Prvi čevlji za dojenčka
Prve čevlje ji raje kupite, šele ko bo shodila, do takrat pa naj raje nosi mehke usnjene copatke, je bil pa naš dokler ni shodil pravzaprav bos. Tudi hojica ni ravno primerna in jo pediatri odsvetujejo.
Pa še nekaj napotkov:
http://babybook.si/dojencek/mala-sola-nege-dojencka/oblacenje/obutev-za-otrosko-nogico.html
NE sprašujem, če potrebujem hojico ali ne in če je le ta nevarna ali ne!
Sprašujem katere firme čevljev naj kupim. Vem,da je najboljše, da je otrok čim več bos. Jaz sem doma v debelih copatih in nogavicah pa mi je mrzlo v noge,kaj šele otroku. Pa nisem zmrzljiv tip človeka,ravno nasprotno. Vem tudi,da naj ima nogavičke ampak niso dovolj,ker so nogice vseeno mrzle. Zato sprašujem za čevlje! Pa jih ne bo imela cele dneve obute ampak samo tistih 10 minut,da grem lahko scat in naredim kaj za jest! In za tisti čas,ko smo zunaj.
Torej katero firmo čevljem naj ji kupim? Ali copat, kakorkoli se že reče čeveljčkom za prve korake.
Vem,da hojica ni ok. Sem si prebrala kar nekaj člankov na to temo. In sem tudi napisala,da sem bila proti nakupu hojice. Ampak,ker me njegovi ne poslušajo, so hojico kupili. In ker je mojemu možu tako luštna v hojici, jo je privlekel domov. Nekaj dni je sploh nisem pustila zraven ampak jo je dajal on,ko sem se tuširala ali kjerkoli..ugl. kadar nisem bila zraven. In njej je bilo všeč. In od kar se je začela dvigat,noče več sedet. Prej sem to reševala tako,da sem jo v stolu za hranjenje imela. Zdaj noče več sedet in jo za tistih 10 minut,da krompir olupim in dam peč meso,dam v hojico. Jokat je pa jaz ne bom pustila.
So me pa vsi prepričevali,da je hojica dobra,da ji ne bo škodila,da so to samo brez vezni članki,da so vsi bili v hojicah,pa so ok itd, In da zanjo ni panike, ker itak že lepo sotji in vse. Saj v hojici tudi lepo hodi ( ne po prstih) in stoji cela. Ampak več kot ni nujno potrebno,je ne puščam not. Stajice pa ne mislim kupovat in niti je nimam kam dat.
Te nogavičke ima že zdaj ampak so nogice vedno mrzle. Kako naj rešim ta problem?
Nogavičke so debele..
Pojdi v trgovino s cevlji, nesi otroka s seboj in povej kaj in zakaj rabis in bo problem resen. Rabis nekaj z zelo mehkim podplatom in zadaj more biti cevelj prevec visok.
Se to ti povem, moja tasca je ocitno ista kot tvoja in mi je brez moje vednosti nabavila stajico. Je nisem niti sestavila in jo ko je bilo le mozno dala naprej, poleg tega pa vec mesecev poslusala kaksna sem, kaj se bo zgodilo, ker ga ne dajem v stajico. Jaz sem ga imela vedno na tleh, pa sem tekla na wc in mali je pocakal, nikoli se ni nic zgodilo. Na tleh itak igrace in se je zamotil.
Hvala
Zdaj sem videla v BabyCentru imajo 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta na vse čevlje Pediped.. Bi bili tej čeveljčki ok?
Jaz sem jim večkrat ponovila,da ne, da jo nočem. In tudi zakaj,sem povedala. Pa so jo kljub temu kupili. In mojemu je pač všeč in zato jo je sestavil. Zdaj priznam,da mi prav pride. Saj jaz je ne uporabljam vsakič ampak probam. Če ne joka na tleh,na podlogi,jo pustim tam. Al pa v stolu za hranjenje. Če pa vsepovsod joka,pa gre v hojico.
kupi usnjene copate recimo Jinwood
http://copatki.si/index.php?categoryID=556
Vprašanje je..katere čevlje naj kupim osemmesečni punčki,ki še ne hodi sama,samo v hojici in je nonstop na nogah,ker se dviga sama ob opori? Torej,zanima me katera firma je dobra in,da ni lih 50 evrov? Če je čevelj dober,bom odštela tudi 50 evrov.
