pozn smo dobil barvn tv, ker smo bli tehnicno zelo zaostala familija, ker sta bla tastaredva ‘kmeta’ glede tehnologije. Telefon (stacionarni, un rdec Iskra, na sreco na tipke, vendar na žico, smo kupl 1989. Pol veste keri debili smo bli. Fak…. Gorje otrokom debilnih starsev k jih sam vikend pa solata pa kromper zanimajo. 👎

Prvic sem gledala barvno televizijo pri sorodnikih v tujini, mislim, da je bilo leta 1974. Slika je bila zelo slaba, ker je vse vleklo na rdeco.  Vse barve so bile nenaravne. Mi smo ga dobili okoli leta 1981 ali 82.

Prvi crnobeli televizor pa leta 1964.

Oče ga je kupil leta 72,da smo gledali olimpijske igre v barvah. Drugače je pa bilo malo ođaj v barvah.

Test

Barvni televizorji so se v šestdesetih letih uveljavljali v ZDA. Pri nas desetletje pozneje.

Na RTV Slovenija piše, da je bila prva oddaja v barvah leta 66, začetek oddajanja v barvah pa leta 72.

Lahko si imel barvno tv, samo oddaj v barvah ni bilo .

Heh, ste me zdaj spomnili.
Nas prvi “barvni” TV je bil cisto obicajen crno-bel, ampak so starsi nalimal na ekran eno folijo, ki je bila na vrhu modre, v sredini bledo rumene in na dnu, zelene barve.

😂

Res je,  to se je res začelo  leta 66, ko je trgovina Iskra, na Ajdovščini pri Figovcu v Ljubljani, dala prvi barvi televizor v izložbo. Folka je bilo ko dreka okoli njega. Katere firme je bil, morda celo Iskrin pa ne vem. Množiti in  prodajati so se začeli tam v prvih letih 70. let. Naši dolgoletni sodelavki smo ga kupili ob upokojitvi leta 1975. Iskra, Gorenje, kateri je bil boljši, precej odvisno od antene, ki si jo imel V 70.  niso bile vse oddaje v barvah, šele  tam v začetku 80, ko je bil barvi tv že norma. Mislim, da je bila naša prva nadaljevanja v barvah Vest in pločevina s Cavazzo leta 1974, posneta 1973.  Najbolj smo bili veseli zaradi barvnih filmov. So bili pa pasje dragi ti televizorji se spomnim, samo nič zato. Avto pa barvni tv sta bila “predpisana, se pravi obvezna”, vsaj v Sloveniji.

Mi smo prvi barvni tv dobili leta 1967. Prej smo imeli tisto barvno folijo, ki jo že omenjate.

New Report

Close