Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvi čevlji za dojenčka

Prvi čevlji za dojenčka

Nekaj moraš najt samo, da ne priznaš, da se motiš, kajne?
Pa naj ti ugodim. Opravljat malo in veliko potrebo ne morem z otrokom v naročju. Na wcju si želim zasebnosti in če moram dat zaradi tega otroka v hojico ga bom dala,ne glede na to,kakšno mnenje imate ve o tem.
Je zdaj v redu?

Ni v redu. Tvoj nivo komunikacije ni v redu in odgovore ti je dalo vsaj 5 žensk, ampak ker so zraven napisale, kar tebi ne paše, se mečeš ob tla in se trmasto dereš. Kot majhen razvajen otrok. Verjemi, da smo vse hodile na WC, pod tuš, tudi kuhale smo vse, likal,e prale, pospravljale, ker nimamo ne babic in gospodinjskih pomočnic, ene smo celo imele več kot enega otroka in smo preživele brez hojc, stajc, skokcev in kar je še podobne škodljive ropotije. Kako, so ti ene zgoraj napisale, samo kaj, ko tebe ne zanima. Dobila si linke, nasvete, ampak namest hvala si se oddolžila z nedoraslim trmanjem. Kaj češ, tipično za ljudi tvojega kova. Verjamem, da ob takem obnašanju lahko zgolj sama skrbiš za svojega otroka, ker noben ne more zdržat s tabo, ker vse najbolje veš.

Nobenih čevljev! Protizdrsne nogavičke.

Zdaj sem šele prebrala vse in doumela tvoj nivo komunikacije. Če imate tako zelo mrzla tla, ti nobeni copatki ne bodo pomagali, ampak samo čevlji z debelo gumo. Ker ti nočeš, da bi se tvojemu otroku normalno razvijala stopalca in hrbtenica, ti imaš mrzlo. Hojice seveda ne bom omenjala, ker ti nočeš, da bi se tvojemu otroku normalno razvijala stopalca in hrbtenica, ti hočeš imeti mir, ko si na WC…

Ti si ena velika katastrofa in čas, da zaključiš svoje pisanje je bil 14.04.12 14:08 . Vse si zamudila in pokazala kakšna si v resnici, tako kot boš zamudila čas, ko se tvojemu otroku zdravo razvija hrbtenica.

veš, imamo drugi tudi male otroke pa vemo kako to gre, pa otroci niso v hojici,ponekod niti v stajici niso, pa niso super pridni, so tečni pa zahtevn, pa imamo še vedno čas jest, pa srat, pa pit, pa na monu bit, pa zraven še študirat, kuhat, pospravljat, rože sadit, za vrt skrbet,… Je pa tako na MONu pa tudi drugje v življenju najbolje skozi prideš če za nezaželen nasvet rečeš hvala, o tem bom premislila. pa je zadeva zaključena.

Pa dobro,kaj ve mislite,da je ne bom več dajala v hojico samo zato,ker ste me v vsakem postu opozorile? Pa kaj vam je res tako težko odgovorit samo na vprašanje? Ali pa sploh ne odgovorit? Že v prvem postu odgovorim,da VEM,da hojica ni zdrava in ve še dalje pišete kako ni zdrava. Razumem,mogoče katera ne prebere vseh odgovorov..ampak spet ne vsaka, a?
Sploh pa, sem se jaz že zdavnaj ODLOČILA,da bo moj otrok v hojici in če bi napisale tistoč postov na to temo,jaz ne bi spremenila odločitve. In to sem, z drugimi besedami,tudi napisala že takoj. In ker ste nadaljevale,sem trmasto vztrajala še dalje. Kaj vas moti,da sem vztrajna? Prav,naj vas. Meni je vseeno.
In konec koncev kaj vas sploh briga zakaj jaz kupujem čevlje za mojega otroka. Jaz sem vas vprašala,normalnih odgovorov je bilo malo in tisti so mi bili v pomoč.
In še enkrat bom napisala. Sprašujem oz. spraševala sem za nasvete glede prvih čevljev za otroke. Ne pa o nogavicah,hojicah,stajicah in o tem kakšna sem. Sem pa več takih odgovorov dobila kot odgovore na svoje vprašanje.
Jaz pa ne vem kako lahko ljudje z vami shajaj,če izkoristite vsako priliko,za pametovat še o tisoč različnih stvareh,po katerih vas ni noben vprašal.

prvic mama…
pa kaj se obremenjujes….
pust jih, vids da jim je dolgcas in da doma ne smejo nobenmu srat po glavi, pa so tebe najdle…
vse so one vsaj dva stvari delali ki jo ne bi smele, pa so vedele za to, ampak ce bojo priznale, ne bodo vec popolne mame…
na tovrstne komentarje osebno ne odgovarjam, razen ce res nimam pod ljubim nebom kej pocet…

Imaš prav 🙂
Brez veze se obremenjevat s takimi..
Tebi pa še enkrat hvala, si mi res pomagala:)
Res nimam časa hodit od trgovine do trgovine in spraševat in gledat,če imajo te prve čeveljčke..zato sem se obrila na vas.
Lep dan vam želim 🙂

Hei prvic mama..
Zanima me kaj si ugotovila? Kateri cevlji so ok? Pridejo v postev kak pittarello?