Torej,še enkrat,zanima me kateri čevlji so ok? Katere firme? Čevelj katere firme ima vse lastnosti,ki jih mora imet? Lastnosti so: podplat mora bit dovolj prožen,da se upogiba. zračen materjal,mora se čutit podlogo… ? In v katerih trgovinah te čevlje najdem?
V bistvu si smešna. Pričakuješ od tujcev, da ti bodo povedali, katera firma čevljev je dobra. Dej mi povej, a ti sebi čevlje tudi na firmo kupiš? A veš, tako kot imamo odrasli eni široke tace, drugi drobcene, eni visoke narte, drugi dolge palce, a veš, čista ista fora je z otroki. Vsak ima drugačno nogico in kar je enemu zakon, je drugemu živo sranje! Našemu prvemu so bili elefannovi čevlji zakon, druga dva sta imela tako drobčkeno nogico, da sta v elefantnu plavala, ker ima pač široke modele. Nosila sta v glavnem pedipedke, dokler so še imeli številko. Od sestrične tamal niti enih pedipedk ni spravil na noge, ker ta otrok ima ORNK široko stopalo, dobesedno taco, tako medvedjo! So pa vse firme – pediped, elefanten, superfit, richter itd odlične, a tudi precej drage. Za 8mesčenega dojenčka so pedipedke u iber zadost, včasih jih je prodajala trgovina Mala Maša (preko neta), večkrat so imeli kake akcije opuščenih modelov, ki so prišli ugodbo, tam okoli 25 €. Drugače pa imajo običajno v Lidlu in Hofru vsako leto akcijo usnjenih copatkov, ki stanejo okoli 10 € in so čisto OK, vseeno pa je not treba obut tople nogavičke.
Kaj pa če bi ji doma pod “bremza šrumfe” obula še ene tanke volnene ali frotiraste nogavičke? Ker čevljčki za ake male trajajo max 4-6 tednov, nato so premajhni, ker toliko večjih ne smeš kupiti – premisli.
Pa še okoli hojce. Punce so ti lepo napisale: otrok spada na tla. Če se 8mesečnik dviguje – in verjamem, da se, ker je moj pri 10 mes shodil!- naj se dviguje, ampak naj se dviguje SAM! Če tega ne zna, je tudi 10 ali 15 min (ki jih nikoli ni samo toliko!) zanj izredno škodljivih. 8mes naj sedi, naj se prekopicuje, prevrača na bok in preko boka na hrbet in trebuh, predvsem naj se plazi (!!!) in če med plazenjem pride do opore, naj se potegne gor. TO mora nujno znati vsak otrok, preden je zrel za pokončno hojo. Če tega ne zna, je hojica zanj dobesedno živ strup. Če pa to zna, ima dovolj dela, da se sam s sabo zabava tiste pol ure, da mama skuha zraven kosilo. Verjemi, vsi smo ga, jaz ob 3 letniku in 1,5-letnih dvojčkih. Še kaj zanimivega ji vrzi na tla, npr. metlica za stepanje jajc je ultra zanimiva igrača, pa bo – neprimerno bolj zdravo, kot hojca. Jaz sem hojco tudi dobila od žlahte, pa skokca tudi, pa sem jim oboje vrnila. Seveda je bila zamera, ampak meni je zamera ljubša od tega da delam škodo svojemu otroku.
Če mi bo prijelo, ti pripenjam linke. Takile usnjeni copatki, recimo, so čisto OK, ker se v njih lahko tudi nemoteno plazi:
http://www.malamasa.si/catalog.php?c_id=9
Nalsendja stopnja so pa tile, ki imajo usnjen,mehak podplat in so super za po suhem, medtem ko za po dežju niso:
http://www.malamasa.si/catalog.php?c_id=1
Nekaj jih je tudi v akcijah!
