prvi šolski dan
Nič ni brez veze, tako je. Taka so pravila in pravila je treba spoštovat. Ne že zdaj doma otrok punmpat, kako je vse v zvezi s šolo totalno zgrešeno, kakšni idioti se s tem ukvarjajo in podobno. Potem pa je, kot je.
Petek je pač 1. september, prvi šolski dan in pika. Fino, otrok gre prvič v šolo, vau, kakšen pomemben dan v njegovem življenju, najbrž eden najpomembnejših, eden največjih mejnikov v njegovem življenju. Ne ga zasrat s takimi in podobnimi bemtenji. Ker bo sampostal isti, zagrenjen, agresiven človek.
ha ha kar javite mi 4.9. kako je bil vzburljiv vikend ja med 1. in 4.
sam za mnenje sem vprašal in če je res, no saj, si bodo zrihtale kot si bodo same upale , pa bo volk sit in koze cele
moj otrok da bo agresiven :))))), ja saj bi raje videl da bi bla bolj živa punca, pa je tko mirna, občuljiva, zaprta, da me že skrbi, a imate tud za to kak nasvet ?
aja spliš ne vem kje pobiraš tiste besede, men jih ne polagaj …sva zmenjena ?
si bodo zrihtale kot si bodo same upale – mislil sem šole ….
:)))ja tud na učitelje sem pomislil jasno da se bodo zbunili in bi bili doma, pa kaj potem se ne sekiram
glede tega da je petek dan kot vsi drugi ? dvomim , uradne ure so tja do 12 h , v večini fabrk šefi uidejo že pred 13 uro če sploh so v službi, pri večini privatnikov pa tud ni lastnikov in šefov, si pa vroča grla hladijo
to me je nasmejalo, da je petek dan kot vsi drugi, ja za nekatere, za velik delež ap ne
McArtur, učitelji začnejo delati konec avgusta (vsaj zadnji teden so že v šoli, če ne že prej, pa seminarji so takrat, izobraževanja), tako da prestavitev začetka pouka njim čisto nič ne koristi. Ne vem, a si res predstavljate, da si učitelji do 31. 8. luftajo možgane in molijo vse štiri od sebe, 1. 9. se pa zbudijo ob sedmih zjutraj in rečejo, no, danes, pa spet začnemo.
V srednjih šolah smo učitelji v službi do 7. julija in se ponovno snidemo 16. ali 17. avgusta, vmes je še razglasitev rezultatov mature, tako, da imajo obveznosti vsaj razredniki zaključnih letnikov, še nekaj dni prej pa tudi tajniki in predsedniki šolskih maturitetnih komisij. Če bo pouk že prvega bomo dopoldne opravili le- tega, kakšen ustni izpit na jesenskem roku mature pa popoldne, drugače bomo mogoče delali le dopoldne.
Če otrokom že ob vstopu v šolo povemo, da jim šola kvari vikende, smo jim vzeli nekaj lepega. Za prvošolčke naj bi bil vstop v šolo svečan dogodek, mejnik v njihovem življenju in naj bi se ga veselili. Pa tudi droben črviček bojazni, ali bodo vse zmogli, prav gotovo ne škodi.
mc artur, če vam bo res tisti petek pokvaril ves vikend … hm? Tudi druge petke bo pouk. Boste zato vse vikende doma? Pri nas ima mož dežurstva razpredena čez ves mesec in ni pomembno, ali je sobota ali nedelja ali praznik – hočem povedati, da si pač glede na obveznosti moraš organizirati svoj čas in morda tako bolje izrabiš vse proste trenutke. Ne zamerit, ampak se mi zdi prav malo otročje, da se en oče pritožuje nad takimi stvarmi, pravzaprav nepomembnimi. Pa že september te skrbi. No, da ne zaidem predaleč. Dobro izkoristi vikend!
lalemi , nisem se ne vem koliko pritoževal, ker vem kdo se je odločil za to
če je vprašanje otročje ? reci nepomembno in odgovori na tisto kar je pomembno, kako se je-se bo vaša šola odločila ?
imate pa tu vzorec svojega teženja in nestrpnosti do pač nekega očka ki je nekaj otroškega vprašal
samo poglej spliš , neke besede o idiotih in bemtenju blebeče ki jih jaz na forumu še nisem uoprabil, pa meni očita neko zgrešeno vzopgo otrok, medtem ko samovzgojo in korektnost do svojih in drugih na forumu pri nje ni zazant