Prvič smučat
Odpoved TV, 26.12.2024 ob 18:40
A mi kdo svetuje….smučišče pri nas, kjer si lahko sposodimo opremo in je nastanitev čim bližje smučišču.
Šli bi smučat -prvič – nimamo opreme… Mož bi ‘kuhal’, s sinom bi smučala…torej baby proga 🙂 ker še nisem stala na smučkah…
Sama s seboj boš imela preveč dela, da bi merkala še sina. Za letos si plačaj tečaj in mož naj kuha s sinom. Po tečaju pa opremo dol in takrat letaj za sinom peš.
Smucat se zacne v mladih letih, ne pa na stara leta. Razen ce si drugace sportno usmerjena, drgac pejte rajs na sanke. Ce totalno nimas pojma, rabis itak nekoga, da ti mal pokaze tehniko.
Vcasih smo se najprej ucili smucat na hribu za hiso in potem na pisto. Najbolj nevarni na pisti so itak totalni amaterji poleg otrok.
Ja, kako smo se pa včasih učili smučat, ko še ni bilo tečajev? Greš na smučke, drajsaš najprej po ravnini, potem greš na majhen hribček in na koncu na progo. Poslušaš sebe, ugotavljaš, kaj zmoreš, parkrat zaružiš v sneg in gre. Ni treba delat znanosti iz tega. Tudi z biciklom smo se naučili vozit po istem principu. Nismo šli v noben tečaj. Poskušaš tako dolgo, da ti rata. Pa če si star deset al pa petdeset let.
Vcasih smo otroc stamfal v hribcek, da smo si pripravili progo za smucat. To lahko naredis popoldne blizu doma. Najprej peljes naravnost dol, potem postopno zacnes vijugat. S stamfanjem smo tudi dobili dobro kondicijo.
Danes tega skoraj nihce vec ne pocne, zato pojdi na tecaj, otroka pa vpisi v tecaj za otroke. Tam vaju bodo naucili osnov. Sama se bos osnov ucila nekaj let, torej ti bo tecaj prisparal veliko casa. Na vsakem vecjem smuciscu imajo tecaje in izposojo opreme.
Kakor ti pišejo že zgoraj. Sama s seboj boš imela dela dovolj.
Kje šele da boš ti prvič na smučeh,učila otroka smučat?Kako naj bi to izgledalo?
Naredi uslugo sebi in otroku. Plačaj začetni tečaj zase in otroku,glede nato da bosta oba prvič stala na smučeh, po mojem brez problema najameš inštruktorja le za vaju. Tako se boš sploh naučila postavit na noge, nato pa dalje.Moras se naučiti uporabe vlecnic..Ni vse tako enostavno kot se sliši.
Po dveh urah boš imela smučanja vrh glave, ter dovolj časa mozu pomagat pripravit kosilo;)
Jaz sem se v otroštvu trudila sama nekaj s postavljanjem na smuči, nato v odrasli dobi. Mi na kraj pameti ne pade, da bi jih učila sama. V šolah to res profesionalno izvedejo, otroci se naučijo zelo hitro smučati.
Dejmo se drzat sam odg na vprasanje…recimo na Kopah imate tako moznost, na Mb Pohorju, na Ribniškem pohorju, ajde Kr gora, ki pa jo zarad guzve glih neki ne priporocam. Tudi kaksno manjse smucisce omogica vsaj indivudualnega ucitelja, ponekid tudi opremo Pri nekaterih, prodajalcih/servisih imate moznost najema oprene npr za 3m in hodite smucat kamor zelite. Vam pa res MOCNO priporocam, da si zase in za otroka vzamete individualne ure. In se nekaj, po teh urah cimvec na smzcah, ce ne na vecjih smucuscih pa na manjsih ..vazna je kilometrina na smuckah.
takolele, 27.12.2024 ob 19:16
Vcasih smo otroc stamfal v hribcek, da smo si pripravili progo za smucat. To lahko naredis popoldne blizu doma. Najprej peljes naravnost dol, potem postopno zacnes vijugat. S stamfanjem smo tudi dobili dobro kondicijo.
Danes tega skoraj nihce vec ne pocne, zato pojdi na tecaj, otroka pa vpisi v tecaj za otroke. Tam vaju bodo naucili osnov. Sama se bos osnov ucila nekaj let, torej ti bo tecaj prisparal veliko casa. Na vsakem vecjem smuciscu imajo tecaje in izposojo opreme.
Za kaj takega je potreben sneg!
Oder, 26.12.2024 ob 23:19
Smucat se zacne v mladih letih, ne pa na stara leta. Razen ce si drugace sportno usmerjena, drgac pejte rajs na sanke. Ce totalno nimas pojma, rabis itak nekoga, da ti mal pokaze tehniko.
Vcasih smo se najprej ucili smucat na hribu za hiso in potem na pisto. Najbolj nevarni na pisti so itak totalni amaterji poleg otrok.
Kak grd komentar. Meni pa se zdi pohvalno, da se želi naučiti in še svojega sina. Jaz sem se v odrasli dobi naučila bordati in smučati na domačih smučiščih. Brez profesionalnega ucitelja. Sem pa bila izjemno vztrajna. Ampak učitelja ti vseeno priporocam. Jaz takrat pač nisem imela denarja še za to. Da sem prišparala sem hodila med tednom na nočno bordanje, je bilo poceni. Pa še na določenih prodajnih mestih je bilo ceneje ali pa so določene občine prodajala ceneje. Sem iskala vse možnosti Večkrat je bilo tudi zastonj, mislim, da je mela Rogla marca včasih nočno smuko zastonj za ženske, ali vsaj nekaj dni okoli 8. marca. Sem zelo vesela, da sem vztrajala, ne glede na leta, nisem obupala, predvsem pa nisem poslušala takih, ki bi mi govorili, da sem stara ali da si bom kaj naredila. Pod rit oziroma pod žabe sem si pa dala neko poceni peno, je pomagalo, ko se padala na rit. Zakaj nisem začela smučati in bordati prej? Preprosto. Moji starši niso imeli denarja za to. A jaz sem želela drugače. Tudi sicer se sedaj v odrasli dobi učim marsikaj novega, ne gledam na leta.
Le pogumno, avtorica, ti samo vztrajaj!:)