Hvala,to me je zanimalo. Torej so ok vse firme..nima veze kje jih kupim. A ne,da je pomembno kakšno usnje je? Eni čeveljčki za 5 evrov (KIK) imajo isto kvaliteto usnja kot eni za npr. 20 eur ? Take stvari me zanimajo.
In pod debele nogavice ( te,ki ne drsijo) ji dam vedno še ene tanjše ampak tudi zimske.
Glede hojice pa sem enkrat že povedala. Če MENI tako paše,bo MOJ otrok not cel dan. Jasno? In sprašujem za čevlje ne za prekleto hojico! In niti mnenje me ne zanima.
Res mi greste na živce,ko na eno preprosto vprašanje nimate odgovora! Sploh ne vem kaj sem šla blesave MONe spraševat.
Pa še nekaj,za firme sprašujem katere so dobre..zato,da ne pridem v trgovino in ji probam vsak par,ki ga imajo v trgovini! Da vem približno kaj iskat..katera znamka sploh ima te čevlje!
Sori no, ampak tvoj ton pisanja je pod vsako kritiko.
Če so vse, ki so ti odgovorile (in skoraj vsak odgovor vsebuje tudi info o čevljih) blesave samo zato, ker so ti še dobronamerno (iz svojih izkušenj) svetovale glede hojice, si preprosto in najmanj nekulturna.
In, če tako adamantno zavračaš vsa mnenja, ki so drgačna od tvojega, kljub temu, da so utemeljena in korektno napisano, se resno zamisli nad seboj.
Moja izkušnja je, da otrok dokler ne shodi (in še to, dokler ne hodi zunaj) ne rabi čevljev, ampak usnjene copatke, linke so ti že vse druge prilepile. In te copatke bodo grele noge dovolj in zunaj in noter, samo zamenjaš debelino nogavičk.
Ko bo SAMA shodila, pa greš probat po en par od vsake firme (ki so ti jih že tudi zgoraj napisale, pa naj povzamem: Pediped, Elefanten, Geox, Ciciban, vse tiste firme iz Baby Centra), da vidiš katero kopito otroku ustreza. Vsaka od teh firm ima čevlje narejene po sistemu za začetnike in za tiste, ki že stabilno hodijo. Potem ti ostane, da se odločiš le še za barvo.
Zavedaj pa se, da vsak starš porabi precej časa, da kupi prvi par čevljev, da ugotovi, katera firma ustreza, etc…
In, ja tudi jaz bom omenila hojico. V Kanadi so zakonsko prepovedane, tudi nekaj ostalih držav razmišlja o tem. Ker hojica dela uslugo samo mami, otroku pa čisto nič. Lahko ostaneš komot mama in daš otroka v hojico (pa tudi za samo 15min), samo teh 15min se ti bo kasneje razvilo v ničkoliko dodatnih ur dela in bolečega hrbrta zaradi nestabilne hoje.
Zdaj pa sama razmisli, kdaj želiš biti komot.
Pa lep večer ti želim.
trgovina deichmann, cevlji “prvi koraki”
drugac pa prerises otrosko nogico, izrezes, in v trgovini se pri otroskih cevljih podloski ven potegnejo pomeris z izrezkom, podlozek mora biti za pol prsta vecji, cevelj pa tak da ko ga primes za prste in peto in ju probas zdruzit, da gre z lahkoto skupaj…
drugac pa tko kot so ti ze napisali… najbolje bos…
cena… okol 20 eur
A ni pkoda, da ima vsak primitivc lahko otroka?
Škoda besed, res, vse so ti odgovorile in te vse PRIJAZNO opozorile, ti pa kar trmariš kot razvajena smrklja. To naj bi bila odrasla oseba? Starš? Podn, res.
Sicer je zaman, ampak vseeno: JA!!! Otroku se pomeri VSAK par, pa ne samo v eni trgovini, dokler se ne najde PRAVEGA čevlja – seveda, če ti je otroka kaj mar, če nisi rajš samo “komot”, kot ti!!!
