Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvič kupujemo tuš kabino

Prvič kupujemo tuš kabino

Pozdravljeni!

Ker bomo prvič kupovali tuš kabino, vas lepo prosim za kake nasvete. Kupili bomo navadno, z nobenimi dodatnimi funkcijami.

1. Katere so kvalitetne?
2. Kakšna “stekla” naj ima, da so čimbolj preprosta za čiščenje?
3. Resnično ne vem nič o tuš kabinah, zato mi prosim povejte, če moram biti še na kaj pozorna pri nakupu.

1000 krat hvala za pomoč in lep dan!

A ne gre not banja?

Banca je milijonkrat bolj uporabna.

glede stekel..nekej sem bral da se dobijo neki oremazi oz so že nanešeni na stekla, tako da se ti svinjarija ne nabira gor..sem pa bral tle gor
če se da vzemte vrata ki se odpirajo navzven/navznoter in nne drsnih..drsna majo vodila in čistiti vodila da o vratih ne govorim….avoid

še to…ponavadi je tko da poceni tuš kabine zdržijo par let, potem pa ostanki mila, umazanija taka in drugačna naredijo svoje,…dajte raj ekak evro več, pa mal boljšo robo

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Se strinjam z zadnjim odg. Smo že zamenjali poceni kabino iz Baumaxa, ki se je po nekaj letih luščila in bila zelo grda z novo Kolpasanovo. Ni primerjave!

Tudi jaz pravim tako.

Veliko boljše je, če kupite tako z vrati.
Mi smo zadnjič dobili eno s tako imenovanimi visečimi vrati, steklo najboljše gladko.

še to…pozanimaj se če se daj oug e premazati s kako antibakterisjko/zoper plesni/zaščitnim premazom….. ida ne boš potem 1x mesečno ribala črnih fug v tuškabini

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tuš kabina z vrati, s prozornimi šipami. To se zelo lahko čisti, kar s Steleksom in krpo.
Premislite, mnogo bolj uporabna je banja. (za umivanje glave, za kopanje otrok, za sprati kakšne cunje (npr imaš bolnika, ki ti vse umaže, to moraš vse sprati na roke, ne moreš kar dati v pralni stroj).Skratka, dobro premislite.

Steklo je najboljše chinchila oz. eno z vzorcem. Razen če ste mahnjeni na čiščenje stekel vsakokrat ko se kdo stusira.� Sicer pa imam Kolpasanovi kabini, pa moram reči,da nista ne vem kako hudo dobri. Kad so že po enem letu menjali (garancija), ker je bila napaka v materialu.
Sicer pa poglej kakšne Sanotechnik. Če imaš prostor,potem so fina vrata. Sicer teče z njih po tleh, ampak za vstopat, izstopat in čistiti so pa super. Poglej čisto zadnja.
http://moja-kopalnica.si/ponudba/tus-kabine-in-kadi-kanalete-sifoni/provex/item/provex
Aja, pa če imaš možnost, izberi čim večjo kabino. Tudi pri zaobljeni in oblasti približno enakih dimenzij je veliko razlike.

ja, da se večina ljudi v njej pol stoje tušira.
ne no….

glave si ne morete oprati med tuširanjem?
otroka skopaš v mali banjici, ki jo imaš v tuš kabini
da ne govorim o tem, kako težko je starejšim ljudem lesti v bano…. cote pa lahko opereš v umivalniku.

mislim, da je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki je prenavljalo kopalnico, vrglo bano ven in vgradilo tuš

Se ne strinjam! Ravno če imaš bolnika, je banja obup. Kako ga spraviti notri in potem ven, če npr. ne more dvigniti dovolj nog. Pa se nevarna je bolj. Tuš kabina s čim nižjim robom je najboljša. Za izpiranje res potrebuje plastično posodo, ki jo postavis v kabino,otroci se tudi brez težav tusirajo. Glavo pa se da oprati tudi v tuš kabini. Sicer pa se jaz navadno cela tusiram, glavo operem pa na dva do tri dni(poleti pa res vsak dan).
Aja se armatura-priporocam termostatski ventil in eno veliko glavo na vrhu ter dodatno rocko. Glede stekla – tudi mat oz vzorcasto steklo je na notranji strani gladko in ga je enostavno čistiti. Prozorno steklo pa je če ne sčistiš do suhega vsakič obupno grdo. Sploh če imata bolj trdo vodo. Potem si suženj tiste kabine. Jaz sem prozorno vrgla ven ravno zato.

