Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek prvič kupujem avto:))

prvič kupujem avto:))

Živjo,

ali mi lahko malo svetujete, prosim?

Namreč pred kratkim sem opravila vozniški izpit in sedaj bom od kolegice odkupila avto. Moja mama, ki je že pokojna, tudi ni nikoli vozila avta, tako da mi je vse v zvezi z avtomobili čisto novo in tuje:))

In sedaj ne vem, kako se tem stvarem streže…kako je s prepisom vozila? Sicer kolegica menda ve, kam je treba iti (kar v kako prodajalno avtomobilov?), a mene predvsem zanima, kolikšen strošek lahko pričakujem – a gre to na vrednost avtomobila? baje da je vreden okrog 1000 €. Jaz ga bom kupila za 800.

Kako najceneje priti skozi? Ker sem precej na tesnem z denarjem, ravno slučajno mi je en denarček padel, da si lahko privoščim ta avto, ne bi pa rada imela še zelo veliko dodatnih stroškov. No, nekaj jih bo, vsekakor, a če se da, bi našla kake ugodne variante.

Bi vas prosila, če se komu mi da malo svetovat glede tega; pa tudi najverjetneje bom morala sedaj doplačati zavarovanje? Ker jaz sem mladi voznik, kolegica pač ni bila…

Hvala za pomoč vnaprej!

Še to: sem brskala po netu in našla neke forume, kjer so se pogovarjali o teh zadevah – omenjajo neke komisijske pogodbe pa potem se gre na upravno enoto…je res najbolje narediti komisijsko pogodbo? Pri nekem prodajalcu rabljenih avtomobilov? Kolikšen je sedaj strošek, morda kdo ve? Je odvisen od cene avtomobila?

Hvala!

Res je, kot omenjaš.
Strošek je minimalen, kakšnih deset evrov..ne vem več točno…

nova
Uredništvo priporoča

Potem, ko boš naredila pogodbo (pri katerem od posrednikov) in jo overila (overiš na upravni enoti, je najceneje), boš morala avto še zavarovati. Višina zavarovanja je odvisna od moči motorja in od tega, kaj vse boš zavarovala. Se pa da plačati na obroke, le prvi obrok je potrebno takoj plačati.

Če kupuješ od kolegice (česar bi se jaz raje izognila), ne vem, zakaj bosta posel izvedli preko posrednika?

Hvala za odgovore!

Ally, kako pa drugače? Po mojem niti moja kolegica tega ne ve točno…se pravi bi se posredniku (s tem je mišljen prodajalec avtomobilov?) lahko izognili? Kaj to pomeni, da bi šli direktno na UE?

Smem vprašati, kateri avto pa boš kupila, letnik, št. km …?

Kupi prek posrednika, ker je na tak način obdavčitev pri prodaji nižja in se splača.
Kolegica ga “proda” avtohiši in ti ga od avtohiše “kupiš”. Vse vama bojo povedali tam, kaj in kako narediti. Najbolj enostavno in kljub proviziji najceneje.

Veš, kaj vse se je z avtom dogajalo? Kako je s servisi, kako je bila kolegica zadovoljna z avtom, zakaj ga prodaja? Včasih so ravno take prodaje med prijatelji najslabše, saj kupec začne očitati prodajalcu kako napako, ki se pojavi (pa mogoče prodajalec res ni vedel zanjo).

Ja, avto moraš ti zavarovati na novo. In tudi doplačati, če si nov voznik.
Sem pa zasledila na TV reklamo, da si lahko s tečajem znižaš premijo na višino navadne. če ta tečaj narediš.http://www.vozim.se/, namenjeno je prav mladim voznikom, ni drag, pa še popuste za naprej ti prinese. Predvsem pa te nauči še nekaj spretnosti.

Hvala za informacije!:))
Tale tečaj varne vožnje je kar zanimiv, tole sploh ni slaba ideja.

Ja, seveda sem se pa pozanimala, kak avto je, kolegici pa vsekakor zaupam. Je prva lastnica, avto je na novo registriran, redno vzdrževan…Prodaja ga pa zato, ker potrebuje denar in ker si avta ne more več privoščit.

Tale tečaj, ne samo, da ti prinese znižanje premije na navadno – zanimiv je predvsem zaradi tega, ker te nauči še dodatnih spretnosti, ki res znajo priti prav in cena je več kot ugodna.
Jaz osebno na tvojem mestu bi šla takoj:))

Pa srečno vožnjo!

Hvala, Barca!:)

New Report

Close