V vsakem odgovoru je vsiljevanje svojega mnenja o hojici. V vsakem postu piše naj ji obujem nogavice. V vsakem postu sem napisala, da vem,da je hojica nevarna,da sem si to prebrala. V vsakem postu sem napisala,da ima obute debele nogavice tiste proti drsenju. V vsakem postu sem napisala, da se dviga sama ob opori. In v vsakem postu sem napisala,da so tla premrzla,da bi bila samo v nogavicah. V vsakemu postu sem napisala,da to vem zato,ker ima mrzle nogice. Torej sem v vsakem postu napisala,da ne rabim nasveta,da jo v nogavice obujem,ker je to najbolj zdravo in da sem seznanjena s tem,da hojica ni ok. Ampak jo imam kljub temu v hojici po par minutk na dan,pa še to ne vsak dan! In v vsakem postu piše,da je to MOJA odločitev in da me mnenje NE zanima. V vsakem postu sem napisala,da sprašujem za čevlje. V drugem ali tretjem postu sem napisala,da me zanimajo PRVI otrokovi čevlji ALI kakorkoli se že temu reče. Če so to copatke prav. Zame so to čevlji. In edino nick usnjeni mi je odgovoril/a pravilno. Torej odgovoril/a je na moje vprašanje.
Njej/njemu se zahvaljujem za tisti link ,pa tudi ostalim,ki so mi napisalo tisto,kar me je zanimalo.
To,da hojica ni ok me ne zanima in niti,da je najboljše,da je otrok v nogavicah oz. bos. žKer vse to VEM.Če bi me to zanimalo,bi to vprašala.
A ni pkoda, da ima vsak primitivc lahko otroka?
Škoda besed, res, vse so ti odgovorile in te vse PRIJAZNO opozorile, ti pa kar trmariš kot razvajena smrklja. To naj bi bila odrasla oseba? Starš? Podn, res.
Sicer je zaman, ampak vseeno: JA!!! Otroku se pomeri VSAK par, pa ne samo v eni trgovini, dokler se ne najde PRAVEGA čevlja – seveda, če ti je otroka kaj mar, če nisi rajš samo “komot”, kot ti!!![/quote]
Jaz primitivna? Zakaj? A zato,ker me mnenje o hojici ne zanima?O nogavicah niti? Ker konec koncev vse to že vem? In ker se mi ne da brat istih stvari v vsakem postu? Dobro,da vem.
Hvala za odgovor. Nisem vedela,da se otroku pomeni prav vsak čevelj,ki je v trgovini zato pa sprašujem. Ker sem na tem področju brez izkušenj. In ker se zavedam,da je pomembno kakšen čevelj nosi otrok. Če mi ne bi bilo pomembno,bi šla v najbližjo trgovino, kupila par čevljev,ki bi mi bil najbolj všeč in bi, po mojem mnenju, velikost bila prava. Ker pa mi ni vseeno sprašujem tukaj. In kaj dobim? Nasvete,da hojica škodi. Se ti ne zdi,da bi se vprašanje drugače glasilo, če bi me zanimalo mnenje o hojici? In nasvet,da ji naj obujem samo nogavice. In bolj kot jaz pišem,da ji je v nogavicah premrzlo in bi zato rada še nekaj za čez (ponavadi grejo čevlji ali kakorkoli se jim že reče), več odgovorov dobim,da je hojica škodljiva.
In ne vem hočem bit jaz komot, ker jo imam v hojici,ko ne gre drugače. Nimamo vsi tašč in mam,ki bi pazile otroka. Oziroma imam ampak jima jo ne dam. Ker je otrok moj in za njo bova skrbela samo midva z možem in noben drug. Ker sva si jo midva želela. Ampak kljub temu tudi mene prime srat in takrat je ne mislim imet na kolenih,prav? Pa tudi lačna sem kdaj in lačna ne mislim bit 10,12ur na dan,dokler ne pride mož, da jo prime. Zato jo dam v hojico kadar ni nobene druge variante. In to sem že najmanj 2x napisala in ne bom še tretjič.
Kaj je tu toliko komot? Aja srat brez otroka v naročju.