ne no….

da ne govorim o tem, kako težko je starejšim ljudem lesti v bano…. cote pa lahko opereš v umivalniku.

mislim, da je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki je prenavljalo kopalnico, vrglo bano ven in vgradilo tuš[/quote]

Med tuširanjem si glavo seveda lahko opereš, ne moreš pa si oprati glave brez tuširanja.
Tudi jaz imam raje KAD !

Aja, pa v tuš kabini se ne tuširaš stoje ??

ne no….

mislim, da je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki je prenavljalo kopalnico, vrglo bano ven in vgradilo tuš[/quote]

Med tuširanjem si glavo seveda lahko opereš, ne moreš pa si oprati glave brez tuširanja.
Tudi jaz imam raje KAD ![/quote]

in če se čisto vsak dan tuširaš, je seveda to hud problem…
če pa se kopaš enkrat na teden, pol pa verjamem, da ti je bana bolj praktična.

Kupi tole ne bo ti žal – cena je okrog 2000€.

http://veplas.si/?page_id=1841&lang=sl

LP

Mi smo ga pokronali pri nakupu tuš kabine z visokim robom kadi. Prepričala nas je prodajalka, ki je trdila, da kabine z nizkim robom vedno nekje puščajo, da bomo lažje kopali otroka ali psa, namakali cunje…. Neumnost! Še zlasti zato, ker imamo v hiši tudi banjo. Če bi kupovala še 1x bi vzela tisto z najnižjim robom in dobrimi tesnili ter mat steklom. Poskusi se enkrat stlačiti v kad z nogo v gibsu, pa ti bo vse jasno. Staremu človeku pa je itak vsak rob previsok, sploh spolzek.

Tudi jaz imam raje KAD ![/quote]

in če se čisto vsak dan tuširaš, je seveda to hud problem…
če pa se kopaš enkrat na teden, pol pa verjamem, da ti je bana bolj praktična.[/quote]

Ja, kopam se 1x na teden, tuširam se vsak dan. Pač v kadi. Ne vidim problema. Imam gor steno, da ne šprica okrog, tudi, ko je nisem imela, ni bilo nobene poplave 🙂

imam (v njej piše jacuzzi) je zakon, še savno ima in šobe za masažo, doma je že kakšnih 10 let in je ne menjam, super za čiščenje, kopanje mislim tuširanje, savnanje…..

Lase se da oprati ob tus kabini cisto enako kot pa ob kadi, se pac nagnes naprej in to je to.

Poglej se reflexove kabine, mi smo za vikend vzeli njihovo, narejeno po meri, doma imamo v eni kopalnici polkrozno Konik, na drsna vrata, tudi tam si brez tezav operem lase, je odprtina dovolj velika.

Cistim oboje cisto enostavno,’s kisom, ne brisem pa po vsakem tusiranju, pa nimamo ravno mehke vode.

Tudi mi smo sedaj kupili tuškabino in sicer Kolpasan. Kupili smo pa malo višjo – DIXIE! Sem pa kupovala preko spletne strani FUNTRADE in je vse bilo tako kot mora bit 🙂

Imam Kolpasan že 8 let in jo bomo letos menjali, ker mi gre tako na živce, da ne kupim kolpasan nikoli več. Bolj jo čistim bolj je usrana, kamen se zelo težko očisti sploh rpi koleščkih vodil. Skratka nikoli več Kolpasan.

Hvala za izčrpne odgovore.upam,da bova znala prav izbrati..
Lp

kupil sem tuš kabino v Bauhausu, pa se je izkazalo, da je Kitajska, narejena do 70 kg, dno je počilo po prvi uporabi

New Report

Close