Drgac pa svaka cast za potrpezljivost, ene pac ne znajo razbrati bistva temvec morajo preprosto vsem pametovat 😉

Hei prvic mama..
Zanima me kaj si ugotovila? Kateri cevlji so ok? Pridejo v postev kak pittarello?
Zunaj je namrec sneg in kot razumem bi jo morala nest ven v nogavicah hahaha 😉

Drgac pa svaka cast za potrpezljivost, ene pac ne znajo razbrati bistva temvec morajo preprosto vsem pametovat 😉

To pa je primitivka, da ji ni para. Me zanima, kako se je njen otrok do danes razvil. Če pozabimo, da je hodil po prstih zaradi hojice. Mati ne ve niti, kako usnje za čevlje! Katastrofa.

Prvic mama in ostale kokosi,
ne podpiram hojce in vem, tako kot tudi ti, da ni zazeljena, vendar to, kar sem tu prebrala je slo cez vse meje. Katastrofa, res! Super mame, babe zmesane, bom raje rekla. Ko bi vsaj enkrat, res vsaj enkrat, nekdo odgovoril na vprasanje brez, da bi zraven kokodakalo sto zafrustriranih kur. Jaaaaa, zenska je dojela, da je hojca za en drek, to je vedela ze prej, ampak ni sprasevala kaj si Jozica iz sela misli o tem, sprasevala je o tem kaj naj obuje svoje dete, ki ima mrzle nogice in kaksne izkusnje imate z obuvali!!!!! Mene to tako razkuri. Pa se enkrat povdarjam, da hojce ne podpiram, niti cevljev v tem obdobju, samo ne podpiram pa tudi taksnega glupega pametovanja in razkazovanja ega. Vprasanje – odgovor! A nismo zato tu, a ste vse pediatri, pedagogi, fizioterapevti in ne vem kaj se vse.

he he he…. bravo Mami14!!!!
Zanima me podobno za mojo 9-mesečnico: se plazi, meče in vrti na vse strani, dviguje ob kavču, omari, itd., naredi par korakov, pada na rito… vse to na tleh, včasih tudi v stajici (ojej, naj ne sledi, kar slutim, da bo sledilo, proooosiiim). Doma imamo dokaj toplo, navajena je na zmerna oblačila in obutev, torej nogavičke, včasih copatke iz filca (uršanina). Do sedaj čevljev nisem kupovala, niti se mi ne zdijo smiselni, prej totalno nepraktični!
Kaj pa zdaj? Zima je skoraj tu, mrzlo je, vsi bližnji me debelo gledajo, predrznejši se še posmehujejo, da “niti ne zgleda, da jo v štunfih vozim naokoli”…. Zato kupujem prve čeveljčke oz. čeveljčke za prve korake :))

Torej, priporočate: Pediped, Elefanten, Geox, Ciciban…. Kaj pa Little Blue Lamb?? Vidim, da so popularne…

Hvala!

Ja, je res šlo čez vse meje o tej hojici in sem tudi jaz iskala nasvete o copatkih.

Pa bom dodala še svoje o hojici. Odkar sem mama sem namreč ugotovila, da so vse zelo pametne (tudi jaz :-/), malokatera pa prizna, da so otroci zelo različni in včasih nekaj, kar ni dobro za večino, pa ravno tvojemu zelo pomaga in koristi.

Moj nečak pri 9mes. še ni plazil, pa ga je mama dala v hojico in glej, po dveh tednih je že kobacal, pri letu dni pa shodil in to že od vsega začetka zelo stabilno. Nobenega padanja več. Sam počepnil, vstal, začel tekati okoli…

Prijateljica pa je pripadnica te nove “izobraženka postane mamica, se loteva materinstva kot študija in dela vse poi knjigi” struje. Svojega niti posedala ni, ker mora to sam, pa bos mora biti, pa ne za rokico vodit, ker se mora sam vstajat in sam hodit,…bog ne daj kakšne hojice. Njen mali pa je še pri 2,5 hodil kot raca in padal kot kegel…

Skratka, otroci so razločni in naj dela vsak starš po svoji vesti…..

New Report

Close