Prvi otrok
Mene zanima, kdaj se v teh noro nepredvidljivih casih odlociti za otroka? Skrbi me saj se mi zdi, da postaja imeti otroka pravi luksuz.
Vcasih ni bilo tako oce je edini v druzini delal pa je bilo za hiso 2 avta 2 otroka in se kaj.
Sedaj oba partnerja z univerzitetno izobrazbo, dolgorocno skoraj ne pokrivata stroskov kredita za 3 sobno stanovanje.
Noc, 24.11.2024 ob 15:42
Mene zanima, kdaj se v teh noro nepredvidljivih casih odlociti za otroka? Skrbi me saj se mi zdi, da postaja imeti otroka pravi luksuz.
Vcasih ni bilo tako oce je edini v druzini delal pa je bilo za hiso 2 avta 2 otroka in se kaj.
Sedaj oba partnerja z univerzitetno izobrazbo, dolgorocno skoraj ne pokrivata stroskov kredita za 3 sobno stanovanje.
Danes so prvo veliko vecji apetiti po materialnih stvareh kot so bili vcasih.
Vcasih smo imeli 2 para cevljev na sezono ali celo samo po en par, danes jih imamo najmanj 6, pa vcasih smo imeli dvoje hlace, par majc, danes je majc 30 v omari, ipd.
Res so se nepremicnine v primerjavi z dohodki podrazile, a ce bi zmanjsali apetite na nivo 80ih prejsnjega stoletja, bi tudi lahko vzdrzevali dva otroka ob kreditu za stanovanje.
Potem pa sledi temu od včasih, najprej štalca, pol šele kravca. Včasih so na roke pisali, zdej že sred noči eni stojijo v vrsti za telefon po sedemsto in več. Če vama gre glih za glih, kako boste pol funkcionirali še vsaj z enim otrokom, vmes boste mal avte popravljal, v loncih bo pa kaj? Pa otroka je treba tudi nahraniti, obleči. Saj dobri ljudje ponavad pomagajo, ampak, če sebe komajda žviš, se vprašaj, ali bi luksuz stanovanja, avti ali bi luksuz otroka. Pa ni treba luksuz, da je pol vse razvajeno.